Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:



Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.




Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Peter P.>> Meget fin analyse. Rigtig god til at lære noget af.

Man må desværre ud fra kommentarerne konstatere, at der er en del der snyder, mere eller mindre bevidst.

Det sidste kunne man undgå, hvis man - som i SOFT\'s reglement pkt. 16.15 - foreskrev, at i tilfælde hvor der foreligger risiko for at deltagerne (mere eller mindre) uforvarende kan komme til at komme ind på et forbudt område, der spærrer dette af med en blå/gul eller sort/gul snitsling på tværs af stien/vejen el.lign. Så kan deltagerne ikke længere uforvarende komme til at snyde. Den løsning mener jeg man let kunne have brugt i 4 af de 6 eksempler (1, 3 (ved B), 4 og 5).

Det kunne desuden have løst den gråzone jeg mener der er i eksempel 5. Mellem vejen og stien ved søens nordspids menerjeg ikke der er tvivl (men det kunne understreges med en forbuds-snitsling). Tvivlen opstod for mig ved selve posten (56), hvor der godt nok på det viste udsnit af et kort i 1:15.000 ikke ser ud til at være tvivl om, at den gode og den dårliger sti nord for posten går sammen og derfor må benyttes, men hvor der på det 1:10.000 kort jeg kørte efter (Peter kan sikkert bringe et udsnit til illustration) var så meget afstand mellem tegningen af stierne, at jeg i hvert fald kom i tvivl. På mit kort var den nærmeste prik på stien nord for tegnet tykkere end de øvrige. Det tog jeg efter nogen overvejelse som et uautoriseret udtryk for at de skulle være tegnet sammen; men forskellen mellem den forbudte og den tilladte overgang er hårfin.

Forskellen og banelæggerens hensigt kan løses med den omtalte forbuds-snitsling, men det løser ikke slump-problemet: at en rytter på forhånd ud fra sin kortlæsning skal kunne se om overgangen er forbudt eller tilladt. Det kan kun løses hvis den forbudte overgang på kortet forsynes med et kryds.

En anden ide til psykisk at gøre snyderi sværere kunne være at forsyne samtlige ryttere med et (genanvendeligt) brystnummer, og vedtage moralsk, at der ikke er noget forkasteligt i at angive folk der snyder til løbsledelsen, fordi de skader sportens muligheder på langt sigt, og fordi det ikke er fair play at snyde.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

Bemærk venligst, at alle indlæg logges, hvilket vil sige at webmaster ved hvem du er, selvom du vælger at optræde anonymt.

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: risosekime

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.