Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 241 til 260, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: DivisionsturneringenSe alle indlæg for dette emne
Navn: MålfotografTid: 18.09.2017 09:16
Av av, den var ellers tæt!
Emne: Re: DivisionsturneringenSe alle indlæg for dette emne
Navn: ModstanderenTid: 18.09.2017 09:00
Tak for hurtigt svar.
Så er det Roskilde OK og Sorø, der skal løbe om nedrykning.

Modstander fordi vi skal løbe om oprykning :-)

Emne: Re: DivisionsturneringenSe alle indlæg for dette emne
Navn: §Tid: 18.09.2017 08:37
5.6: Har to eller flere hold lige mange matchpoint, er det summen af holdets egne løbspoint, som er afgørende for placeringen. Alene løbspoint opnået i matcher mod hold med samme antal matchpoint indgår i beregningen.

Men hvorfor er du modstander?
Emne: DivisionsturneringenSe alle indlæg for dette emne
Navn: ModstanderenTid: 17.09.2017 22:52
Hvordan er det ved pointlighed efter de 2 første runder i divisionsturneringen?
Er det så de indbyrdes opgør der tæller?
Jeg kan se, at til det første løb slog Ballerup OK Roskilde OK og det var lige omvendt til det 2.

Hvem af de 2 klubber skal kæmpe for at undgå nedrykning?
1. løb
Ballerup - Roskilde 121 - 116 (Ballerup total 355-340) (Roskilde total 337-339)
2. løb
Roskilde - Ballerup 124 - 120 (Ballerup total 381-319) (Roskilde total 383-301)
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Også pædagogTid: 15.09.2017 16:45
Pædagog > Hvad er der nu galt med at diskutere DM Stafet for børn her på o-snakken? Det er da meget relevant for udviklingen af sporten. Kan du give nogle eksempler på at diskussionen "er patetisk og navlebeskuende". Det kan jeg bestemt ikke se.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: PædagogTid: 15.09.2017 15:14
Det er vigtigt at skelne imellem hvornår det er mor/far/træner der er glad og motiveret af en medalje, og hvornår det er søn/datter der afgør sin fremtid i sporten af om der er kommet en medalje med hjem.

Forhåbentlig er der andet end klasseinddeling og medaljeantal til et DM der holde gnisten i live. Og forhåbentlig har forbundet så mange gode tilbud til de unge at de både udvikler løberelationer og sociale relationer.

Diskussionen har taget en patetisk og navlebeskuende drejning. Og forhåbentlig rummer O-danmark mere end hvad O-snakken viser.

"min far er stærkere end din far" er desværre ved at blive til "min søn er hurtigere end din søn"

Men måske vi kan løse det, og forbundets økonomi, ved blot at uddele et hav af medaljer til de unge? Og så bruge BUU-midlerne på noget andet?
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Også farTid: 14.09.2017 15:04
Min datter har lige løbet DM stafet i D12. Hende og hendes veninder havde intet problem med at der "bare" var 7 hold tilmeldt. Det gjorde kun at de følte at de havde en chance for en medalje. Så de har snakket om det i månedsvis og de gik alle tre meget mere op i stafetten end i DM lang, og de synes også det var langt sjovere. Så jeg er sikker på at hvis de kunne få en tilsvarende oplevelse i D14, så vil det øge sandsynligheden for, at de bliver ved med at løbe o-løb længe endnu.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: MåskeTid: 14.09.2017 14:04
Hmm, jeg kan godt forstå at nogen kan lide 2-mandsstafet, men det er ikke helt det samme som 3-mands. Men hvis der kommer flere unge ud at løbe, og flere unge, der kommer til at vinde medaljer, så er det fint med mig. For jeg er helt enig i, at hvis man vinder medaljer er det meget sjovere hvad enten man er H75 eller D14.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: prakTid: 14.09.2017 13:31
Jo det er vigtigt at give mulighed for at mindre klubber kan stille hold. Den pointe er jeg med på. Men det er også vigtigt at skabe en konkurrence med prestige, det tiltrækker også. Jeg kender en del børn, der finder det kedeligt, når der kun er hhv 6 og 7 hold i D16 og H16. Det samme gælder faktisk også H12 og D12, hvor der heller ikke er mange hold. Børnene synes også, at det er kedeligt at løbe HD43, netop fordi det i højere grad er et spørgsmål om tilfældigvis at kunne kombinere heldigt med en meget ung andentursløber og to ældre, der løber de mellemsvære ture (selvom de normalt bør løbe svær). I vores klub plejer vi at skulle prioritere: Vil vi satse på HD43 og så ødelægge de andre hold eller vil vi satse på de "rigtige klasser". Så kan man tænke strategisk i forhold til hvad man tror de andre klubber gør. Sådan bør det ikke være.

Kun to ture i ungdomsklasserne vil være ærgerligt og til dels ødelægge det sociale og det at kunne vise en vis bredde. Så er der ikke langt til en individuel samlet start. Måske vil det være bedre at lempe reglerne for klubsamarbejde?
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Fodbolddrengen der blev o-løberTid: 14.09.2017 10:36
Synes det lyder som et spændende tiltag med 2-mands stafet i flere klasser, det vil alt andet lige give større kamp i mange klasser og om ikke andet så i hvert fald mere stafetfeeling i skoven


Væsentlig pointe som allerede er nævnt: Jeg husker tydeligt hvordan et DM stafet guld i H12 var afgørende for at jeg efterhånden fandt orientering sjovere end fodbold.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Moe SzyslakTid: 13.09.2017 18:16
Kunne det være en løsning at nytænke DM Stafet og indføre tomands-hold (m/k), som allerede findes i de ældre klasser?

Hver løber på tomands-holdene skal så i skoven to gange, og samtidig bør banerne være lidt kortere for at bevare stafetfølelsen og ikke trække for meget energi ud af deltagerne før DM Lang dagen efter.

Det bør give flere klubber mulighed for at stille stafethold, når der kun skal findes to løbere, og samtidig vil der på ungdomssiden også være plads til løberne i næstbedste lag, der ikke er i spil til et medaljeaspirerende førstehold.

Samtid kunne man nedlægge mix-klasser på ungdomssiden.

H/D 17-20 og H/D 21 skulle stadig afvikles som en klassisk stafet med tre ture.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Endnu mere undrendeTid: 13.09.2017 14:16
@FEK m.fl.

Der er mange muligheder for at justere, og vi behøver slet ikke nedlægge DH43, bare fordi der indføres en D14 klasse (og egentlig gerne også en H14). For de ældre er der jo også en HD185 som supplement til de almindelige aldersklasser, så alle klubber kan være med.

Men som det er nu, så virker det bizart, at vi i år lod 26 tilmeldte ungdomshold kæmpe om 1 sæt medaljer i DH43, mens vi hældte metal ud over alle gennemførende hold i nogle af de ældre klasser (D35 havde kun 2 hold tilmeldt, D55 3 hold, D60 1 hold og H35 4 hold, hvoraf kun 3 gennemførte).
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: UndrendeTid: 13.09.2017 13:49
Vi har et kæmpe problem med at rekruttere og fastholde unge løbere til vores dejlige sport - især er det svært at fastholde dem, der ikke er blandt de absolut bedste i deres klasse. Så hvorfor skræmmer de unge piger på 13-14 år væk ved at insisterer på, at de partout skal løbe sammen med drengene og bliver placeret langt nede på resultatlisten? Giv dem dog deres egen klasse ligesom alle andre.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: FEKTid: 13.09.2017 11:53
Stort set Alle klubber har mulighed at stille Hold i DH max 43
Så hvorfor afskaffe den der er jo mange muligheder for at kunne stille hold
Og der er jo stor konkurrence
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 13.09.2017 10:25
Som klub vil jeg gerne stille konkurrencedygtige hold, men også prøve at få så mange løbere med som muligt, de løbere der er med skal også have en god oplevelse ud af det, dvs. kunne gennemføre banen på en rimelig tid.

D13-16 stafetten og har 2 svære ture og en mellemsvær, det begrænser mængden af løbere der kan løbe i klassen, da ikke alle D-14 løbere kan løbe en svær bane. D/H-43 klassen har 2 mellemsvære og en let tur, dvs. her er det muligt at få mange flere løbere med til stafet. En nystartet D/H-14 kan sagtens løbe en let tur men ikke en mellemsvær og kan derfor komme ud og løbe stafet.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: FætterTid: 13.09.2017 09:15
Det er jo en hårfin balance. Ingen tvivl om, at HD43 "stjæler" løbere fra de øvrige klasser og gør dem relativt små, men det giver muligheden for flere klubber at stille hold, da mange klubber ikke kan stille med 3 i samme aldersgruppe. Jeg er dog fortaler for at klassen sløjfes og vi kun har 12, 16 og 20 som juniorklasser. HD43 bliver alt for spekulativ ift. mulighederne for at sætte hold og løbere sorteres fra, ikke fordi de er dårligst, men fordi kombinationen af en ældre og ung løber giver det bedste samlede resultat. Det er altså svært at forklare de unge, at nok er de næst bedst af alle løberne, men kombinationen gør, at der ikke er plads på førsteholdet.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: onkelTid: 13.09.2017 00:04
Det reelle problem er HD43 klassen. Det er en kunstig klasse der blot er med til at udvande de andre ungdomsklasser.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: Den gamleTid: 12.09.2017 20:14
--> For vinder du en medalje så synes alt andet lige at det er meget sjovere at løbe o-løb.

Tænk, det synes vi gamle også - ikke nødvendigvis medaljen, men æren/titlen. Ikke meget sjovt i at stille op mod fx 10 år yngre konkurrenter. Det er da også derfor, at mange giver den en skalle, når de rykker op i ny klasse, hvilket man pt. gør inden for en overskuelig fremtid med nuværende aldersgrænser. Det giver blod på tanden og lyst til at kæmpe, træne og holde sig i form.
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: farTid: 12.09.2017 17:37
> fint med konkurrence

Hvis kriteriet er, at der på deltagerlisten til DM lang skal være 3 deltagere fra samme klub i samme aldersklasse fra flere end 3 klubber, før der kan oprettes en stafetklasse i den pågældende årgang, så er der jo ingen dameklasser, hvor der kan løbes en DM Stafet overhovedet?

Så hvis din logik skal anvendes, så skal alle dameklasser nedlægges, og dem der alligevel vil løbe, kan så bare melde sig til i herreklasserne.

Så derfor vil jeg hellere vende spørgsmålet, og spørge dig om, hvad det virkelig rationelle argument er for, at den 3. største dameklasse ikke må have sin egen stafetkonkurrence, men skal tvinges til at løbe sammen med og løbes bagud af drengene?
Emne: Re: DM stafet D14Se alle indlæg for dette emne
Navn: barnløsTid: 12.09.2017 17:03
Slet nogle af de ældre klasser som nærmest er ren findvej dag - "du får en præmie bare du gennemf'rer" og indfør flere medaljeklasser til de unge. For vinder du en medalje så synes alt andet lige at det er meget sjovere at løbe o-løb.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg