Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 541 til 560, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: DM sprintstafettSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.05.2019 14:31
Hej!
Elin här 🙆🏼‍♀️ Jag saknar ett lag på sprintstafetten. Om någon klubb behöver/saknar en löpare till sprintstafett så springer jag gärna (oavsett sträcka herr eller dam). 🙂
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: UenigTid: 08.05.2019 12:59
Nat og Ultra er vel efterhånden kun halve DM'er? :-)
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: okTid: 07.05.2019 23:33
Det nye system belønner de klubber, der er gode til at tænke i rekruttering, og straffer dem, hvor det er den sædvanlige gamle garde, der tager til løb. Den prioritering synes jeg er ok.
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: Syv chancerTid: 07.05.2019 22:13
Der er altså 7 DM’er - sprint, mellem, lang, ultralang, nat, stafet, sprit nix stafet. Just saying...
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: ØvstTid: 07.05.2019 20:57
Løber gerne alle baner: Min anke går på, at de store/gode klubber opfinder super B-løbere for at gøre holdet stærkest. Det vil være ærgerligt. Men enig i, at det ikke vil være en løsning at låse løberne til en bane.
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: GennemførtTid: 07.05.2019 20:39
"Der er 6 DM’er der hylder eliten i hver aldersklasse. Så er der vel også plads til et enkelt hvor de mange andre spiller en vigtig rolle?"

Tjek lige DM Ultralang klasserne D21, D35 og H35, hvor der blev uddelt rene gennemførelsesmedaljer. Ja, det gør der også i en del ældre klasser, men lige de tre klasser er noget andet. I D21 uddeles der DIF-medalje!
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: KlubløberTid: 07.05.2019 14:52
At systemet tilgodeser den store klub kan vel næppe kaldes urimeligt - det er jo et DM for klubhold.Som traditionelt 4., 5. eller 6. bedste på min 'gamle bane' er jeg da kun glad for at kunne bidrage med point til klubben ved at løbe en anden ("yngre" og dermed længere) bane, hvor vi har færre deltagere.Det samme tænker jeg gælder alle ungdomsløbere, der nu kan se deres eget navne fulgt af 3 - 2 - 1 point. Mon ikke de bliver ansporet mere af dette, end af at blive nr. 4 efter (f.eks.) en stribe H50 / H60-løbere?At små klubber også med fordel ville kunne tænke taktisk, kan man få syn for sagn i Sydkredsens 2. division. Udover de mange 0-0 resultater er der ledige point til alle der gennemfører H21.
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: Løber gerne alle banerTid: 07.05.2019 13:29
Øvst: Den klub, der kan sætte stærke løbere på de klasser er jo også den stærkeste og bør vel dermed kunne vinde?
Ellers er vi ude i, at man kun må løbe den klasse, som man tilhører. Har man først rykket fra begynder til let, let til mellemsvær og mellemsvær til svær, så kan man ikke rykke tilbage?
Det tror jeg ikke vil gavne noget.
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: Piet HTid: 07.05.2019 11:45
Den, som kun tar spøg for spøg...
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: ØvstTid: 07.05.2019 11:24
DIF DM i flest deltagere, hvor en afgørende faktor er, hvor mange nybegynderforældre men kan hive i skoven. Super koncept.

For de store klubber, ligger der rigtig mange point at hente, ved at spekulere.
Der er 3/3 løbere der kan tælle i H/D 50-59 og HD 40-49 og 4/4 løbere i H/D 21-39. Det er nok ikke så svært for klubberne at regne ud, hvem de er eller hvem de er med et par ekstra løbere i klassen. Dem der kommer lige efter, gælder det så om at placere på banerne H/D Let, H/D 45B og H/D 21B. Er man stærkest i disse klasser, med rutinerede hurtige løbere, kan man hente 36 point. Tilsvarende kan man hente 16 point i H/D 20B og D 14B. Altså over 50 point få, hvis man putter de næst stærkeste løbere på B banerne. Jeg ved godt, at de klubber der stiller med de løbere klasserne er tænkt til, henter halvt så mange point, hvis de kan fylde klasserne med disse løbere, men alligevel. Er det virkelig tanken, at man vil have disse B-klasser befolket med løbere som klasserne ikke er tænkt til?
Jeg kan allerede høre klagesangene mod de klubber der tager divisionsturneringen seriøst, når de optimere deres hold.
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: UenigTid: 07.05.2019 10:38
Der er 6 DM’er der hylder eliten i hver aldersklasse. Så er der vel også plads til et enkelt hvor de mange andre spiller en vigtig rolle?
Emne: Re: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn: fabTid: 07.05.2019 10:19
Hørt!
Emne: DM HoldSe alle indlæg for dette emne
Navn:Tid: 07.05.2019 09:12
Det er bare noget vi leger.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: PensionistklubbenTid: 07.05.2019 09:05
--> Vi taber så til gengæld på, at vi ikke har nok damer over 60 og mænd over 70

Og vi taber stort set på, at vi ikke har andet
Måske skulle vi lave et klubsamarbejde
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 07.05.2019 06:45
Husk nu at alle der kommer i skoven er vinder - dyrk glæden!
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: PositivTid: 06.05.2019 23:20
I vores klub har oplevelsen af det nye system været, at mange flere har lavet point, og at flere derfor får en oplevelse af, at de har været med til at gøre en forskel og at deres indsats har nyttet. Det er da helt klart positivt:)
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: IndpiskerenTid: 06.05.2019 15:13
Vi havde den modsatte oplevelse af vores den første divisionsmatch med det nye system. Stort set alle løbere kunne løbe de baner, hvor de hører hjemme, hvor vi med det tidligere system skulle have folk til at løbe sværere baner, end de var klar til.
Vi skulle ikke flytte nogen "ned" på begynder eller let.
Vi taber så til gengæld på, at vi ikke har nok damer over 60 og mænd over 70
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: O-løberenTid: 06.05.2019 13:40
Der er over 36 klasser der deles point ud i. Det er lige så mange klasser som Sorø havde løbere. Det betyder, der for alvor er åbnet op for at kunne spekulere i, hvilke løbere der placeres i hvilke klasser, hvilket i det gamle system var blevet begrænset. Især i de lavere divisioner, hvor klubberne ikke råder over så mange løbere, kan der spekuleres. Der er ganske enkelt klasser med "gratis" point, hvis de gamle tager udfordringen op som et andet Wild West og melder sig ned i en klasse tænkt til de yngre seniorer. Hos klubber med mange løbere, bliver løbere der ikke vil kunne tælle i deres normale klasser opfordret til at løbe en mellemsvær eller let bane, hvor der er billige point at hente. Og klubber, hvor ungdommen ikke er til stede, er man sat helt ud af kampen.

Helt som flere havde forudsagt, skal der tænkes meget mere taktisk og flyttes løbere rundt ift. normalklasser, da der er rigtig mange gratis point at hente, bare ved at gennemføre. For min egen klub bliver der øffet over udsigten til, at nogen kommer til at løbe mellemsvære eller lette baner, for at klubben kan klare sig bedre. Rent faktisk nævnte flere, at de hellere blev hjemme, end at føle sig presset til en lettere bane end niveauet og lysten er til.

Prøv at se, hvor mange klasser der deles 0 point ud. Det er jo helt håbløst og uinspirerende:
https://odense-ok.dk/wp-content/uploads/2019/05/DiviMatch-2-Gr%C3%B8ften-2019.pdf

Med venlig hilsen en, der nok opfinder en undskyldning til næste divisionsturnering.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: det er da godtTid: 06.05.2019 13:07
Det er da positivt, at der nu er langt flere tællende løbere. Tidligere har det jo været nok med en flok hurtige tordenskjolds soldater. Nu er der belønning til de klubber der har stor bredde.
Emne: Re: DM i tilmeldingSe alle indlæg for dette emne
Navn: HurlumhejTid: 06.05.2019 12:23
Tja. Der er i 1 DIV sket det besynderlige at Søllerød vandt både D21 banen (foran Hillerød og Tisvilde) i øvrigt med en D18 løber, og H21 banen (foran Tisvilde og Hillerød).
I øvrigt fik Hillerød flere samlede point end Søllerød men tabte den indbyrdes match så helt holder deltagerantalsstatistikken ikke.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg