Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 281 til 300, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Knap så uvidendeTid: 04.07.2020 20:05
Til ignoranten

Du lever i den grad op til dit alias
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: JDTid: 04.07.2020 19:01
Wow formanden er på osnak.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Verbalt overfaldet på BornholmTid: 04.07.2020 16:32
Ignoranten >> He He, ja. Tænk hvis der havde været fokus på etik og trivsel i 00’erne. Tænk hvis nogen gravede i hvad der egentlig skete omkring seniorlandsholdet i den periode.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: IgnorantenTid: 04.07.2020 16:19
Ha ha. Selvfølgelig. Har gættet hvem du er, kære træner:-) Det er sku ironisk!
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Ignoranten Tid: 04.07.2020 16:05
Helt enig!
Trænerne er helt ligegyldige- resultaterne kommer hvis bare talentet er der og der er et godt træningsmiljø. Det kommer helt af sig selv hvis bare talentet er der og der er nok af dem. Så vi skal bare fremadrettet drøne afsted uden sportschef og trænere. Er helt sikker på at både Mona, Allan, Carsten, Chris, Claus, Maja, Ida, Signe etc etc. var blevet gode uden deres træner. Tror faktisk de var blevet bedre hvis der ikke havde været en træner. Det samme gør sig for øvrigt gældende i fodbold. Se bare på EM 1992.
Fantastiske pointer du levere. Indsigtsfuldt og vidende.
(Men hold dem bare for dig selv næste gang. Jeg behøver ikke at læse sådant vås).
Emne: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sagens substansTid: 04.07.2020 13:38
Der har i dette forum (og senest også i dagspressen) været forsøgt spundet (læs: fordrejet/spin) en historie om at landsholdsløbernes gode resultater i 2010'erne kunne forklares i noget nyt som Lars Lindstrøm skulle have tilført og at hans diktatoriske, manipulerende og humørsyge ledelsestil på en eller anden måde skulle have haft en positiv effekt, og dermed kunne undskyldes.

Det er derfor værd at gå lidt bagom scenen for at se på bagvedliggende faktorer. Det er åbenlyst at de danske VM-medaljer i høj grad er blevet båret hjem af den exceptionelt dygtige trio, Ida Bobach, Emma Klingenberg og Maja Alm, suppleret af stamspillerne Søren Bobach og Tue Lassen. Ordet exceptionelt er valgt fordi det er helt usædvanligt at vi i et lille forbund med smalt rekrutteringsgrundlag har været så heldige at vi i samme generation har haft tre kvindelige løbere med så stort et medfødt fysiologisk talent. Vi har tidligere haft dygtige kvindelige løbere, men ikke tre i samme generation. Yderligere er der den væsentlige faktor at Ida, Emma og Maja svinger godt sammen på det personlige plan, og på dén måde har kunnet løfte hinanden i deres satsning, - godt suppleret af Signe Søes.
Nøjagtig de samme forhold gjorde sig gældende da vi havde ét af verdens bedste herrelandshold i 90'erne og 00'erne. (Hvis nogen skulle have glemt dem: Mikkel Lund, Claus Bloch, Christian Nielsen, René Rokkjær, Chris Terkelsen, Carsten Jørgensen, Allan Mogensen, Torben Skovlyst, Thomas Hjerrild, m.fl).
Succesrecepten i 90'erne og 00'erne var den samme som i 10'erne, - talentfulde løbere med et stærkt sammenhold og en stærk træningsvilje. Også når vi kigger på den træning og landsholdstræningsopfølgning som har fundet sted er metoderne de samme. Faktisk forholder det sig sådan at særligt herreløberne var i et hårdere landsholdstræningsregime i 90'erne og 00'erne, hvilket også kan forklare de generelt bedre herreresultater i disse to årtier.
Så forestillingen og fortællingen om at der på landsholdet i 10'erne skulle have foregået noget træningsmæssigt nyskabende eller grænseoverskridende der skulle have medført forbedrede resultater er faktuelt forkert.

Tværtimod er der al mulig grund til at antage at vi med 10'ernes generation af talentfulde kvindelige o-løbere kunne have vundet flere medaljer og have set længere landsholdskarrierer, havde det været under en mindre despotisk og orienteringseliteidrætsfaglig mere kompetent landsholdsledelse.

Team Danmark er sat i verden for at udvikle og understøtte de bedst mulige rammer for eliteidrætten og har som institution 35 års erfaring på området. De bliver som institution blandt andet målt på antallet af medaljer vundet af danske atleter, samtidigt med at de skal vejlede og overvåge at det foregår på en socialt og samfundmæssigt ansvarlig måde. Vi har som forbund haft en glimrende samarbejde med TD gennem alle tre årtier og altid i en gensidigt respektfuld ånd. Når de i denne sag har valgt at skride ind og støtte DOF i afskedigelsen af LL kan vi som forbund og som medlemmer i DOF vide os sikre på at det har været på baggrund af tungtvejende og solide bagvedliggende undersøgelser, erfaring og dokumentation. Vel at mærke erfaringer som er opnået uafhængigt af DOF og eliteløbere i DOF.

Alle der har været tæt på landsholdet over de forløbne årtier kan nikke genkendende til ovenstående beskrivelse.
Derfor kan det være relevant at motivforske lidt hos dem der er med til at spinne historien så den i stedet for at handle om uforsvarlig ledelsesadfærd kommer til at handle om "den selvopofrende trænerkapacitet mod hvem der er blevet gjort stor uret". (Eller tilsvarende grandiose selvbedrag).
Det er oplagt at dette vrangbillede i udgangspunkt stammer fra Lars Lindstrøm selv. Det ligger fuldstændig i tråd med beskrivelsen fra 'Ikke et offer' nedfældet i nærværende forum i december 2019. LL har i sin kommunikationsform yndet at benytte et dem-og-os sprogbrug hvor han har fremhævet sig selv (og landsholdet) som stående i opposition til foregående landstrænere og landshold. (Ud fra en psykologisk betragtning på mange måder analogt til Trumps had og mindreværd i forhold til Obama).
Udover Lars Lindstrøm er der en række medløbere som efter fyringen har været med til at promovere LL-krænkelsesmyten. Det handler primært om folk som har spejlet sig i LL og har været parate til at tage æren/medansvar for landsholdets resultater, og derfor har svært ved at tolerere at deres verdensbillede krakelerer. Derudover er der et langt stykke hen af vejen tale om folk som bærer på en frustration over egne uindfriede eliteambitioner, det være sig som løber eller som leder. Det er denne gruppe af individer som nu lobbyer for at vælte vores politiske ledelse, ved at fremme LL-krænkelsesmyten overfor klublederne.

Så inden vi henter høtyvene og tænder faklerne vil jeg anbefale at man gør sig den anstrengelse at gå til kilderne og forhøre sig om forholdene som de er blev oplevet af dem som har været på landsholdet, og så i øvrigt bakke op om vores politiske ledelse som har taget en nødvendig beslutning. I modsat fald er man i færd med at støtte op om en bevægelse der vil skyde budbringeren.
Emne: Re: Lars Lindstrøm på TV2 newsSe alle indlæg for dette emne
Navn: BerigetTid: 04.07.2020 00:07
Uanset om man kan lide LL eller ikke, så bør man høre dette interview og reflektere over budskabet. Min forståelse af eliteidrætten er langt fra fuldkommen, men min indsigt er nu langt mere nuanceret.

https://www.facebook.com/lars.in.the.snow/videos/vb.1106092690/10222748331032654/?type=2&video_source=user_video_tab

Der går lang tid før DOF igen kan præsentere en person med den indsigt og refleksion.
Emne: Lars Lindstrøm på TV2 newsSe alle indlæg for dette emne
Navn: TV2 newsTid: 03.07.2020 08:43
Igår var Lars Lindstrøm ca 12 min på TV2 News. Klippet ligger på hans facebookside.
Det kommer omkring et aktuelt lovforslag og den igangværende sag med perspektivering for både atleter og ledere.

Det er sgu en trist sag...
Emne: Fra artikel i JP -ups team Danmark Se alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 01.07.2020 15:58
I referatet fra Team Danmarks bestyrelsesmøde onsdag den 3. juni kan jeg se, at du orienterede om ”afskedigelsessag i Dansk Orienterings-Forbund”. Hvad gik orienteringen ud på? Drøftede I opslaget på intranettet og den omstridte formulering?

»Vi orienterer altid bestyrelsen i forhold til sager i de forbund, som vi samarbejder med. Herunder selvfølgelig også afskedigelsessager. Med hensyn til indholdet kan jeg kun sige, at drøftelser på bestyrelsesmøder er et internt anliggende.«

Dagen efter mailer du Lars Lindstrøm en beklagelse for formuleringen? Er det noget specielt i timingen?

»Overhovedet ikke. Grundet coronakrisen havde bestyrelsen ikke været samlet siden februar. Orienteringen havde ingen indflydelse på min mail dagen efter.«

Hvorfor ændrede I ikke straks formuleringen, da først du over for Lars Lindstrøm havde medgivet, at »formuleringen på vores intranet er uheldig«?

»Vi har taget det hele til efterretning og har ændret hele formuleringen. Vi har fjernet hele den sætning, som kunne misforstås.«

Men hvorfor skete det ikke allerede den 4. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Skete det først, da du havde drøftet sagen med Lars Krarup på et møde torsdag den 25. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Men fra den 4. juni gik der tre uger indtil den 25. juni. Hvorfor tog det så lang tid?

»Jeg kan ikke lige huske tidspunktet, men den er ændret. Humlen er, at vi har taget til efterretning, at den formulering kunne misforstås, og vi har anerkendt, at den var uheldig, og derfor har vi ændret intranetopslaget og taget sætningen ud.«

Har I internt specifikt kommunikeret ud, at Lars Lindstrøm ikke er omfattet af Berufsverbot?

»Vi har efterfølgende orienteret om sagen og har medtaget det udsagn, der også fremgår af Jyllands-Posten lørdag den 27. juni, hvor jeg understreger, at der ikke er taget beslutning om, at Lars Lindstrøm ikke kan arbejde i et andet forbund.«
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 01.07.2020 15:18
Om LL skulle fyres, kender jeg ikke sagen godt nok til at kunne udtale mig om. Men een ting synes helt tydeligt : enhver virksomhed med respekt for sig selv ville aldrig have ageret på denne måde. "Man" burde have reageret på tidlige signaler og rygter og taget en snak med LL, Evt. have givet en advarsel med løfte om forbedring - og først derefter skride til fyring, hvis ikke der opleves en tilfredsstillende adfærd. Eliteudvalget burde have været informeret og hørt, hvilket jeg forstår, ikke er sket. Vi sidder nu tilbage med en yderst kedelig situation, for LL, men sandelig også for os alle i DOF. Jeg mener ikke, vi kan være tjent med den nuværende ledelse i DOF. Hvis ikke ledelsen selv trækker sig, må det afgøres på en ekstraordinær generalforsamling, hvor vi på demokratisk vis kan vælge en ledelse, vi kan stå inde for.
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 01.07.2020 14:22
Til LVJ

Tak for svar :-)

Ja (med den medium indsigt jeg har) synes jeg bare ikke man har behandlet sagen eller LL anstændigt. Uanset om der var mulighed for at han kunne fortsætte eller ej.

Og ja det betyder så for mig, at dem der har behandlet ham uanstændigt, ikke bør fortsætte, da deres handlinger ikke bare har ramt LL men bl.a. også Torbjørn og andre der nok står med samme følelse som mig. At der hurtigt kan blive meget varmt på grillen!
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fra Jyllands-Posten Tid: 01.07.2020 13:41
Endnu en artikel fra JP https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12257659/team-danmark-beklagede-ulovlig-formulering-om-berufsverbot-men-slettede-den-ikke-straks/
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 01.07.2020 11:13
Til filosoffen:

Det var at der er mange som stadig virker til at ville polarisere debatten til "et for eller imod LL, formanden m.fl." i stedet for at se fremad og finde de bedste fremtidige løsninger for vores elite - som de fortjener.

Ligesom her på mediet, hvor man så desværre ikke engang ved hvad der bare er sure opstød fra uinformerede personer som det er almindeligt på "sociale medier" og hvad der er indlæg fra personer med indsigt, som det kunne være interessant at diskutere med.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Bestyrelsesansvar?Tid: 01.07.2020 10:50
Hvornår er der voksne mennesker i DOF der tager konsekvensen af deres åbenbare forkerte handlinger? Det vil kun være på sin plads, for nok viser TJs indlæg at der har været uenigheder, og hvor er der ikke det? Men derfra og til at ødelægge en mands ry og omdømme, og med så vidtrækkende konsekvenser for LL, det må have konsekvenser.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fra Jyllands-Posten Tid: 30.06.2020 22:37
Ekspert: “Det lyder helt vildt. Det der kan man ikke. Det der må man ikke.”
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 29.06.2020 23:27
Jeg ville egentlig ikke have kommenteret på debatten, men... Jeg har ikke indsigt i sagen, og synes også at det er ærgerligt, at det ikke kunne have været løst mindre konfliktfyldt. Lars har skabt nogle fantastiske rammer for eliten, og har en stor del af ansvaret for de mange medaljer. Jeg har ikke været enig i hans måde at køre tingene på. Det har vi haft mange (gode og nok lidt trættende for Lars) diskussioner om.

Men jeg kender Helge, der tog over for mig som eliteudvalgsformand, da der ikke lykkes for mig at få de ændringer i måden landsholdet blev kørt på, som ville have gjort, at jeg kunne stå inde for linjen, og selvom jeg ikke har talt med Helge om denne sag, så ved jeg, at alt hvad han har gjort, har han gjort for løbernes skyld. Han har ikke en hævngerrig agenda, han har forsøgt at løse dette dilemma på bedst mulige måde. Meget af det der er kommet frem er partsindlæg. Ud fra det jeg har læst, ser det ud til, at der er begået fejl - men vi ved meget lidt om sagen fra DOFs side. De er trods alt arbejdsgivere, og kan ikke bare diskutere personalesager åbent. Hvis det kommer til en retsag, vil vi nok få en bedre indsigt. Indtil da har jeg i h det fald tænkt mig at undlade at dømme hverken Lars, DOF eller Team Danmark.
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 29.06.2020 22:16
Kære LVJ

Jeg er også oprigtigt bekymret for hvordan vi kommer videre.

Du har da ret i at det for "os" på Sjælland var lidt mærkeligt at hvis man ville være på landsholdet så skulle man pludseligt bo i Århus. Det har helt sikkert betydet at nogle talenter har valgt det fra, men omvendt må man give LL at det er utroligt hvad han fik opnået med de løbere der så ville være en del af konceptet.

Fair nok du ikke ønsker at bakke op om Carsten men godt du kan se at den nuværende løsning nok ikke er vejen frem. Lyder spændende med et forsøg på et forlig med LL. Det kunne være man skulle have gjort det fra start så man ikke havde mistet Torbjørn også. Og ja lige her er det at eliteudvalgsformanden har haft en rolle.....hvis han ikke fik manet til besindighed (med sin rådgivning) og sikret at LL version af sagen blev belyst, før beslutningerne blev truffet.....ja så er det er i min optik nok til at vi bør skifte både formand og eliteudvalgsformand, så vi får renset luften.

Eliteudvalgsformanden har gjort en lang perlerække af gode ting for dansk orientering igennem mange år, men ja hans rolle her synes ikke heldig.

P.S
Hvad hørte du i øvrigt på repræsentantskabsmødet og elitemødet i torsdags som gjorde dig endnu mere bekymret?
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: LVJTid: 29.06.2020 21:37
Til “En der husker”

Tak for dine pæne ord om mine intentioner, men grunden til mit indlæg er faktisk at jeg er reelt bekymret for hvordan vi kommer godt videre. Og det er ikke fordi jeg tillægger dette forum en stor indflydelse, da min bekymring ikke mindst skyldes hvad jeg hørte på repræsentantskabsmødet og elitemødet i torsdags.

Det er ikke korrekt at jeg ikke kommenterede LL-sagen da det lige var sket. Jeg skrev bl.a. at det tydede på at formanden havde håndteret situationen dårligt, men også at HB i den opståede situation ikke havde andet valg end det de gjorde.

Personligt har jeg stor respekt for de resultater som LL har hjulpet løberne til at opnå, men jeg har også i flere år været stærk kritisk til den enerådende stil der blev mere tydelig med årene og håndteringen af de løbere som ikke passede ind i konceptet. Men det ændrer ikke på at DOF selvfølgelig skylder LL respekt for det store arbejde han har gjort.

Jeg snakkede med Carsten Laursen flere gange i tiden før rep.mødet, men blev ikke overbevist om at det var den rigtige vej frem for DOF.

Vi har fået oplyst at HB prøver at forhandle et forlig med LL. Når det er afklaret kan det jo godt tænkes at HB ønsker et ekstraordinært rep. møde for at klare luften.

Hvis det sker håber jeg at der kommer en ny kandidat på banen til formandsposten. Ikke fordi jeg har det fjerneste mod Carsten som jeg har kendt i mange år, men fordi Carsten er blevet for meget involveret i LL-sagen og jeg tror vi har brug for en der ikke er involveret i denne sag.

Jeg har ikke rigtig forstået hvorfor nogen mener at eliteudvalgsformanden har fejlet i denne sag da han kun er rådgivende og ingen beslutningskompetance har. Men da jeg næppe kan regnes for upartisk om denne del vil jeg lade den ligge der.
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 29.06.2020 20:14
Jeg gentager lige mig selv.

Det kan da godt være at LL har haft nogle ledelsesmæssige udfordringer, men hvis man havde behandlet ham med respekt, så kunne man måske havde undgået at Landstræneren også havde set sig om efter et andet arbejde.

Og ja hvis man ikke synes at LL bør behandles med respekt, ja så skal man da bare fortsætte ned af den sæbeindsmurte ruchebane som DOF og TEAM-DANMARK har kastet sig ned af..........jeg skubber hælder glædeligt mere brun sæbe på i min personlige respekt for LL.

(Ikke fordi jeg på nogen måde vil forsvare hvis han har handlet ledelsesmæssigt forkert, men fordi jeg mener han bør blive behandlet ordentligt).'

I min optik er han jo nærmest blevet behandlet værre end den tidligere hjælper på landsholdet der fiflede med kameraer og endte med en dom for det! (Det er sku ikke fortjent).
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Positive øjne Tid: 29.06.2020 16:43
Fakta: Nej, jeg er ikke Eskil og jeg er helt vågen. Jeg har været tæt på sportchefen og jeg har været fuld vidende til hvad der er foregået. De beviser der er fremlagt stemmer overens med virkeligheden. Det har jeg fra flere af hestenes egne munde og har selv oplevet flere af kritikpunkterne.

I øvrigt skal du ikke bekymrer dig om mig. Jeg klarer den. Ellers mange tak. I øvrigt usmageligt at begynde at gætte på navnene bag vores anonyme indlæg. Her kan man da tale om dårlig dømmekraft.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg