Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! >
 De seneste 20 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: DM nat aflyst :-(Se alle indlæg for dette emne
Navn: Lange øreTid: 19.09.2020 21:49
Jeg har det fr én, som har det fra én, som har det fra én. Og måske lidt længere ude, så det kan være jeg løber med falske rygter.
Emne: Re: DM nat aflyst :-(Se alle indlæg for dette emne
Navn: NatløbetTid: 19.09.2020 21:02
Så kunnen anden klub måske overtage? Jeg krydser fingre. Tak for oplysningen.
Emne: Re: DM nat aflyst :-(Se alle indlæg for dette emne
Navn: Lange øreTid: 19.09.2020 20:33
Natløber: Rygtet siger problemer med skovtilladelserne.
Emne: Re: DM nat aflyst :-(Se alle indlæg for dette emne
Navn: NatløberTid: 19.09.2020 18:47
Kan godt selv regne det ud, starten kan ikke spredes nok. Øv, lortecorona :-(
Emne: DM nat aflyst :-(Se alle indlæg for dette emne
Navn: NatløberTid: 19.09.2020 18:40
Hvorfor ??
Emne: Re: Stafetmesterskab 2020 - måske DM Stafet dagen før JættemilenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 19.09.2020 17:11
Og det er nu officielt, at der også bliver et DM Stafet i D21 og H21. Mere info og indbydelse er på vej. Banerne er sendt til banekontrollant Helge Lang Pedersen.
Emne: Re: Stafetmesterskab 2020 - måske DM Stafet dagen før JættemilenSe alle indlæg for dette emne
Navn: ABCTid: 18.09.2020 08:55
Bo Simonsen: Fedt! Godt tænkt. Håber i får lov.
Emne: Stafetmesterskab 2020 - måske DM Stafet dagen før JættemilenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 17.09.2020 22:34
Er du ikke blevet træt af god konkurrenceorientering endnu og er du mere træt af at de lukkede orienteringsåret alt for hurtigt, er her et ekstra tilbud.

lørdag 07. november arrangerer FIF Hillerød stafet efter samme koncept som DM Stafet; samme længder og samme høje krav til kort og baner. Vi har søgt DOF om at kunne afvikle det som Dansk Mesterskab om DIF medaljer, men har endnu ikke fået en afgørelse. Du er velkommen uanset om stævnet for den officielle status eller ej - på dagen finder vi årets bedste stafetklubber. En god prolog til Jættemilen.

Konceptet er Corona tilpasset og derfor har vi bare en D21 klasse og en H21 klasse hvor alle kan stille til start. Vi har givet en deltagerbegrænsning og vi vil selv eller med hjælp fra DOF sætte regler op som sikrer at vi får de bedste hold og klubber til start. Vi sørger for at alle regler overholdes og at vi kan afvikle et både trygt og godt stævne.

Skoven vil være den sydligste del af St Dyrehave der ikke har været brugt til åbne løb i 2 år og kun har været brugt til en enkelt træning for elite i foråret. Nyt kort naturligvis.

Vi håber du føler dig fristet til at deltage og kan udskyde klubfesten (som vi ikke må afholde alligevel) og med dette har et mål mere at træne for og at vil holde kæden stram frem til november.

Vi glæder os til at arrangere fed orientering for jer der vil løbe hurtigt.

På vegne af teamet

Bo Simonsen (kuvert bosimfif (at) gmail dot com)
Emne: Re: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: lkjTid: 17.09.2020 15:33
Landstræneren må ved næste samling på banen. Det ser ud til, at løberne ikke kender gældende kortnormer, samt info om det er forbudt at søge hjælp/vejledning undervejs.
Som tiden nu går uden anmodning om at blive diskvalificeret, forværres løbernes omdømme.
De vil blive husket for manglende fairness.
Emne: Re: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: H50+Tid: 17.09.2020 14:46
>> Men enig i, at der er et dilemma i at diske efter tracking, når ikke alle løber med det.

- Og det var så pointe I

>> du mener altså at det er okay at løbere der forbryder sig mod reglementet godkendes og efterfølgende oven i købet modtager DM medaljer?

- Næh – men jeg finder det heller ikke OK, at sofaløbere sidder og argumenterer for DSQ, når de øvrige deltagere (på banen) ikke finder grund til at protesterer.

Hvorfor pointe II er,

- at lade diverse protestfrister udvides (til f.eks. 24 timer), så dem der har deltaget kan nå hjem og se på sagerne.

Emne: Re: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Også H50+Tid: 17.09.2020 08:36
H50+: "Hvis jeg en dag har løbet over evne, og i øvrigt tror jeg har holdt mig indenfor regler, så holder jeg da op med at lægge track op, for sæt nu nogen vil en plads højere op på resultattavlen, og kan få mig DSQ i uger og måneder herefter."

Nu er vores sport ikke så svær, at man ofte kommer til at løbe steder man ikke må. Men hvis det du beskriver skulle ske, hvordan kan du så være ked af at blive disket? Du er jo i så fald kommet højt på resultatlisten fordi du ubevidst har draget en fordel ved at gøre noget forbudt?

Men enig i, at der er et dilemma i at diske efter tracking, når ikke alle løber med det.
Emne: Re: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: ForundretTid: 16.09.2020 17:33
H50+ >> du mener altså at det er okay at løbere der forbryder sig mod reglementet godkendes og efterfølgende oven i købet modtager DM medaljer?

Vi bryster os af at være en idræt med høj moral og fairplay, men det gælder åbenbart ikke overfor de løbere der overholdt reglerne og retteligt har fortjent deres medaljer?
Hvis de tanker du giver udtryk for er fremherskende i vores idræt, så har vi da et langt større problem end denne sag. Du udtrykker jo reelt at det er okay at overtræde reglementet - bare det ikke bliver opdaget.

Jeg ser ikke nogen i denne tråd udtrykke at nogen bevidst har snydt, men at der kraftigt opfordres til udvise sportsmanship og tage konsekvensen af regelbrud. Noget tyder desværre på at det ikke er tilfældet, og det er godt nok trist. Forhåbentlig er der nogle ansvarlige klubledere der henvender sig til respektive løbere, og sikrer at retfærdighed sker fyldest.
Emne: Re: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: H50+Tid: 16.09.2020 14:41
Er det rimeligt overfor løberne, at vi kan sidde i sofaen og kaste smuds efter dem?

Det skulle jo nødigt blive "amerikanske tilstande", hvor folk der ser på golf kan få professionelle spillere diskvalificeret, fordi de lægger et lommetørklæde under knæet, og tænker det som krævende to strafslag.

Hvis nu - som her - en H/D-21 løber ikke har haft GPS-sender på ryggen, men vedkommende er sød at lægge sin løbetur op på O-track, og vi alle derfor kan se, at her er der smuttet noget (som også Emil nævner). Skal vedkommende så også DSQ af sofaløberne?

Som Emil skriver kom han (desværre) i tvivl, og (dobbelt-desværre) spurgte han om vejledning, og trippel så fik han desværre ikke at vide, at det måtte man som official ikke blande sig i. Så uden at ville noget ondt, så bryder han reglerne. Det samme kan gælde for et utal af andre løbere i andre situationer.

Vi antager naturligvis, at ingen har decideret snydt.

Hvordan tror I det påvirker interessen for at lægge sit track op?

Hvis jeg en dag har løbet over evne, og i øvrigt tror jeg har holdt mig indenfor regler, så holder jeg da op med at lægge track op, for sæt nu nogen vil en plads højere op på resultattavlen, og kan få mig DSQ i uger og måneder herefter.

Det er dog en tanke værd, at lade diverse protestfrister udvides (til f.eks. 24 timer), så dem der har deltaget kan nå hjem og se på sagerne.

Emne: DOF for pokkerSe alle indlæg for dette emne
Navn: ppTid: 16.09.2020 14:06
Som gammel orienteringsløbs-elsker så er jeg faktisk lidt rystet i mine grundvolde omkring vores sport.
Vi tager nye teknologier til os i form af online GPS, hvor vi åbenlyst kan se løbere løbe ureglementeret. Jeg sagde ikke med vilje, men ureglementeret. Og så kan vi ikke bruge det til noget ud fra 30 min protest reglen. Det kan da ikke passe. Så må der laves nye regler. Det er jo derfor man har VAR i fodbold. DOF for pokker, træd nu i karakter. Ikke rimeligt overfor løberne!
Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: Saxos lillebrorTid: 16.09.2020 11:11
CJ og Bjørnar Valstad diskede også sig selv til sprinten ved EOC 2004 i Roskilde. De løb gennem haven ved et plejehjem (forbudt område) i stedet for at suse gennem legepladsen ved en børnehave 50 meter længere mod nord. Det opdagede de først, da de var kommet i mål.
Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: Saxos venTid: 16.09.2020 10:16
F.eks. er Dorthe Hansen jo berømt for at diskvalificere sig selv til NOM 1990 på Fanø. Hun klippede forkert, men arrangørerne opdagede det ikke da klippet kunne misforstås med et andet symbol. (Ja, det var dengang man brugte klippetænger)

God stil og høj moral kommer man langt med.
Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: Den helligeTid: 16.09.2020 09:00
Løberne kan vel diskvalisere sig selv. Det er sket før når man er kommet hjem og analyseret sit løb og f.eks har løbet igennem et forbudt område.

Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: LindstrømTid: 15.09.2020 22:36
JtM >> og dog... DM Lang er et WRE løb og dermed underlagt IOF competition rules. §27.5 åbner op for mulighede for at klage efter en sådan frist, man skal bare argumentere for den. Derefter er det stævneledelsen der beslutter om de vil håndtere klagen.

Derudover, så angives der i instruktionen for DM lang at protester over resultatlisten modtages indtil 7 dage efter offentliggørelsen, så der er tid endnu.

Men ja, du har en pointe i forhold til fristen på 30 minutter, det er kort tid. Jeg har igennem de sidste 15 år deltaget i behandlingen af et større antal klager/protester både som part og jury, og det er generelt kendetegnende at klager/protester kun i ringe grad baseres på kendskab til reglerne, og desværre i højere grad er et udtryk for emotionel handling. Dette gælder både parter og jury/arrangørers håndtering af klager/protester. Afgørelser skal træffes på baggrund af fakta, regler, objektivitet og et kvalificeret skøn. Det er en svær disciplin og bør altid håndteres af folk med høj grad af fagkompetence.

Læs: jeg indgår gerne som jurymedlem, når det er ønskeligt
Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: JtMTid: 15.09.2020 22:05
Her er ikke truffet en afgørelse af stævneleder og her er ikke tale om en fejl ved arrangementet. Vi er vel i pkt. 7.8 om indgivelse af klage over at en deltager har overtrådt reglementet. En sådan klage skulle være afgivet 30 min. efter udløb af maks. tid i søndags.

Vi kunne måske lære, at 30 min. er lige i underkanten. Det er en frist, som stort set eliminerer klagemuligheden.
Emne: Re: DM DSQ - reglementSe alle indlæg for dette emne
Navn: Lad os lære af detTid: 15.09.2020 21:02
7.9ProtestProtest imod en af stævneleder truffet afgørelse i en klagesag eller imod en fejl ved arrangementet kan indgives til dommer eller jury. Protest kan indgives af den eller de deltagere, der direkte er berørt af afgørelsen. Indgives protest mod en af stævneleder truffet afgørelse eller mod en fejl ved arrangementet, kan stævneleder indtræde som part i sagen.Så medaljerne er hos rette ejere, og tillykke med det - I var sgu de hurtigste - indtil der protesteres (af en deltager, der er direkte berørt), og officiel dommer + jury tager protesten til følge.Så kære sofaløbere: Kan vi ikke flytte fra det specifikke, hvor udvalgte hænges ud, til det generelle, som vi så måske kan lære noget af? Please ... Tak til banekontrol for at prøve at udvide læsernes forståelse for det trufne valg.
 Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg