Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 21 til 40, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.10.2020 13:59
Jeg tænker generelt, at man helst skal undgå at drage forhastede konklusioner (man skal også helst undgå at være naiv), for idet der er mange hvis'er i formlen, så er det vigtigt at trække ilt til hjernen og så kigge meget nøje på de enkelte elementer.

Jeg skulle som stævneleder have afviklet DM feltsport (pistolskydning, afstandsbedømmelse, kortlæsning, håndgranatkast og orienteringsløb) på fredag med ca. 100 deltagere. Årsagen til, at det nu skubbes er IKKE, at vi ikke måtte afvikle stævnet som helhed, men grundet forsamlingsforbuddet, ville afviklingen af de enkelte stationer skulle ske over så lang tid, at det ikke kunne lade sig gøre indenfor dagslys. Orienterinsgløbet udgjorde ikke set fra politiets side ikke nogen forsamling under det "lille" forsamlingsforbud, hvis det blev kørt efter de modeller vi allerede kender fra DOF's guidelines.

Jeg har ikke svaret på om det ene eller andet kommer til at ske. Meget vand kan også være løbet igennem åen siden jeg talte med Nordjyllands Politi lørdag. Det afhænger jo også meget af hvorledes en feedback tolkes (hvis guideline er et stort MÅSKE) og dermed hvad arrangørens konklusion bliver - kommunikation er jo 2-vejs:-)
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 26.10.2020 13:27
Landmåler> Det er netop problemet.

Vi kan have nok så gode intensioner, men det politibetjentens mavefornemmelse, der afgør om der uddeles bøde på 2500 kr per næse, og tilsvarende for arrangørerne.
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: RealistTid: 26.10.2020 13:15
Meget underholdende læsning, men jeg er ked af at måtte skuffe alle de håbefulde, løbshungrende skribenter: De kommende weekenders DM-arrangementer vil meget snart blive aflyst, og at det ikke allerede i fredags kl. 18:31 gik op for alle, kan undre. Uanset, hvor mange tiltag, man måtte finde på for at der ikke er samlet mere end 10 personer ad gangen samme sted, så vil man i løbet af et sådan stævne møde væsentlig flere end 10 forskellige personer (startpersonale, samtidigt startende, andre løbere i skoven, målpersonale mv.), og så vil forsamlingsforbudet ikke være håndhævet.
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: LandmålerTid: 26.10.2020 12:50
cms: Hvordan defineres samme sted? Hvor langt imellem grupper af 10 personer? 5, 10, 100 meter?
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 26.10.2020 12:42
BT - jeg tror, at mfg forsøgte at være sjov.... Det virkede på mig ;-)
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 26.10.2020 11:28
Jamen, det er hjælper blot ikke, når der ikke må være samlet mere 10 personer på samme sted.

Prøv at læse SRUs retningslinier en gang til!
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.10.2020 11:22
Gode folk har haft luppen fremme og orienteringsløb er positivt beskrevet som en sport, der kan gennemføres med flere end 50 deltagere pga. den geografisk spredning:

Citat fra Coronasmitte.dk: "Det vil herudover også være muligt at afholde arrangementer med flere end 50 deltagere, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, der i praksis betyder, at deltagerne ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil f.eks. kunne omfatte kapsejladser og lignende større arrangementer på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med i almindelighed betydelig afstand mellem bådene. Det vil endvidere som ud-gangspunkt omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem de enkelte mindre grupper af deltagere. Der må under alle omstændigheder maksimalt deltage 500 personer samtidig i det samlede arrangement."
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: ØvTid: 26.10.2020 10:37
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12111403/karateudoevere-fik-boede-for-udendoers-traening/
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 26.10.2020 10:31
Nogen kan måske huske, hvordan en karateklub på Amager, fik en bøder fordi de var samlet 20 personer fordelt på 2 grupper på en fodboldbane, også selvom de allesammen holdt forsvarlig indbyrdes afstand.

Myndighederne kan eller vil ikke skelne mellem kortvarigt eller langvarigt ophold, og heller ikke om det foregår i et lille lukket rum eller udendørs med 10 meter mellem personer.

Så jo vi kan måske udtænke alle mulige undskyldning og tænkte procedurer, men det er simpelthen ikke realistisk at undgå at 10 personer opholder sig i et område, der af myndighederne vil blive omfattet som samme område.

Budskabet fra vores degenerede statsminister er der FORBUDT at voksne at dyrke sport sammen.

At vi så godt må sidder 500 personer i en biograf og gnaske fastfood, gør det bare endnu mere absurt.

Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: BTTid: 26.10.2020 09:31
500 løbere startet enkeltvis, med 1 minuts startinterval giver 8 timers start. Det svarer stort set til antallet af lyse timer vi har i døgnet pt. Så skal man have flere starter, men jeg tror udfordringen bliver, at folk ikke træder ud af sin bil med 1 minuts startinterval. Mon ikke det giver forsamlinger før man går i startboksen? Eller misforstår jeg forslaget?
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 26.10.2020 07:00
Interessant nytænkning - men noget kontroversielt, må man sige ....
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 25.10.2020 23:11
... Måske burde man så tilføje en eller anden regel om, at løbere der alligevel mødes i skoven ikke må løbe efter hinanden. Men det er selvfølgelig vanskeligt at administrere i praksis ...
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 25.10.2020 22:59
Nu prøver jeg bare at tænke ud af boksen:

Kunne man gøre et eller andet med at starte folk ud enkeltvis med nogle minutters afstand (i hvert fald mellem dem, der løber samme bane)??

(Der er selvfølgelig en massiv logistisk udfordring med at adskille tilskuerne i sektioner med mindre end 500 i hver - men jeg har hørt sige, at ovenstående format i betydelig grad løser også det problem.)
Emne: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ikke igenTid: 23.10.2020 20:18
Max 10 personer samlet - nogen der har en fornemmelse af hvad det kommer til at betyde for o-løbs træninger og konkurrencer de næste fire uger? Hvad med næste uges DM weekend?
Kan det lade sig gøre?
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 23.10.2020 16:30
DM Stafet/DM Lang weekenden 2021 er blevet rykket en uge, da der ikke kunne opnås skovtilladelse til Blåbjerg 11. september. Når stævnekalenderen på DOF's hjemmeside og på orientering.dk kun opdateres med data fra O-Service én gang i ugen, kan der selvfølgelig være nogle dage, hvor stævnekalenderen på DOF's hjemmeside ikke stemmer med O-Service. Så det er O-Service kalenderen, der skal regnes med, hvis der er uoverensstemmelser.
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 23.10.2020 10:47
Stævnekalender både her på orientering.dk og DOFs hjemmeside er kopi af kalenderen i O-service og overføres 1-2 gange om uge.

Derimod er der ingen kobling mellem spærrede områder på DOFs hjemmeside og i O-service, idet førstnævnte vedligeholdes af SRU, og sidstnævnte skal udfyldes af arrangør.
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 23.10.2020 09:16
Jeg har ingen insider viden - men lige nu står det til Stafet i Blåbjerg den 18. og Lang i Stråsø den 19. både i stævnekalenderen og o-service.
Emne: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 22.10.2020 07:52
Hejsa - er der nogen der ved noget om DM-weekenden i 2021?
I Stævnekalenderen står den som 18. og 19. september 2021 - i O-service er står der 11. og 12. september.
Stafet i Blåbjerg, men DM-lang hvor? i Stråsø?
Emne: Re: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: Medlem af DOFTid: 19.10.2020 10:51
Håbløs dit og dat: Så må I oralker jo komme ind i kampen og tage pladserne i HB, hvis de er så håbløse som i siger. Men så kræver det selvfølgelig i tager ansvar i stedet for bare at sidde i sofaen og finde ting i mener burde gøres bedre eller anderledes, hvilket jeg tvivler på i gider.
Emne: Re: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: Håbløs fremtidTid: 17.10.2020 15:56
Så er det jo godt at HB mødet var før direktøren fratrådte. Forrige indlæg skriver at vi skal have nyt af det hele, det er svært at forestille sig at den nuværende HB er i stand til at skabe noget nyt.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg