Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 161 til 180, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: LederTid: 21.07.2020 09:30
Mellem:Du virker lidt indsat i fyringsgrundlaget, kan du ikke give et eksempel, så os der ikke ved noget kan blive lidt klogere? Det som jeg har kunnet læse mig til er der ikke tale om forhold af strafferetslig karakter, men jeg ved som leder man ikke må fyre uden den ansatte har haft en høring i sagen eller fået en advarsel når der ikke er tale om direkte lovovertrædelser. Som jeg kan forstå det, har det ikke været tilfældet her?
Ville være fedt at vide, hvad vi taler om i stedet for alle de postulatet der flyver gennem o-snak!
På forhånd tak!
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: MedlemTid: 20.07.2020 17:00
Tsk tsk: Du aner da ikke hvad mit motiv er.
Jeg formoder LL har fået løn under sin fritstilling. Jeg er ikke nok inde i, hvad han mere skal have? Hvilke regler er overtrådt? Men når du ved det heler er så lige til, og at DOF skal punge ud med erstatning, må du jo vær godt inde i sagen?
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 20.07.2020 16:37
Ro på!

Når der indgivet en stævning skal den behandles ved en domstol, hvor det let kan tage 12-18 måneder før der er overhovedet kan afholdes indledende retsmøde.
Det er så her, at det videre forløb skal aftales herunder om der er mulighed for at indgå forlig.

Parterne kan så måske godt aftale, at mødes inden da, dvs uden at en dommer er tilstede, men jeg tvivler på dette, bl.a. fordi nogen skal vurderer om der overhovedet er juridisk belæg for søgsmålet.

Der skal sikkert andre med en juridisk begrund, der kan uddybe, hvad skal ske i en sag af denne karakter.
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tsk tskTid: 20.07.2020 16:29
Medlem >> Du mener altså ikke det er spil af DOFs medlemmers penge at bruge dem på advokater i en sag hvor DOF har overtrådt gældende regler for funktionæransættelser? Retspraksis er ret tydelig, og husk at LL er fritstillet. Det stiller DOF enormt ringe juridisk. Dit ønske kan derfor kun være personligt motiveret og ikke være et hensyn til DOFs økonomi.
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: MedlemTid: 20.07.2020 15:43
Tsk tsk: HB kan da ikke bare indgå et forlig, punge ud og komme videre. Det er medlemmernes penge de forvalter. Og en bestyrelse risikerer at blive gjort personlig ansvarlige. Jeg håber den kommer i retten, så alle anklagerne mod LL kommer frem. Der er flere af de anklager der er direkte fyringsgrund.
Emne: Re: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tsk tskTid: 20.07.2020 12:20
Juristen >> Et er at sige man vil søge et forlig, noget andet er at gøre det. Det er svært at forstå motivationen for ikke at lukke et forlig hurtigt, LL er jo ude. Hvorfor ikke bare lukke et forlig hurtigst muligt, koste hvad det vil af økonomi og indrømmelser? DOF har brug for at komme videre, og denne limbo tjener ingen.
Opfordringen herfra til HB er derfor at få fingeren ud..
Emne: Forlig(?)Se alle indlæg for dette emne
Navn: JuristenTid: 20.07.2020 08:00
På elitemødet i juni blev der sagt, at der arbejdes på et forlig. Der er gået en måned. Hvor svært kan det være. Det er vist bare tomme ord det hele.
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ThjTid: 16.07.2020 00:15
Hehe - elsker dem som tør skrive deres navn når de skriver vigtige betragtninger, ellers mister det jo mening ...
Hader popkorn !!! 😈
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: NogetfornogetTid: 13.07.2020 20:25
Hvem elsker/hader du - THJ, du er nødt til at levere før du kan kræve det af andre. Det er ikke nok at have købt popkorn?
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ThjTid: 11.07.2020 23:59
Skriv nu bare jeres (fucking) navn så jeg ved hvem jeg skal elske og hade - men det er nok for meget at forlange af pæne mennesker ☺
Thomas Hjerrild
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: QTid: 11.07.2020 23:01
Osnak: Med så mange anonyme indlæg, kan du jo på ingen måde sige LL har holdt sig sober? Måske? Måske ikke?
LL har et forspring i den forstand, at DOF officielt ikke kan sige ret meget om sagen, da det er en personalesag. LL kan derimod skyde med skarpt mod DOF i pressen.
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: OsnakTid: 10.07.2020 13:43
pp >> pas nu på med at fremstille DOF for pænt. Formanden har lystigt fortalt vidt og bredt om sagen i både telefonsamtaler, kredsmøder mv. DOF har heller ikke givet LL mulighed for at tale sin sag, så at sige han har et forspring er måske lige lovlig frisk. I modsætning til dette forum har LL forholdt sig sober. Men ja, lad endelig debatten fortsætte, det er ret underholdende.
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.07.2020 11:32
pp> Apropos nørd - et hurtigt opslag viser, at de 2088 indlæg, som indtil videre er slået op i år, kommer fra 138 forskellige adresser. Så jeg vurderer at der er lidt flere end 20, selvom der nok er nogle som både bruger telefoner og pc ;-)
Emne: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ppTid: 10.07.2020 10:28
Folkens jeg har tænkt over det. Og dette forum er totalt i orden og Claus skal da ikke gribe ind. At man kan give ens mening til kende anonymt, er da fint og det kan der være behov for. Forum er ikke mere end hvad det er! Et sted hvor dem der gider kunne diskutere og komme af med frustrationer. Men også et sted hvor dem der faktisk ikke kan/må, kan ytre sig.
Er der ikke omkring 6.000 orienteringsløbere. På forum er der måske 20 aktive, lidt flere lige nu. Så forum er ikke repræsentativ for dansk orientering. Det er mere en tumleplads med fri leg. Og det er helt OK. Synes det er sjovt som stemningen tumler frem og tilbage. Nogle gange er det LL støtterne der får medvind, andre gange er det modstanderne.
Jeg er noget imponeret over at man gider at beregne hvilket landshold der er bedst. Det kan man ikke og I gør det alligevel. I er godt nok nogle nørder, hvor jeg måske kunne synes at man skulle få sig et liv i stedet for.
Det korte og lange, jeg elsker denne tumle plads, som viser et tidsbillede af en lille gruppe af orienteringsløbere, hvor O-sporten godt nok fylder meget i dagligdagen.
HB skal ikke lade sig påvirke af diskussionen, men træffe egne beslutninger. LL har valgt at stille sig offentligt frem og det kan man i sådan sag ikke gøre fra HB’s side. Det giver LL et forspring, men ikke jobbet tilbage.
Alle sammen, fortsæt for gud skyld diskussionen herinde. Elsker at læse på forum.

Emne: Re: SubstansenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.07.2020 21:15
Claus, nu må tage dig sammen :-)

Der har på det seneste været adskillige indlæg på din o-snak, hvor bidragene er leveret af 'rigtige mennesker'/identificerbare... Det må stoppe nu!

Vi vil hellere have anonyme postulerende/udokumenterede indlæg, som virkeligt kan spolere den sport vi (jeg i hvert fald), synes er den fedeste sport at drive med.

Vi kan ikke have at folk i (dk) o-verdenen, og ovenikøbet ved navns nævnelse, står frem og fremfører rimelige synspunkter.

Vi vil hellere sidde og gætte os til, 'hvem pokker det nu er stilet til', eller 'hvem er nu blevet skidt behandlet..', og ikke mindst, åbenbart en perlerække af landstrænere, som LL ikke når til knæene i forhold til mandsskabspleje.., hmm.

Senest, denne 'Per Filskov' som øjensynligt hævder at være Per Filskov via sit alias 'Per Filskov'

I øvrigt, helt enig i dit synspunkt, Fil.

Hilsen,
Knud Madsen,
OK Sorø
Emne: SubstansenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.07.2020 16:14
Så vidt jeg kan se, kan sagens substans nogenlunde koges ned til følgende:

1. Har LL ageret på en måde der berettiger, at han skal fyres på stedet/fritstilles/bortvises eller
hvad han nu blev, i stedet for blot at afslutte ansættelsesforholdet når det udløb?
2. Blev afslutningen på ansættelsesforholdet effektueret i henhold til gældende regler på området?

Det burde være simpelt at afgøre punkt 2.

Hvad angår punkt 1 fremgår det af den debat der nu har kørt i dette forum og i pressen i et stykke tid, at der sjældent findes en skarp grænse for hvilke ledelsesmæssige metoder en sportschef/træner på acceptabel vis kan tage i anvendelse for at opnå de aftalte mål. Udefra ser det ud til, at den egentlige årsag til den øjeblikkelige afslutning på ansættelsesforholdet ikke skyldes mere generelle uoverensstemmelser over målsætninger, strategier, resultater, osv. Det er udtalelser indhentet ved interviews af 12 landsholdsløbere om LL's konkrete adfærd, som er helt centrale for, at det skulle ske her og nu. Jeg formoder at DOF efter at have set udtalelserne vurderede, at den imaginære grænse var overskredet og at man ikke kunne vente med at afslutte ansættelsesforholdet til kontrakten udløb.

Om DOF har vurderet og handlet korrekt afgøres i det søgsmål, som LL har rettet mod DOF.

Jeg er klar over, at ovenstående fremstilling ikke ville sælge mange billetter hvis det var manuskriptet til en Hollywood-film, nu hvor mylderet af konspirationsteorier, dunkle motiver, kanoniseringer, psykologiske karakteristikker, medaljestatistikker, personlige sym- og antipatier osv., som dette forum er rigt på, er skåret væk.

Så burde den ikke være længere – men det er den jo nok alligevel. Udover det centrale punkt som vedrører LL's adfærd, har sagen åbnet for en veritabel Pandoras æske af netop de ingredienser jeg lige har nævnt. Det er næppe befordrende for det videre forløb og det er mit inderlige håb, at der et eller andet sted i kulissen er besindige mennesker, der lige nu arbejder på at komme videre som et samlet forbund, så denne sag ikke skaber en langvarig splittelse. Det gælder i særdeleshed for landsholdet, hvor der må sidde 12 løbere, som ikke ved om de har medvirket til at fælde en uskyldig mand eller fjerne en farlig despot, alternativt om de agerede nyttige idioter i et kynisk magtspil. Er der nogen, der lige nu tænker dette aspekt igennem og har en plan for, hvordan det skal håndteres?

Forresten, så fortæller sagnet om Pandoras æske, at det eneste der ikke slap ud af æsken, var håbet. Det har jeg stadig i behold.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Endnu mere faktaTid: 09.07.2020 10:32
"(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne)."

Dette har været til diskussion før og der findes faktisk få eksempler hvor det giver mening af sammenligne km-tider (samme skov/distance/ca. årstid):


DM Klassisk 1991 Gribskov Nord/Harager Hegn vs. DM Lang 2016 Gribskov Nord/Harager Hegn:

Herrer km-tid = 5,0 (Allan Mogensen 1.29.24 på 17,85km/33p) vs. 5,2 (Tue Lassen 1.37.55 på 18,825km/39p)

DM Klassisk 1995 Munkebjerg vs. DM Lang 2014 Munkebjerg:

Herrer km-tid = 7,2 (Carsten Jørgensen 1.38.52 på 13,82km/30p) vs. 6,8 (Søren Bobach 1.33.38 på 13,7km/34p) - samme år som begge tog deres eneste individuelle VM-medalje. Og så vidt vides, med ret forskellige træningsmængder.

EOC Lang 2004 Klinteskoven vs. DM Lang 2013 Klinteskoven:

Herrer km-tid = 5,8 (Kalle Dalin 1.23.40 på 14,5km/29p) vs. 5,8 (Tue Lassen 1.25.52 på 14,9km/32p). (Bedste dansker, René Rokkjær, med km-tid 6,0)


Men banerne var selvfølgelig også meget hårdere og sværere i gamle dage. Og kortet og vejret var dårligere. Og man skulle bruge klippekort...


Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Mere faktaTid: 09.07.2020 07:09
Det er lidt komisk når “Sagens substans“ snakker om mediespin, den eneste der tydeligt forsøger med et spin er da “sagens substans”/“ikke et offer”. “Fakts” klæder det fint af nedenfor, og vi der var med omkring landsholdene i 00’erne og følger sagen fra sidelinjen, undrer os virkelig over dobbeltmoralen.

Forholdene på landsholdene i både 90’erne og 00’erne fremstilles altid rosenrødt, sandheden er dog en anden. Store træneregoer interesserede sig ikke for os løbere, særlig ikke kvinderne. Historierne om dårlig ledelse, vredesudbrud, nedsættende kommentarer til løbere og ledere er uendelig lang.
En træner der i mistænkelig grad minder om “Sagens substans”/“ikke et offer” brugte i fuld offentlighed udtryk som “floffer” om kvindelige deltagere. En anden træner drak sig helt i hegnet til fest med løberne og mistede derfor hurtigt vores respekt.
Vanvidskørsel var normalt siden 90’erne, og kun de bedste fik reel opmærksomhed fra trænerne. Alle os andre blev efterladt med bristede drømme, og problemer med spiseforstyrrelser blev negligeret. Listen kunne være meget længere.
Dengang accepterede vi det, vi turde ikke andet, men jeg ville da ønske at trænerne havde brugt tid på at være gode trænere, og mindre på selviscenesættende at bære jakkesæt til EM.

“Fakta” viser udstiller det i tal, i de perioder hvor elendige trænere har været ansat, kommer der ikke resultater. I sagen mod LL er der kun en ting st sige, dobbeltmoralen længe leve.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: FaktaTid: 09.07.2020 00:08
Spøjst, at LL-modstanderne forsøger at angribe ham på lige netop vundne VM-medaljer, men lad os da endelig tage fakta opgjort i forhold til antal mulige medaljer, sådan som cms foreslår:

90'erne: DK vandt 3 af 90 mulige medaljer = 3,3 %
00'erne: DK vandt 2 af 192 mulige medaljer = 1,0 %
10'erne: DK vandt 21 af 249 mulige medaljer = 8,4 %

Note: VM blev afviklet i ulige år frem til 2003, herefter hvert år. Antal medlajesæt var 3 for hvert køn frem til og med 1999. Fra 2001 var der 4 medlajesæt pr køn med tilføjelse af mix sprint fra 2014. I 2019 var der skov-VM med 2x3 medaljesæt.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Rolf er renTid: 08.07.2020 19:02
Hvad er bedst æbler eller pærer, 1986 eller 1992 holdet i fodbold, 90er eller 10er orientering?
Ligheden mellem de sidstnævnte er ihvertfald, at de har haft de bedste trænere vi til dato har set i dansk orientering, og derfor blev resultaterne derefter.
I mellem de to epoker har vi haft nogle hæderlige svenske håndværkere og et par katastrofer i 00erne, hvor udviklingen gik fuldstændig i stå.

Dygtige trænere giver resultater, skal vi vente 15 år igen før vi rammer en ny guldåre?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg