Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 201 til 220, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Avikling af stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 31.03.2021 07:48
Tak Erik. Det primære i mit indlæg var, at der godt må være gengangere blandt de 50 personer, så man ikke behøver at have nye officials til hver gruppe af 50 personer.
Emne: Avikling af stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 29.03.2021 20:27
I følge Kulturministeriets retningslinjer (side 6) fremgår det, at (citat)

"Derudover er det muligt at afholde et stævne mv. med flere end 50 deltagere, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, der i praksis betyder, at deltagerne ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil f.eks. kunne omfatte kapsejladser og lignende større arrangementer på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med i almindelighed betydelig afstand mellem bådene. Det vil endvidere som udgangspunkt omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem de enkelte grupper af deltagere. Der må under alle omstændigheder maksimalt deltage 500 personer samtidig i det samlede arrangement."

Som Anker ganske rigtigt anfører, gælder det, at der ikke på noget sted på samme tid må forsamles flere end 50 personer. Den risiko er nok ikke særlig stor, heller ikke ved DM Ultralang, så længe man følger DOF's retningslinjer for stævner.

DOF's retningslinjer for stævner: https://do-f.dk/images/Forbundet/Dokumenter/Corona_retningslinjer_2020_10.pdf

Kulturministeriets retningslinjer: https://kum.dk/fileadmin/_kum/3_Temaer_og_kampagner/Covid-19/Retningslinjer_for_genaabning/marts_april/Retningslinjer_for_udendoers_idraets-_og_foreningsliv_22._marts.pdf
Emne: Re: Lundanes i podcast om juksSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sir’NTid: 29.03.2021 20:06
Olav fandt igen vej til de danske medier i to omgange for ca fire måneder siden og igen for et par uger siden: https://www.dr.dk/sporten/oevrig/therese-graed-paa-skandaloest-pressemoede-efter-fatal-laebepomade-fejl-i-dag-kan-hun ( hvor Olavs kritik af Therese Johaug blev omtalt på DR.DK )
Emne: Stråsø forbudt områdeSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 28.03.2021 14:29
Så er en del af løbsområdet til DM Lang dobbelt forbudt. Men heldigvis ser det ud til, at ulvelukningen kun varer til juli måned: https://naturstyrelsen.dk/nyheder/2021/marts/ynglende-ulve-skal-have-fred-og-ro/

Emne: Re: Afvikling af stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 27.03.2021 12:45
Af https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/omraader/sport-fritid-og-kultur

Fremgår:
Der er ikke noget til hinder for, at der er gengangere mellem personerne i de forskellige tidsforskudte dele af et stævne. Det er imidlertid en forudsætning, at der ikke på noget tidspunkt er flere end 50 personer til stede på samme sted samtidig. Eventuelle gengangere tæller med i det samlede antal personer i alle de tidsforskudte dele af stævnet, som de deltager i.
Emne: Lundanes i podcast om juksSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.03.2021 11:24
Lundanes om juks i orientering og annen idrett - i Antidoping Norges podcast, med undertegnede som sidekick: https://shows.acast.com/antidoping-podden/episodes/juks-i-idretten-med-olav-lundanes-og-sigmund-loland
Emne: Afvikling af stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Ivrig o-løberTid: 26.03.2021 10:14
Nu skal vi snart i skoven og løbe ultralang. Det bliver dejlig at komme til at løbe mod hinanden igen. Men sådan helt generelt, har jeg svært ved at se, hvordan et stævne som dm kan afvikles, så restriktionerne overholdes, men det kan være jeg bare ikke er informeret nok om, hvilke regler der gælder for amatør stævner. Det jeg synes at kunne læse mig frem til er, at alt kan lade sig gøre i grupper af 50 personer. Men når vi kommer over de 50 personer incl. officials, skal stævnet deles op. Dvs. at de 50 personer der er i én gruppe, hvoraf måske 40-45 personer er løbere, ikke må komme i kontakt med andre grupper på 50 personer. I praksis betyder det så, at officials skal udskiftes, hver gang en ny gruppe kommer til. Og samtidig skal man sikre, at løbere fra én gruppe, ikke blandes med en anden gruppe. Især for et stævne som ultralang, vil det i praksis være stort set umuligt at håndhæve, da spredningen på løberne er stor. Målpersonalet skal sikre sig, at de kun tager imod løbere fra én gruppe af 40-45 løbere, hvilket kun er muligt, hvis løberne ikke overhaler hinanden i skoven. Så for at det er muligt, skal man stort set kende løbernes sluttider, før man kan lave startgrupper. Og igen, skal disse startgrupper ikke bandes på parkering, i biler til stævnet osv. Den helt gamle retningslinje om sektionering, hvor man bare skulle sørge for at man ikke var forsamlet flere end forsamlingsforbuddet, gælder vel ikke i denne omgang, så ved stævner må der ikke være nogen form for overlap mellem grupperne á 50 personer.
Er af den overbevisning at orienteringsløb kan gennemføres uden væsentlig smitterisiko. Men vil vi have ryggen fri, hvis politiet dukker op i Sorø Sønderskov?

Er der nogen der vil oplyse mig, hvis jeg tager fejl og har misforstået noget? Hvad er holdningen blandt jer andre? Jeg er ikke ude på at der skal peges fingre af nogen eller diskutere om retningslinjerne er fornuftige eller ej og sætter stor pris på dem der laver stævner. Jeg mangler bare klarhed over, om det vi egentlig gør ud over corona-træninger, er holdbare ift. de gældende retningslinjer. Måske Sorø kan komme med indput her, da de formodentlig har haft fat i relevante myndigheder.
Emne: Mere verdensklasseSe alle indlæg for dette emne
Navn: OOO deltagerTid: 23.03.2021 09:26
25. juni, 26. juni og 27. juni afholder Holbæk OK og Roskilde OK 3 dages orienteringsløb i Odsherred
OOO - Odsherred Orienteering Open.
Spændende nyt tiltag

https://www.facebook.com/events/752333052138573/
https://www.facebook.com/events/4689660111065508/
https://www.facebook.com/events/1159027224528570/
Emne: VerdensklasseSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 22.03.2021 11:51
Mens vi nedenfor mindes fortidens helte, så er det vel bedre at se på nutidens heltinder, lyt til det fremragende interview med Cecilie, hvor hun fortæller om elitecentret, målsætninger og en tur på memory lane.

http://www.idrefjallveckan.se/speakers-corner-9-cecilie-friberg-klysner/
Emne: Re: DAF’s VinterturneringSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 20.03.2021 18:34
Ja - tænk hvis han også havde kunne orientere ;-)
Emne: Re: DAF’s VinterturneringSe alle indlæg for dette emne
Navn: -Tid: 19.03.2021 12:09
Jävla löpsmaskin!
Emne: Re: DAF’s VinterturneringSe alle indlæg for dette emne
Navn: SirNTid: 16.03.2021 14:56
CT var og er et løbsmonster!
Emne: Re: DAF’s VinterturneringSe alle indlæg for dette emne
Navn: CT fanTid: 16.03.2021 14:06
Lækkert at se - og jo ikke mindst, at der var rigtig mange andre gode o-løber resultater - Agnes, Jakob E, Eskil S. Og så er jeg sikker på, at Chris Terkelsen er meget beæret over at få fremhævet sine fremtrædende atletikresultater
Emne: DAF’s VinterturneringSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 15.03.2021 22:12
....i gode gl. dage (godt tyve år siden), da lille jeg var Pressemand for landsholdet (Dino’erne) var der masser af fokus fra medierne på CJ, AM, CT m.fl.’s gøren og laden .... og de var jo i den periode (95-00) bl.a. ofte fremtrædende til atletikløb.
Nu er der igen gang i den:
I weekenden blev der løbet en afd. af DAFs Vinterturnering i Esbjerg (10 km), hvor to OK Pan-piger, Andrine Benjaminsen og Cecilie F. Klysner vandt kvindernes klasse, og ved herrerne blev det til sejr til Emil Øbro (Herning Atletik).
Dejligt at se !
Jeg prøver med to links:

https://app.lap.io/event/2021-vinterturnering-3-runde/results?category=KSenior

https://app.lap.io/event/2021-vinterturnering-3-runde/results?category=MSenior

Emne: Re: o-finder.netSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 15.03.2021 16:51
Godt gået drenge, det fungerer bare!
- selv tr.løb i nabolande, selv om disse nok ikke er aktuelle lige pt.
vh, Knud Madsen, OK Sorø
Emne: Opdatering af CondesSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 15.03.2021 16:18
En del Condes-brugere har måske undret sig over, at den automatiske opdatering fra Condes version 10.2.2 fejler -- det annonceres, at der er en ny version, men det går galt, når man prøver at opdatere.

Dette skyldes, at der har indsneget sig en beklagelig fejl i Condes version 10.2.2, og problemet rammer derfor kun de, som i øjeblikket kører med version 10.2.2.
Man kan checke i menuen Hjælp / Om Condes hvilken version man har installeret.

Fejlen kan kun afhjælpes ved at opdatere manuelt. Det hjælper ikke at vente og prøve automatisk opdatering igen senere.
Hvis du er ramt af denne fejl, er det nødvendigt at opdatere manuelt ved at downloade fra https://www.condes.net/ver10/install_condes10.exe

Når du har downloaded, skal den downloadede fil startes for at installere opdateringen.
Emne: Re: o-finder.netSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 13.03.2021 13:39
Tak for feedback.
De er hermed lagt ind på https://o-finder.net/

Hilsen Kristian Blok
Emne: Re: o-finder.netSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 13.03.2021 08:39
Fedt koncept. Ville være supet hvis alle coronacup banerne på sjælland fremgik herinde også.
Emne: Re: o-finder.netSe alle indlæg for dette emne
Navn: TrænerenTid: 11.03.2021 20:53
Der er vist allerede en tilsvarende mulighed på www.motionsorientering.dk
Mener den automatisk scanner Facebook.
Emne: Re: o-finder.netSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.03.2021 11:22
Hej orienteringsløbere,

Vi vil gerne introducere jer for O-finder, som gør søgning efter træningsløb og andre løb, der ikke kommer på terminslisten, let og overskuelig. Konceptet er enkelt - et kort der markerer aktive træningsløb i Danmark. O-skærmene på kortet angiver træningsløb, der er aktive, hvor i landet de er, og i hvilket tidsrum man kan løbe. Derudover er der et link til, hvor man kan finde nærmere information om løbet f.eks. på arrangørens hjemmeside.

Vi håber at I vil have lyst til at prøve O-finder. Tag et kig på https://o-finder.net/

Baggrunden for O-finder er at vi selv som o-løbere synes, at det kan være svært at navigere i de mange træningsløb, der er for tiden. I første omgang har vi oprettet de løb som vi selv har kunne finde, dog er det meningen at klubber kan få deres eget login og selv oprette løb. Hvis din klub ønsker et login, skriv da til kuvert thomasblok1 (at) gmail dot com og vær sikker på at jeres løb når bredt ud!

Hilsen Thomas og Kristian Blok
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg