Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 281 til 300, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ThjTid: 16.07.2020 00:15
Hehe - elsker dem som tør skrive deres navn når de skriver vigtige betragtninger, ellers mister det jo mening ...
Hader popkorn !!! 😈
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: NogetfornogetTid: 13.07.2020 20:25
Hvem elsker/hader du - THJ, du er nødt til at levere før du kan kræve det af andre. Det er ikke nok at have købt popkorn?
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ThjTid: 11.07.2020 23:59
Skriv nu bare jeres (fucking) navn så jeg ved hvem jeg skal elske og hade - men det er nok for meget at forlange af pæne mennesker ☺
Thomas Hjerrild
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: QTid: 11.07.2020 23:01
Osnak: Med så mange anonyme indlæg, kan du jo på ingen måde sige LL har holdt sig sober? Måske? Måske ikke?
LL har et forspring i den forstand, at DOF officielt ikke kan sige ret meget om sagen, da det er en personalesag. LL kan derimod skyde med skarpt mod DOF i pressen.
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: OsnakTid: 10.07.2020 13:43
pp >> pas nu på med at fremstille DOF for pænt. Formanden har lystigt fortalt vidt og bredt om sagen i både telefonsamtaler, kredsmøder mv. DOF har heller ikke givet LL mulighed for at tale sin sag, så at sige han har et forspring er måske lige lovlig frisk. I modsætning til dette forum har LL forholdt sig sober. Men ja, lad endelig debatten fortsætte, det er ret underholdende.
Emne: Re: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.07.2020 11:32
pp> Apropos nørd - et hurtigt opslag viser, at de 2088 indlæg, som indtil videre er slået op i år, kommer fra 138 forskellige adresser. Så jeg vurderer at der er lidt flere end 20, selvom der nok er nogle som både bruger telefoner og pc ;-)
Emne: Super forum - elsker det!Se alle indlæg for dette emne
Navn: ppTid: 10.07.2020 10:28
Folkens jeg har tænkt over det. Og dette forum er totalt i orden og Claus skal da ikke gribe ind. At man kan give ens mening til kende anonymt, er da fint og det kan der være behov for. Forum er ikke mere end hvad det er! Et sted hvor dem der gider kunne diskutere og komme af med frustrationer. Men også et sted hvor dem der faktisk ikke kan/må, kan ytre sig.
Er der ikke omkring 6.000 orienteringsløbere. På forum er der måske 20 aktive, lidt flere lige nu. Så forum er ikke repræsentativ for dansk orientering. Det er mere en tumleplads med fri leg. Og det er helt OK. Synes det er sjovt som stemningen tumler frem og tilbage. Nogle gange er det LL støtterne der får medvind, andre gange er det modstanderne.
Jeg er noget imponeret over at man gider at beregne hvilket landshold der er bedst. Det kan man ikke og I gør det alligevel. I er godt nok nogle nørder, hvor jeg måske kunne synes at man skulle få sig et liv i stedet for.
Det korte og lange, jeg elsker denne tumle plads, som viser et tidsbillede af en lille gruppe af orienteringsløbere, hvor O-sporten godt nok fylder meget i dagligdagen.
HB skal ikke lade sig påvirke af diskussionen, men træffe egne beslutninger. LL har valgt at stille sig offentligt frem og det kan man i sådan sag ikke gøre fra HB’s side. Det giver LL et forspring, men ikke jobbet tilbage.
Alle sammen, fortsæt for gud skyld diskussionen herinde. Elsker at læse på forum.

Emne: Re: SubstansenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.07.2020 21:15
Claus, nu må tage dig sammen :-)

Der har på det seneste været adskillige indlæg på din o-snak, hvor bidragene er leveret af 'rigtige mennesker'/identificerbare... Det må stoppe nu!

Vi vil hellere have anonyme postulerende/udokumenterede indlæg, som virkeligt kan spolere den sport vi (jeg i hvert fald), synes er den fedeste sport at drive med.

Vi kan ikke have at folk i (dk) o-verdenen, og ovenikøbet ved navns nævnelse, står frem og fremfører rimelige synspunkter.

Vi vil hellere sidde og gætte os til, 'hvem pokker det nu er stilet til', eller 'hvem er nu blevet skidt behandlet..', og ikke mindst, åbenbart en perlerække af landstrænere, som LL ikke når til knæene i forhold til mandsskabspleje.., hmm.

Senest, denne 'Per Filskov' som øjensynligt hævder at være Per Filskov via sit alias 'Per Filskov'

I øvrigt, helt enig i dit synspunkt, Fil.

Hilsen,
Knud Madsen,
OK Sorø
Emne: SubstansenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.07.2020 16:14
Så vidt jeg kan se, kan sagens substans nogenlunde koges ned til følgende:

1. Har LL ageret på en måde der berettiger, at han skal fyres på stedet/fritstilles/bortvises eller
hvad han nu blev, i stedet for blot at afslutte ansættelsesforholdet når det udløb?
2. Blev afslutningen på ansættelsesforholdet effektueret i henhold til gældende regler på området?

Det burde være simpelt at afgøre punkt 2.

Hvad angår punkt 1 fremgår det af den debat der nu har kørt i dette forum og i pressen i et stykke tid, at der sjældent findes en skarp grænse for hvilke ledelsesmæssige metoder en sportschef/træner på acceptabel vis kan tage i anvendelse for at opnå de aftalte mål. Udefra ser det ud til, at den egentlige årsag til den øjeblikkelige afslutning på ansættelsesforholdet ikke skyldes mere generelle uoverensstemmelser over målsætninger, strategier, resultater, osv. Det er udtalelser indhentet ved interviews af 12 landsholdsløbere om LL's konkrete adfærd, som er helt centrale for, at det skulle ske her og nu. Jeg formoder at DOF efter at have set udtalelserne vurderede, at den imaginære grænse var overskredet og at man ikke kunne vente med at afslutte ansættelsesforholdet til kontrakten udløb.

Om DOF har vurderet og handlet korrekt afgøres i det søgsmål, som LL har rettet mod DOF.

Jeg er klar over, at ovenstående fremstilling ikke ville sælge mange billetter hvis det var manuskriptet til en Hollywood-film, nu hvor mylderet af konspirationsteorier, dunkle motiver, kanoniseringer, psykologiske karakteristikker, medaljestatistikker, personlige sym- og antipatier osv., som dette forum er rigt på, er skåret væk.

Så burde den ikke være længere – men det er den jo nok alligevel. Udover det centrale punkt som vedrører LL's adfærd, har sagen åbnet for en veritabel Pandoras æske af netop de ingredienser jeg lige har nævnt. Det er næppe befordrende for det videre forløb og det er mit inderlige håb, at der et eller andet sted i kulissen er besindige mennesker, der lige nu arbejder på at komme videre som et samlet forbund, så denne sag ikke skaber en langvarig splittelse. Det gælder i særdeleshed for landsholdet, hvor der må sidde 12 løbere, som ikke ved om de har medvirket til at fælde en uskyldig mand eller fjerne en farlig despot, alternativt om de agerede nyttige idioter i et kynisk magtspil. Er der nogen, der lige nu tænker dette aspekt igennem og har en plan for, hvordan det skal håndteres?

Forresten, så fortæller sagnet om Pandoras æske, at det eneste der ikke slap ud af æsken, var håbet. Det har jeg stadig i behold.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Endnu mere faktaTid: 09.07.2020 10:32
"(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne)."

Dette har været til diskussion før og der findes faktisk få eksempler hvor det giver mening af sammenligne km-tider (samme skov/distance/ca. årstid):


DM Klassisk 1991 Gribskov Nord/Harager Hegn vs. DM Lang 2016 Gribskov Nord/Harager Hegn:

Herrer km-tid = 5,0 (Allan Mogensen 1.29.24 på 17,85km/33p) vs. 5,2 (Tue Lassen 1.37.55 på 18,825km/39p)

DM Klassisk 1995 Munkebjerg vs. DM Lang 2014 Munkebjerg:

Herrer km-tid = 7,2 (Carsten Jørgensen 1.38.52 på 13,82km/30p) vs. 6,8 (Søren Bobach 1.33.38 på 13,7km/34p) - samme år som begge tog deres eneste individuelle VM-medalje. Og så vidt vides, med ret forskellige træningsmængder.

EOC Lang 2004 Klinteskoven vs. DM Lang 2013 Klinteskoven:

Herrer km-tid = 5,8 (Kalle Dalin 1.23.40 på 14,5km/29p) vs. 5,8 (Tue Lassen 1.25.52 på 14,9km/32p). (Bedste dansker, René Rokkjær, med km-tid 6,0)


Men banerne var selvfølgelig også meget hårdere og sværere i gamle dage. Og kortet og vejret var dårligere. Og man skulle bruge klippekort...


Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Mere faktaTid: 09.07.2020 07:09
Det er lidt komisk når “Sagens substans“ snakker om mediespin, den eneste der tydeligt forsøger med et spin er da “sagens substans”/“ikke et offer”. “Fakts” klæder det fint af nedenfor, og vi der var med omkring landsholdene i 00’erne og følger sagen fra sidelinjen, undrer os virkelig over dobbeltmoralen.

Forholdene på landsholdene i både 90’erne og 00’erne fremstilles altid rosenrødt, sandheden er dog en anden. Store træneregoer interesserede sig ikke for os løbere, særlig ikke kvinderne. Historierne om dårlig ledelse, vredesudbrud, nedsættende kommentarer til løbere og ledere er uendelig lang.
En træner der i mistænkelig grad minder om “Sagens substans”/“ikke et offer” brugte i fuld offentlighed udtryk som “floffer” om kvindelige deltagere. En anden træner drak sig helt i hegnet til fest med løberne og mistede derfor hurtigt vores respekt.
Vanvidskørsel var normalt siden 90’erne, og kun de bedste fik reel opmærksomhed fra trænerne. Alle os andre blev efterladt med bristede drømme, og problemer med spiseforstyrrelser blev negligeret. Listen kunne være meget længere.
Dengang accepterede vi det, vi turde ikke andet, men jeg ville da ønske at trænerne havde brugt tid på at være gode trænere, og mindre på selviscenesættende at bære jakkesæt til EM.

“Fakta” viser udstiller det i tal, i de perioder hvor elendige trænere har været ansat, kommer der ikke resultater. I sagen mod LL er der kun en ting st sige, dobbeltmoralen længe leve.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: FaktaTid: 09.07.2020 00:08
Spøjst, at LL-modstanderne forsøger at angribe ham på lige netop vundne VM-medaljer, men lad os da endelig tage fakta opgjort i forhold til antal mulige medaljer, sådan som cms foreslår:

90'erne: DK vandt 3 af 90 mulige medaljer = 3,3 %
00'erne: DK vandt 2 af 192 mulige medaljer = 1,0 %
10'erne: DK vandt 21 af 249 mulige medaljer = 8,4 %

Note: VM blev afviklet i ulige år frem til 2003, herefter hvert år. Antal medlajesæt var 3 for hvert køn frem til og med 1999. Fra 2001 var der 4 medlajesæt pr køn med tilføjelse af mix sprint fra 2014. I 2019 var der skov-VM med 2x3 medaljesæt.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Rolf er renTid: 08.07.2020 19:02
Hvad er bedst æbler eller pærer, 1986 eller 1992 holdet i fodbold, 90er eller 10er orientering?
Ligheden mellem de sidstnævnte er ihvertfald, at de har haft de bedste trænere vi til dato har set i dansk orientering, og derfor blev resultaterne derefter.
I mellem de to epoker har vi haft nogle hæderlige svenske håndværkere og et par katastrofer i 00erne, hvor udviklingen gik fuldstændig i stå.

Dygtige trænere giver resultater, skal vi vente 15 år igen før vi rammer en ny guldåre?
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 08.07.2020 15:48
Nu giver det næppe nogen mening, at diskuterer det konkrete antal medaljer for forskellige tidsperioder, hvor antal af mesterskabsdisipliner er forskellige.

Det der kommer tættest på må være procent af mulige medaljer år for år.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Fakta findes faktiskTid: 08.07.2020 15:30
Nu forholder det sig jo sådan, at orientering ikke bare handler om at løbe stærkt, så lad os holde os til fakta for det overordnede mål for orienteringslandsholdet (også hvis du spørger TD) - nemlig internationale medaljer.

https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/medaljer

90'erne og 00'erne tilsammen: 7 VM- og EM-medaljer (7 herrer)

10'erne: 29 VM- og EM-medaljer (7 damer og 4 herrer).

Men sprint-, mix- og damemedaljer tæller vel ikke lige så meget, eller hvad "sagens substans"?
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 08.07.2020 14:38
Faktum er også at Søren Bobach har vundet flere VM medaljer end Allan Mogensen.
Faktum er også at Tue Lasse har vundet flere VM medaljer end Carsten Jørgensen.
Faktum er også at Maja, Ida og Emma har vundet flere VM medaljer i 10,erne end der nogensinde er vundet på kvindesiden.
Faktum er vel også at “Sagens Substans” er fra 60’erne og i det nostalgiske hjørne.
Faktum er vist mange ting...
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye KlæderSe alle indlæg for dette emne
Navn: Sagens SubstansTid: 08.07.2020 14:24
Filosoffen > Med fare for at gentage mig selv bliver jeg nødt til at tage fat i én af dine påstande som igen bliver bragt til torvs.

Resultaterne leveret af de de danske herre-landsholdsløbere er rent faktuelt (og her er det bedre at analysere fremfor at filosofere) bedre i 00'erne og 90'erne, end i 10'erne. Særligt var der større bredde i toppen med flere løbere der holdt verdensklasseniveau.
Så her hjælper det ikke at man gentager, råber eller skriver med versaler, når man påstår at det modsatte er tilfældet.
Det var i kraft af de vedholdende gode herreresultater i 90'er og 00'erne, at DOF kunne bibeholde sin status som Verdensklasseforbund i Team Danmark-støtteregi.
(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne).

Forklaringen på at herrelandsholdsresultaterne var bedre i 00'erne og 90'erne skyldes naturligvis mange bagvedliggende faktorer. Men én af dem er ganske givet at der under de daværende landstrænere blev opdyrket en kultur hvor løberne trænede hårdere end sine udenlandske konkurrenter, - og end man har gjort i 10'erne. Samtidig blev der opdyrket en meget stærk holdånd og vinderkultur hvor man gennem sin adfærd bekræftede hinanden i at det var muligt at slå verdens bedste o-nationer i skoven på deres hjemmebaner.
En anden væsentlig observation i den forbindelse er at resultaterne og holdånden opnåede denne styrke, uden at atleterne skulle tvinges ind i én og samme strukturelle spændetrøje eller lokalitet.

Og det leder tilbage til mit oprindelige ærinde. LL er pt igang med et mediespin hvor han fremstiller det som en forudsætning for de opnåede resultater at han praktiserede en hård og kompromisløs ledelsestilgang, - og at trænings-metoderne eller -moralen i samme forbindelse skulle have været blevet styrket eller professionaliseret.

Disse påstande er ganske enkelt i modstrid med fakta, og drejer fokus væk fra den uforsvarlige eliteledelsesadfærd som udgør fyringsgrundlaget.
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 08.07.2020 13:25
Skulle formand og eliteudvalgs for mand ikke bare gå af, give plads til ny energi og erkender de har dummet sig, så vi kan komme videre i DOF. Det er godt nok pinligt af være medlem i sådan en uprofessionel organisation/forbund. Fint LL er er ude og han skal ikke tilbage. Det eneste vi skal have tilbage er ordentlighed, passion og glæde... det er jo til grin hvor vi er lige nu...
Hvor er HB i det her? Hvor er de toneangivende klubber?
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: JPTid: 07.07.2020 09:48
https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE12263722/er-eliteidraettens-ledere-paa-et-forkert-spor/
Emne: Re: Magt og dårlig ledelseSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 07.07.2020 09:26
Hele artiklen findes at læse i form af kronikken i dagens Jyllands-Posten.
Meget anbefalelsesværdig læsning !
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg