Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 281 til 300, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Så såTid: 10.09.2018 12:02
Pas nu på med at I ikke bliver for negative. Vi er en lille sport og alting foregår på frivillig basis. Der står ikke nogen kommerciel koncern bag, men derimod en masse entusiastiske mennesker, der bruger utallige tiner på at stable det hele på benene. Der var mange glimrende ting ved DM-stafet, så alt gik ikke galt overhovedet. Og det kan godt være at terrænet ikke var det allermest spændende, men jeg talte med mange, som det alligevel var lykkes at bomme.
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn:Tid: 10.09.2018 11:47
TJ > Jeg støtter fuldt op om beslutningen, og Rude Skov er i sandhed en orienteringsperle som alle bør opleve bare én gang i deres o-løbskarriere, men jeg er kommet lidt i tvivl om hvorvidt mit terrænforhåndskendskab bør afholde mig fra at stille op.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 10.09.2018 11:43
SportIdent kender: Men lige præcis den fejl kan man vel leve med, hvis man de få gange det sker tager back-up systemet i brug, ved at aflæse enhederne?

Det er selvfølgelig ikke fair at det bliver en kamp mellem systemerne, da de begge fungere, når de bliver anvendt rigtigt. Men er der nogen der kan svare mig på, det jeg spurgte om tidligere? Har man alle stræktider fra de enkelte brikker i systemet ved DM Stafet? Og er årsagen til at nogen fik besked om, at de manglede en enkelt post, at publikumsposten var forkert programmeret? Jeg savner en udmelding fra arrangørerne på stævnets hjemmeside, hvor de beskriver problemet, status på sagen og hvad de gør for at løse problemet.
Har lidt ondt af Herning OK for de plejer at lave løb i meget høj klasse, men fra man havde parkeret bilen og fået en vand og en smilende velkomst gik ALT galt til dette DM. Sorry!

Og når man nu er igang med at snakke stævnekontroller. Hvem er det så der godkender et terræn ift. om det er egnet til et mesterskab? Skovudvalget? Ingen? Har svært ved at komme i tanke om et mere uinteressant område til DM stafet (og andre DM'er) end Harrild Hede Syd. Lang sigte og detaljefattigt. Det er ikke et DM værdigt.
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 10.09.2018 11:38
JØ > Det lyder fornuftigt. Harrild Hede var jo lidt svær for dig - men mon ikke du kan klare Rude Skov ;-)
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Claus BobachTid: 10.09.2018 10:54
>Mogens. Jeg havde på fornemmelsen, at du vidste en del om emit, og at du i dine tidligere indlæg har prøvet at være nogenlunde neutral. Derfor undrer det mig, at dit seneste indlæg indeholder så mange feljoplysninger.
Emit brikken stopper ikke, med at logge data, bare fordi den kommer forbi en post 100, de efterfølgende stemplinger findes fortsat i brikken. Det er i softwaren, at man vælger, at tiden stopper ved et bestemt postnummer.
Som der skrives senere, så har SportIdent også nogle kendte fejltyper, og også her kan der være udfordringer i håndtering af systemet, hvilket der også har sets eksempler på til DM'er i år.
Den største udfordring er ikke systemernes småfejl, eller systemerne i sig selv, men selve håndteringen af dem.
Jeg synes, at det er ærgeligt, at det hele tiden skal blive til en kamp om hvilket system der er bedst.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: SportIdent kenderTid: 10.09.2018 10:20
Fakta er dog at SportIdent systemet indeholder en kendt fejl, der gør at løbere kan risikere at få overskrevet klip i brikken. Fejlen er ikke løst endnu. Fejlen er identificeret flere gange i bl.a. Sverige.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: øf øfTid: 10.09.2018 10:18
at det fejlede i Lysekil, var berøringsfrit system, en ide om at teste ordenligt, andre kan jo godt finde ud af det, til VM i Letland for nyligt, fungerede det perfekt
så var det jo heller ikke berøringsfrit system vi taler om det dette dm stafet

vil man kan man jo altid finde noget urealistisk at sammenlige med
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.09.2018 10:07
det var aldrig sket med si, da en målpost er en målpost og
og mål har sin egen plads i brikken som kun målpost kan overskrive, og i brikken er der backup af alle stemplinger, internt i brikken, og taber man ikke brikken har man stemplinger med hjem, og de står også i postenhederne i skoven, og ved aflæsning i mål er der en backup i enheden med samtlige løbers mellemtider der kan aflæses med et tilhørende gratis program
i det aktuelle tilfælde hvor en målpost var sat ud i skoven optager brikken stadig de efterfølgende stamplinger, med en tid og er man tvivl om den forkerte målpost er passeret af løber, kan man aflæse den postenhed og se om hvem der har passeret den,
så i SI er der et meget avanceret og dubleret system der fanger de mulige fejl der kan laves op

Mogens Jørgensen
Sportident Danmark
Emne: Re: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: D. ØbroTid: 10.09.2018 09:56
Det håber jeg da ikke passer, der er både Worldcup og JEC den weekend, Så eliteklasserne bliver tyndt besat. Hvis det skal løbes om vil det være bedre at gøre det lørdagen før jættemilen
Emne: Software løbs programmerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.09.2018 09:53
Det kan godt være at det kun er Danskerne der ikke kan få det til at fungere, men det kunne jo også være den software der bruges, der er svær at forstå
der findes jo andre programmer som håndterer EMIT, som OE2003 / OE2010 til alm løb og OS2003 / OS2010 til stafet og disse programmer håndterer både EMIT og Sportident
disse programmer en købe programmer, men det er det program som EMIT lever jo også

men en så simpel ting som at mål ikke er mål men post 100, og når man jo så bruger en radio post med 100 som retteligt er beregnet som målradio post, så skal det jo gå galt

vil i vide mere om dette så kontakt mig gerne
Mogens Jørgensen
Østkredsen

Emne: Re: IT kontrol til stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.09.2018 09:41
Hej Kirsten
det har jeg foreslået for flere år siden, men gav ingen genlyd, der var en stævnekontrol, fik jeg at vide, men så burde det stå i hans opgaver at han skal kontrollere det. men det kan være at stævne og reglement udvalget i dof, sætter det på til den nye rev. selv om jeg anbefaler det er en selvstændig opgave / kontrollant, som ved noget om det.

Mogens Jørgensen
Østkredsen
Emne: Re: DM Stafet / DM lang problemerSe alle indlæg for dette emne
Navn: en løber der var lidt fustreretTid: 10.09.2018 09:32
Ja det er jo lige som det plejer at være når der bruges EMIT til stafet
jo hvem der ikke bruger emit normalt at Mål er = med post 100 som jo stod på det stative ved mål, og i følge post def. skal vi jo ikke have den post, så hvorfor står der ikke mål på målposten. da jeg stod og ventede i skifteboksen så jeg adskille der løb forbi den og havde der ikke stået en og kontrolleret om de stemplede var mere en halvdelen blevet disket.

dm lang
da jeg nåede til post 1 (80) røg min backup labels af og der lå cr 50 på jorden rundt om den, jeg satte den så på igen, men da der ikke er noget der viser hvilken vej den skal vende så kan jeg jo have vendt den forkert, og dermed er backup ikke brugbar, det så jeg ikke på andre poster, så der må have været en grat på den spids der så de hang fast, og så er jo backup jo ikke meget værd
da jeg så kom i mål så var der ingen tider på min stræktider udskrift
da de gik brikken igennem så var alle stemplingerne der men de sage den ikke var nullet ved start, hvilket jeg jo havde gjort, då den enhed jeg brugte må have været defekt, da der ikke var en lysdiode på den, så jeg kunne se om den virkede
jeg blev så efterfølgende godkendt

brug kun emit lokalt i Nordjylland, vi andre vil ikke blive udsat for det mere
og forbyd det til dm´er
og suk har hørt emit skal bruges til påskeløb næste år !!!
så går det vel bare galt igen....

Emne: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn:Tid: 10.09.2018 08:47
Det er søndag aften blevet besluttet i DOF's politbureau at DM-stafet 2018 skal løbes om. Der vil blive organiseret et erstatningsløb lørdag d. 6/10. Denne beslutning er motiveret af et ønske om at forøge deltagerantallet til DM-nat som afvikles samme aften. DM-stafet 2018-reboot vil blive afviklet i Rude Skov med HOF og SG som arrangørklubber. For klubber som kvalificerer sig DM-hold-finalen åbnes der således mulighed for 3 konkurrencer i det østdanske orienteringsparadis.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Brug tiden på udvikling i stedet for beregningTid: 10.09.2018 08:45
Tilsyneladende er EMIT for svært at bruge for danske klubber.
Eller også mangler der en ekspert i EMIT i Nord- og Sydkredsen.

..det hele kunne løses hvis de gamle jyder bed stoltheden i sig og gik med på SI-bølgen, som efterhånden også er skyllet ind over den jyske højderyg.

Ud fra debatten er SI tilsyneladende så stabilt at man skal 3+ år tilbage i tiden for at finde et større stævne uden resultat, og det så oven i købet et af de førte store stævner med trådløs stempling. DET burde jo tale for sig selv :-)
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.09.2018 21:15
Kunne man forestille sig, at det ville være en hjælp at indføre en slags IT-kontrollant, som hjalp med at sikre, at IT-systemet fungerede ved stævnet - hvad enten det nu er EMIT eller SI?
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 20:49
Var det sket med SI, havde man kunne aflæse enhederne, som registrere når en post klippes=backup for SI. Fordelen ved det backup system er, at man udover at kunne se, at posterne er taget i korrekt rækkefølge, at man ikke kan miste sin back-up i skoven.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Radikal mht. EMIT og SITid: 09.09.2018 20:05
Backup-kortet kan vise, om posterne er taget fra den forkerte målpost og til mål. Var det samme sket med SI, så havde man ikke noget backup-kort! Ups, fordel ved EMIT! ;-)
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 19:56
Hvis jeg forstår problemet med EMIT i går korrekt, var det publikum/radio posten der var programmeret til at være målpost. Er det ikke sådan med EMIT, at når den registrere en målpost stopper brikken? Er det sådan, ved vi ikke om løberne har taget de rigtige poster fra publikum til mål?! I så fald bør løbet annulleres. Håber ikke det er sådan det hænger sammen.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 16:02
I Finland og Norge fungere EMIT problemfirt. I Danmark fungere det ikke særlig godt med EMIT. Om der er forskel på softwaren i de 2 lande, eller det ganske enkelt er evnerne der mangler i Danmark ved jeg ikke. Men stævnet i går kommer jo aldrig til at præsentere en troværdig resultatliste, hvilket er sørgeligt for sporten.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: brik vs pindTid: 09.09.2018 09:43
Og der er aldrig problemer med SportIdent - nejnej...

http://news.worldofo.com/2015/06/06/world-cup-sprint-race-cancelled-after-problem-with-punching/
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg