Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 321 til 340, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 29.06.2020 22:16
Kære LVJ

Jeg er også oprigtigt bekymret for hvordan vi kommer videre.

Du har da ret i at det for "os" på Sjælland var lidt mærkeligt at hvis man ville være på landsholdet så skulle man pludseligt bo i Århus. Det har helt sikkert betydet at nogle talenter har valgt det fra, men omvendt må man give LL at det er utroligt hvad han fik opnået med de løbere der så ville være en del af konceptet.

Fair nok du ikke ønsker at bakke op om Carsten men godt du kan se at den nuværende løsning nok ikke er vejen frem. Lyder spændende med et forsøg på et forlig med LL. Det kunne være man skulle have gjort det fra start så man ikke havde mistet Torbjørn også. Og ja lige her er det at eliteudvalgsformanden har haft en rolle.....hvis han ikke fik manet til besindighed (med sin rådgivning) og sikret at LL version af sagen blev belyst, før beslutningerne blev truffet.....ja så er det er i min optik nok til at vi bør skifte både formand og eliteudvalgsformand, så vi får renset luften.

Eliteudvalgsformanden har gjort en lang perlerække af gode ting for dansk orientering igennem mange år, men ja hans rolle her synes ikke heldig.

P.S
Hvad hørte du i øvrigt på repræsentantskabsmødet og elitemødet i torsdags som gjorde dig endnu mere bekymret?
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: LVJTid: 29.06.2020 21:37
Til “En der husker”

Tak for dine pæne ord om mine intentioner, men grunden til mit indlæg er faktisk at jeg er reelt bekymret for hvordan vi kommer godt videre. Og det er ikke fordi jeg tillægger dette forum en stor indflydelse, da min bekymring ikke mindst skyldes hvad jeg hørte på repræsentantskabsmødet og elitemødet i torsdags.

Det er ikke korrekt at jeg ikke kommenterede LL-sagen da det lige var sket. Jeg skrev bl.a. at det tydede på at formanden havde håndteret situationen dårligt, men også at HB i den opståede situation ikke havde andet valg end det de gjorde.

Personligt har jeg stor respekt for de resultater som LL har hjulpet løberne til at opnå, men jeg har også i flere år været stærk kritisk til den enerådende stil der blev mere tydelig med årene og håndteringen af de løbere som ikke passede ind i konceptet. Men det ændrer ikke på at DOF selvfølgelig skylder LL respekt for det store arbejde han har gjort.

Jeg snakkede med Carsten Laursen flere gange i tiden før rep.mødet, men blev ikke overbevist om at det var den rigtige vej frem for DOF.

Vi har fået oplyst at HB prøver at forhandle et forlig med LL. Når det er afklaret kan det jo godt tænkes at HB ønsker et ekstraordinært rep. møde for at klare luften.

Hvis det sker håber jeg at der kommer en ny kandidat på banen til formandsposten. Ikke fordi jeg har det fjerneste mod Carsten som jeg har kendt i mange år, men fordi Carsten er blevet for meget involveret i LL-sagen og jeg tror vi har brug for en der ikke er involveret i denne sag.

Jeg har ikke rigtig forstået hvorfor nogen mener at eliteudvalgsformanden har fejlet i denne sag da han kun er rådgivende og ingen beslutningskompetance har. Men da jeg næppe kan regnes for upartisk om denne del vil jeg lade den ligge der.
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 29.06.2020 20:14
Jeg gentager lige mig selv.

Det kan da godt være at LL har haft nogle ledelsesmæssige udfordringer, men hvis man havde behandlet ham med respekt, så kunne man måske havde undgået at Landstræneren også havde set sig om efter et andet arbejde.

Og ja hvis man ikke synes at LL bør behandles med respekt, ja så skal man da bare fortsætte ned af den sæbeindsmurte ruchebane som DOF og TEAM-DANMARK har kastet sig ned af..........jeg skubber hælder glædeligt mere brun sæbe på i min personlige respekt for LL.

(Ikke fordi jeg på nogen måde vil forsvare hvis han har handlet ledelsesmæssigt forkert, men fordi jeg mener han bør blive behandlet ordentligt).'

I min optik er han jo nærmest blevet behandlet værre end den tidligere hjælper på landsholdet der fiflede med kameraer og endte med en dom for det! (Det er sku ikke fortjent).
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Positive øjne Tid: 29.06.2020 16:43
Fakta: Nej, jeg er ikke Eskil og jeg er helt vågen. Jeg har været tæt på sportchefen og jeg har været fuld vidende til hvad der er foregået. De beviser der er fremlagt stemmer overens med virkeligheden. Det har jeg fra flere af hestenes egne munde og har selv oplevet flere af kritikpunkterne.

I øvrigt skal du ikke bekymrer dig om mig. Jeg klarer den. Ellers mange tak. I øvrigt usmageligt at begynde at gætte på navnene bag vores anonyme indlæg. Her kan man da tale om dårlig dømmekraft.
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: FaktaTid: 29.06.2020 16:19
Positive øjne (Eskil?) >> vågn op, du har tydeligvis ikke været tæt på sportschefen og forholder dig ikke til fakta. De beviser der er fremlagt viser entydigt at formanden og eliteudvalgsformanden tilsidesætter lov, regler og aftalte procedurer. Jeg bliver derfor ualmindelig bekymret for din dømmekraft, og din troværdighed er meget lille, når du udtrykker tillid.
Emne: Re: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Positive øjneTid: 29.06.2020 16:11
Jeg har fuld tillid til formanden og Elitechefen.
Rigtig godt de endelig har lyttet til den brede løberkredes, så der kan kommer ordentlige forhold for vores eliteløbere. Ikke mere kommentering på løbernes vægt offentligt. Ikke længere krav om at æde kosttilskud, hvis man ikke ønsker det. Ikke mere bagtalelse af løbere og kommentering på private forhold. Ikke flere verbale overfald i andres påhør og forhåbentlig igen tilladt at ytre sin kritik, hvis man ikke er toppen af poppen, uden det får negative konsekvenser efterfølgende. Tror vi går en lys tid i møde.

Filosoffen: "...og de løbere der trods alt må have haft respekt for LL metoder."
Hvilke løber tænker du på her? De fleste af løberne fra grupperne er dem der har ønsket LL væk.
Emne: Omsorg for forbundetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Den ulydigeTid: 29.06.2020 15:46
LVJ: Prisværdigt med din omsorg for DOF og Elitesporten. Vis det nu i praksis ved at få formanden samt Elitechefen til at indse, at Deres tilbagetrækning gavner DOF.
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 29.06.2020 14:20
Hej Claus og "en der husker", men som ikke ønsker at stå ved sine synspunkter.

Claus: Det er selvfølgelig dit valg, da det er dig der ejer og ansvarlig for dette forum.

"En der husker"
Jeg skrev ikke dette indlæg for at forsvare nogen, det kan han godt selv. Jeg gjorde det fordi jeg bliver mere og mere bekymret for denne debat og dens mulige indflydelse på vores forbund og vores elite.
Jeg er enig i at dette forum kun læses af en begrænset kreds, men dog formodentlig af en del af meningsdannerne (men ved det ikke da indlæggene oftest er anonyme)

Jeg kommenterede faktisk flere gange også debatten da den startede og opfordrede til at se fremad og holde en mere sober diskussion. Blandt andet med et kritisk indlæg om håndteringen af denne sag og ønske om at se fremad.

Jeg mener at det var med mine initialer, som de fleste i dette forum nok kender, men jeg er ikke sikker på om nogle kan have været anonyme, da det har været normen for de fleste, og måske netop for ikke at nogle skulle mene at jeg skrev for at forsvare nogle specifikke personer.

Emne: Re: 2-dages bliver til 6-dagesSe alle indlæg for dette emne
Navn: Den glade havenisseTid: 29.06.2020 14:08
Tak for et rigtigt godt løb med gode baner og udfordrende og dejligt terræn!

God dag til resten af O-snaks sure havenisser, I kan stadig nå en tur i Husby - det kan være, at det hjælper lidt på humøret.
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 29.06.2020 10:43
Hej Lars.

Jeg vurderer indtil videre ikke, at indlægene er så hadefulde at de skader vores sport. De forsøger måske mere at skabe noget mere åbenhed omkring vores ellers ret lukkede og noget indspiste sport.
Der nok heller ingen som har et mål om at gøre forholdene for fremtidens eliteløbere dårlige. Nok mere tværtimod. En fri debat på orientering.dk har næppe styrken til at lave uoprettelige skader.

Webmaster ved hvem der står bag alle indlæg, da vi fører log på dem. Det er oplyst flere gange tidligere. Så I tilfælde af at sidens policy overskrides, så kan vi ud over at fjerne indlægget også tage kontakt til skribenten.

Hvis du mener, at der er indlæg som bør fjernes, så bedes du sende en mail til kuvert webmaster (at) orientering dot dk med henvisning til indlæg og begrundelse hvorfor det skal fjernes.

Mvh Claus
Emne: Re: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: En der huskerTid: 29.06.2020 06:39
Kære Lars

Det er prisværdigt st du kæmper for Eliteudvalgsformanden, men det klinger utrolig hult. Ytringerne på o-snak den sidste uge når ikke op på samme perfide niveau som de indlæg LL var udsat for i december, og hvorfor ytrede du ikke din holdning dengang? Hvis du virkelig mente det, så burde persongalleriet være underordnet, men det kan jo være at det ikke tæt nok på, eller passede indlæggene dengang bare med din agenda?

Splittelsen i DOF skyldes ikke o-snak, og det er utrolig at høre hvor stor betydning du tillægger dette forum. Nok går bølgerne højt, men dit indlæg har mere karakter af et sympatisk redningsforsøg for en der står dig nært.

Den nuværende krise i DOF og dybe mistillid til formand og eliteudvalgsformand skyldes deres handlinger, usandheder og magtfuldkommenhed.
Tilliden til de to er væk, helt væk. Det bedste de begge kunne gøre var at trække sig øjeblikkeligt og overlade posterne til andre der kan samle DOF. En ting er vi nemlig enige om, det er vigtigt at kigge frem og få lagt nogle solide strategier. Men hverken formanden eller eliteudvalgsformanden evner dette, og kan slet ikke samle forbundet omkring sig. Det kan undre at de stadig klamrer sig til taburetten, men det overrasker ikke og bekræfter bare deres motiver. De sidder kun på posterne for egen vindings skyld og ikke for forbundets. Derfor må de ud - NU
Emne: Anonyme indlægSe alle indlæg for dette emne
Navn: LVJ ø(Lars Vedel Jørgensen)Tid: 28.06.2020 22:44
Jeg vil stærkt opfordre ejeren af dette forum til at ændre retningslinierne for dette forum, så man ens navn skal fremgå af alle indlæg.

Mange indlæg er så hadefulde at de skader vores fantastiske sport og ikke mindst de eliteløbere som de fleste af os gerne vil støttebedst muligt.

Stop dette inden vi får lavet uoprettelige skader.

Der er mange forskellige meninger om sagen med LL, ingen af dem er sikkert hverken helt rigtige eller helt forkerte.

Men lad os nu finde ud af at finde gode løsninger for fremtidens elitearbejde i stedet for at grave grøfterne dyrere.

Så drop anonyme indlæg og hd noget konstruktivt.

Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: FilosoffenTid: 28.06.2020 11:25
Det kan da godt være at LL har haft nogle uheldige episoder som Ida Bobach forklarer lidt om, og det kan da også godt være at LL skulle skiftes ud som sportschef på den baggrund.

MEN:
Hvorfor skulle han ikke have en chance for at forklare sig, eller i det mindste tage stilling til om han kunne eller ønskede at ændre på de nødvendige dele af sin ledelsesstil?

Hvis ovenstående havde været tilfældet kunne "vinderkulturen" på landsholdet måske godt have levet videre med Torbjørn Gasbjerg som den dygtige træner han er, og de løbere der trods alt må have haft respekt for LL metoder.

NU:
PGA DOF og TEAM DANMARKS tåbelige måde at håndtere sagen, hvor man måske "statuerer" et eksempel.......så er dansk eliteorientering formentligt skudt tilbage til "stenalderen".

Men det er måske også der Dansk Orientering hører til. Med morfar klubber hvor højdepunktet er en bajer efter træningsløbet. Hvor man endelig ikke må kritisere åbenlyse fejl til stævner (da det jo er frivillige der laver dem). Og hvor man endelig ikke bør stille krav, hverken til løbere eller arrangører.........

TANKESPIND:
Tænk lige engang tilbage på hvornår DANNMARK sidst har haft en "guldalder"....før LL rolle på det danske landshold. Der skal vi vist tilbage til GULD i NORGE for stafet-herrerne Carsten, Allan, Chris og Torben......og JA så er der Allans individuelle GULD på den lange distance......
Flotte præstationer BESTEMT men der var trods alt lang til mesterskaber hvor medaljemålsætningen var 2,3 eller 4.....og forventningen var mindst 1 af guld.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Vågn opTid: 28.06.2020 09:36
Så havde Carsten Lausten ret, da han forsøgte at råbe os op forleden.
Og han tog en for holdet, da han sent lod sig stille op som formandskandidat for at få ryddet op, lave ny HB struktur og indgå forlig med Lars Lindstrøm.

Efter avisartiklerne må selv de langsommeda været vågnet.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: DinoTid: 27.06.2020 16:47
Den nye Team Danmark formand på dr.dk.


»Vi skal altid gøre det rigtige, og jeg er tilfreds med, at Lone Hansen (Team Danmark-direktør, red.) beklager den uheldige formulering. Jeg har aftalt med hende, at formuleringen bliver rettet, for det skal naturligvis ske, når vi beklager,« understreger Lars Krarup.

Team Danmarks direktør er således blevet banket på plads - det sker efter Lars som ene mand har kæmpet i et halvt år... så vidt vides har han flere gange prøvet via dialog.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Også tidligere løberTid: 27.06.2020 13:39
Tidligere løber >> det var bestemt også mit indtryk at du referer til tiden før LL, og jeg prøvede også bare at underbygge dit budskab. Mit indtryk udefra har været at LL har haft høje forventninger og presset løberne, også mere end tidligere, men har haft fokus på løberne i processen. Jeg ville ønske det samme var tilfældet i 00’erne da jeg satsede.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tidligere løberTid: 27.06.2020 13:30
At bruge ‘ikke rene engle’ var egentlig for ikke at starte ny debat. Jeg ku selvfølgelig også have været ærlig og skrevet at jeg og andre nære landsholdsløbere har følt os stærkt krænkede og nedgjort ved at blive udskældt i samrum med andre løbere. Den slags er utilgiveligt. Jeg har følt, at vi blev skældt ud som uartige 5 årige. Det er virkelig krænkende at opleve som ungt menneske og har hos mig sat spor.
Så, her kom min ærlige version. Måske er det godt at få frem, når nu der skal være åbenhed i Lars’ sag
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tidligere løberTid: 27.06.2020 13:15
Det var jo egentlig også det, jeg prøvede at skrive. Jeg tror på, at Lars har haft løberen i fokus på et helt andet niveau end tidligere trænere. Det bliver meget ensidig kritik af Lars, som jeg gerne ville nuancere.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: Også tidligere løberTid: 27.06.2020 13:05
Du skriver ikke, at ikke alle tidligere trænere har været rene engle, det er vidst dagens underdrivelse. Listen af dårlig dømmekraft hos trænere og ledere igennem tiden er lang. LL har været hård ja, men det tåler ikke sammenligning med tidligere tiders krænkelser.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LLSe alle indlæg for dette emne
Navn: FaktaTid: 27.06.2020 12:43
Hvem hentyder du til KK? Det er det eneste tidspunkt hvor en sportschef ikke har forlænget en landstræner...
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg