Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 381 til 400, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: IT kontrol til stævnerSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 10.09.2018 09:41
Hej Kirsten
det har jeg foreslået for flere år siden, men gav ingen genlyd, der var en stævnekontrol, fik jeg at vide, men så burde det stå i hans opgaver at han skal kontrollere det. men det kan være at stævne og reglement udvalget i dof, sætter det på til den nye rev. selv om jeg anbefaler det er en selvstændig opgave / kontrollant, som ved noget om det.

Mogens Jørgensen
Østkredsen
Emne: Re: DM Stafet / DM lang problemerSe alle indlæg for dette emne
Navn: en løber der var lidt fustreretTid: 10.09.2018 09:32
Ja det er jo lige som det plejer at være når der bruges EMIT til stafet
jo hvem der ikke bruger emit normalt at Mål er = med post 100 som jo stod på det stative ved mål, og i følge post def. skal vi jo ikke have den post, så hvorfor står der ikke mål på målposten. da jeg stod og ventede i skifteboksen så jeg adskille der løb forbi den og havde der ikke stået en og kontrolleret om de stemplede var mere en halvdelen blevet disket.

dm lang
da jeg nåede til post 1 (80) røg min backup labels af og der lå cr 50 på jorden rundt om den, jeg satte den så på igen, men da der ikke er noget der viser hvilken vej den skal vende så kan jeg jo have vendt den forkert, og dermed er backup ikke brugbar, det så jeg ikke på andre poster, så der må have været en grat på den spids der så de hang fast, og så er jo backup jo ikke meget værd
da jeg så kom i mål så var der ingen tider på min stræktider udskrift
da de gik brikken igennem så var alle stemplingerne der men de sage den ikke var nullet ved start, hvilket jeg jo havde gjort, då den enhed jeg brugte må have været defekt, da der ikke var en lysdiode på den, så jeg kunne se om den virkede
jeg blev så efterfølgende godkendt

brug kun emit lokalt i Nordjylland, vi andre vil ikke blive udsat for det mere
og forbyd det til dm´er
og suk har hørt emit skal bruges til påskeløb næste år !!!
så går det vel bare galt igen....

Emne: DM-stafet 2018 erstatningsløb/omløbSe alle indlæg for dette emne
Navn:Tid: 10.09.2018 08:47
Det er søndag aften blevet besluttet i DOF's politbureau at DM-stafet 2018 skal løbes om. Der vil blive organiseret et erstatningsløb lørdag d. 6/10. Denne beslutning er motiveret af et ønske om at forøge deltagerantallet til DM-nat som afvikles samme aften. DM-stafet 2018-reboot vil blive afviklet i Rude Skov med HOF og SG som arrangørklubber. For klubber som kvalificerer sig DM-hold-finalen åbnes der således mulighed for 3 konkurrencer i det østdanske orienteringsparadis.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Brug tiden på udvikling i stedet for beregningTid: 10.09.2018 08:45
Tilsyneladende er EMIT for svært at bruge for danske klubber.
Eller også mangler der en ekspert i EMIT i Nord- og Sydkredsen.

..det hele kunne løses hvis de gamle jyder bed stoltheden i sig og gik med på SI-bølgen, som efterhånden også er skyllet ind over den jyske højderyg.

Ud fra debatten er SI tilsyneladende så stabilt at man skal 3+ år tilbage i tiden for at finde et større stævne uden resultat, og det så oven i købet et af de førte store stævner med trådløs stempling. DET burde jo tale for sig selv :-)
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 09.09.2018 21:15
Kunne man forestille sig, at det ville være en hjælp at indføre en slags IT-kontrollant, som hjalp med at sikre, at IT-systemet fungerede ved stævnet - hvad enten det nu er EMIT eller SI?
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 20:49
Var det sket med SI, havde man kunne aflæse enhederne, som registrere når en post klippes=backup for SI. Fordelen ved det backup system er, at man udover at kunne se, at posterne er taget i korrekt rækkefølge, at man ikke kan miste sin back-up i skoven.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: Radikal mht. EMIT og SITid: 09.09.2018 20:05
Backup-kortet kan vise, om posterne er taget fra den forkerte målpost og til mål. Var det samme sket med SI, så havde man ikke noget backup-kort! Ups, fordel ved EMIT! ;-)
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 19:56
Hvis jeg forstår problemet med EMIT i går korrekt, var det publikum/radio posten der var programmeret til at være målpost. Er det ikke sådan med EMIT, at når den registrere en målpost stopper brikken? Er det sådan, ved vi ikke om løberne har taget de rigtige poster fra publikum til mål?! I så fald bør løbet annulleres. Håber ikke det er sådan det hænger sammen.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: MoMTid: 09.09.2018 16:02
I Finland og Norge fungere EMIT problemfirt. I Danmark fungere det ikke særlig godt med EMIT. Om der er forskel på softwaren i de 2 lande, eller det ganske enkelt er evnerne der mangler i Danmark ved jeg ikke. Men stævnet i går kommer jo aldrig til at præsentere en troværdig resultatliste, hvilket er sørgeligt for sporten.
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: brik vs pindTid: 09.09.2018 09:43
Og der er aldrig problemer med SportIdent - nejnej...

http://news.worldofo.com/2015/06/06/world-cup-sprint-race-cancelled-after-problem-with-punching/
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: FEKTid: 09.09.2018 06:07
Jeg vil gerne lige have lov til at sige til Herning
Skift nu jeres EMIT ud med SPORTident fordi det er det eneste som
Fungerer det var tydeligvis EMIT fejl der gjorde at der ingen
Resultatliste var eller at den der var der var fyldt med
Fejl
Emne: Re: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: SI nuTid: 08.09.2018 23:04
Mon ikke det ligefrem gik til bunds?
Emne: DM StafetSe alle indlæg for dette emne
Navn: ObservatørTid: 08.09.2018 22:42
Sejler EMIT nu igen??
Emne: Maja Alm og børneulykkesfondenSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 08.09.2018 15:50
Kære alle,

Udover at vinde guldmedaljer i bunkevis, så støtter Maja Alm også op om børneulykkesfonden. Det gør hun ved at bortauktionere en række aktiviteter samt tøj og sko.
Det er desværre nok gået manges næser forbi. Auktionerne slutter på mandag, så hvis du skal sikre et arrangement til klubben/firmaet eller måske bare vil have noget signeret tøj - så skynd dig ind på Lauritz.com og byd.
Se linket

https://www.lauritz.com/da/auktioner/?FLId=1&FText=Maja+alm
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 07.09.2018 18:13
> Jep, de kan blive vanskelige at holde fra fadet de kommende år - det er virkelig irriterende. Men jeg tænker alligevel ikke, at det decideret er et bevis på problemer med reglementet, hvis det forringer mine chancer for at blive danmarksmester, at jeg har taget 5 kg på, er ude af form og ikke kan finde ud af at orientere. Men jeg anerkender naturligvis, at det synspunkt kan forekomme noget elitært. :-)
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: Anonym THOK H45 løberTid: 07.09.2018 14:41
MFG > Jamen, så ville Mariagerfjord jo hugge den guldmedalje du og jeg skal ud at slås om i morgen....
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: Det er da nemtTid: 07.09.2018 14:38
Hvorfor ikke bare indføre en H14 og D14-klasse, og så stadig bevare HD43 som en opsamlingsklasse, hvor mindre klubber har større mulighed for at jonglere med holdsammensætningen? Det er jo på den samme måde som HD185 er et supplement for de ældre, uden at man nedlægger en hel masse ældreklasser af den grund. Det vil betyde, at langt flere af de unge, især pigerne, føler at de er med, og det vil helt sikkert styrke motivationen hos mange, der ikke har en chance individuelt.
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: Morten Fenger-GrønTid: 07.09.2018 09:18
Faktisk synes jeg på mange måder, at H/D43 er en meget sjov klasse, der kan være udmærket at jonglere med, når enderne i klubbernes stafetpuslespil skal nå sammen. Men det er i mine øjne uforståeligt, at der ikke er krav om mindst én dameløber. De fleste er vel kloge nok til at indse, at det i praksis reducerer klassen til en H43 (hvor dameløbere naturligvis er startberettigede, som de er det i alle andre herreklasser).Lidt tilsvarende synes jeg i øvrigt det burde påtænkes at slå nogle flere klasser sammen - og til gengæld lave restriktioner på holdsammensætningen. Fx ville det for mig give god mening at lave en H35-49 med krav om "mindst to H40 eller én H45" (eller et andet snit, som kunne rydde ud i den nuværende myriade af 5-års-klasser uden at der pludselig var 5-10 år, hvor man ikke var attraktiv for noget hold - fx kunne man lave en H40 og en H50, hvor kravet var gennemsnitsalder på mindst 40 henholdsvis 50).
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: HmmTid: 07.09.2018 00:46
Men spørgejørgen har en pointe. Der er ingen H14 el. D14 klasse lige nu, kun den fælles klasse. Og i den alder begynder der at være stor forskel på drenges og pigers løbestyke. Derfor er det lidt surt at være D14 pige til DM-stafet. Man slår jo heller ikke D35 sammen med H35.

Og da frafaldet fra vores sport er meget stort omkring 14-16 års alderen, så virker det lidt uigennemtænkt at lige præcis D14-løberne (som der er mange af) ikke har deres egen stafetklasse, når stort ser alle andre klasser, på trods af meget svingende deltagerantal, for alt i verden skal have det.
Emne: Re: stafetklasserSe alle indlæg for dette emne
Navn: cgrTid: 06.09.2018 18:08
Vi skal ikke have flere sæt medaljer i ungdomsklasserne. Nærmere det modsatte. Drop derfor HD43. Det er en kunstig klasse, der dræner de rigtige ungdomsklasser for løbere. Der er jo ingen prestige i at vinde den og når der er færre hold i de rigtige ungdomsklasser er prestigen i at vinde disse også mindre.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg