Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 12 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'WOC' (12 indlæg)
Emne: Re: WOC
Navn: Også tilskuerTid: 10.08.2018 17:00
Man kan ikke rigtig dømme, hvis man ikke selv så det. Og rigtig ærgerligt med så usmagelige kommentarer, der jo i et par tilfælde kan læses i denne tråd. Om der bliver givet for meget hjælp her, er dog en fin diskussion, men diskussionen bør gå efter bolden og ikke manden!

Hjælpen blev givet på, hvad jeg vil definere som stævnepladsen - efter sidsteposten. Der var slet ikke vagtpersonale nok til at vise hvor præcist man måtte være hvornår. Måske måtte man ikke springe ud til startposten, men sidst startende var jo Maja selv. Jeg så løbere der fx. fik lige så meget hjælp ude på banen - og her er det efter min mening i hvert fald ikke i orden. En ting man måske også skal tage i betragtning, hvis man synes man skal dømme her er, at der var tale en fæl arrangørfejl, ved at der blev placeret to poster så tæt på hinanden (startposten var en alm post - bare uden SI enhed). Arrangørfejlen gav tilskuerne en ekstra motivation til at hjælpe. Hvad var der mon sket hvis Tove slet ikke havde opdaget at hun tog startposten og løb direkte i mål - med en klage til følge?

Arrangørerne havde de slet ikke styr på at friholde løbsruten fra tilskuere, turister og trafik. Omkring sidsteposten var der flere gange kaotiske tilstande og sigten til de to poster varierede. Dette er i sig selv unfair. Bør indgå i diskussionen.
Emne: Re: WOC
Navn: dinoTid: 09.08.2018 11:25
reglerne er meget enkle

Så længe i de områder som stævnearrangøren har defineret som tilskuerområde må man råbe alt det man kan

Hvis man krydser stævnearrangørens afspærringer og går ind i et lukket løbsområde er det selvfølgelig en anden snak

Dette er tidligere konfirmeret af bl.a. flere landsholdschefer og af IOF-kontrollant til EM 2004 sprinten, hvor det svenske landshold havde personer ved de fleste poster hvor de hjalp løberne ind.
Det var iflg. kontrollanterne ikke forbudt, da løbsområdet ikke var lukket for tilskuere.

Det er vel en af "charmerne" ved sprint ??

Emne: Re: WOC
Navn: Claus BobachTid: 09.08.2018 08:28
Der er meget stor forskel på at stå på en tilskuerplads og råbe eller pege nogle ting, som løberen forhåbentlig ikke opfatter. Til, som i dette tilfælde, at bryde en barriere, enten fysisk eller af officials, og gå ind at spærre den forkerte vej fysisk.

Dette så bestemt ikke pænt ud.

Jeg har også tidligere oplevet forskellige tilråb fra tilskuerpladser, som i de fleste tilfælde har forvirret løberne, men i få tilfælde er det gået of for løberne hvad der foregår. Jeg mener også, at dette er en uskik.
Emne: Re: WOC
Navn: ObservatørenTid: 08.08.2018 20:42
Til et stort dansk løb hørte jeg engang en dengang ledende person i dansk orientering råbe til en landsholdsløber, om han var sikker på om han havde klippet den rigtige sidstepost, da desto poster stod tæt.

Det viste sig, at han havde klippet den forkerte post, og reddede med den hjælp en fin placering i stedet for at blive disket.

Så publikumshjælp er ikke nyt, og det forekom(mer) også blandt sportens spidser.
Emne: Re: WOC
Navn: TilskuerTid: 08.08.2018 18:55
Diskussionen er ude af proportioner. Publikum stod som altid tæt omkring sidsteposten og der var tydelig hjælp til alle løbere med at dreje mod sidsteposten og ikke startposten. Tove fik hjælp, Judith fik hjælp, alle fik hjælp.
Svaret på PPs spørgsmål er også enkelt, ja, man må godt hjælpe alt det man kan fra stævnepladsen.
Emne: Re: WOC
Navn: SjørgenTid: 08.08.2018 12:09
Jeg var bare usikker på hvilken episode der snakkes om. Går ud fra at det var individuelt hvor maja kommer i mål. Her var der en tilskuer der tydeligt stod og pegede. Men det var der også nogle der gjorde til nogle af de andre løbere
Emne: Re: WOC
Navn: BondemandenTid: 08.08.2018 10:10
Det er vel underordnet om det er individuelt eller stafet. Man må ikke modtage hjælp udefra, hvorfor man heller ikke som publikum skal give det. Personen skulle have los i løgene af alle der går med træsko!
Emne: Re: WOC
Navn: S.jørgenTid: 06.08.2018 16:26
Var det til det individuelle løb I mener?
Emne: Re: WOC
Navn: ppTid: 05.08.2018 22:51
Men andre gjorde det samme. Måske ikke så tydeligt.
Synes også jeg har set det til danske løb.
Så!
Må man eller er det strengt forbudt!
Emne: Re: WOC
Navn: BønnespirenTid: 05.08.2018 15:43
Selvfølgelig havde Maja styr på tingene, men derfor skal man ikke stå at vise vej. Enig i at han er en spade og bør blive væk som tilskuere til O-løb
Emne: Re: WOC
Navn: Agurkespiseren32Tid: 05.08.2018 07:44
Mon hun lagde mærke til det eller mon ikke hun vidste hvor hun skulle hen?
Emne: WOC
Navn: Tid: 05.08.2018 04:09
Den kæmpe skovl der viste Maja Alm vej på sprinten burde tage sig sammen og blive væk fra alt der hedder orienteringsløb.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)