Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! >
 De seneste 20 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Farvel og ?' (63 indlæg)
Emne: Bag facaden
Navn: Heller ikke et direkte offerTid: 19.12.2019 09:35
Flot skriv. Kan nikke genkendende til meget af det du skriver.
Og jeg forstår dit indlæg kommer her anonymt og ikke sendes til forbundet. Jeg har også mange gange løbet panden mod en mur, når kritik er fremlagt for Eliteudvalget.

Kritikken af LL er ikke anderledes end når trænere i andre sportsgren debatteres og udskældes. I orientering har vi bare ikke så mange steder at komme ud med frustrationerne som der eksempelvis findes i fodbold, når man har fået nok af Åge Hareides røvsyge stil og tåbelige udtagelser. Så stor ros til o-snak for at vi har denne mulighed.
Emne: Re: Internettet anno 2019
Navn: Tid: 18.12.2019 21:55
Ingen etik? > Som webmaster er jeg også ved at have nået grænsen, så hermed et surt opstød/opråb.

Som der står når I skal skrive et indlæg:
"Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de normale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb."

Vælger man på trods af ovenstående at lave noget der minder om et personangreb, så vil indlægget blive slettet uden varsel. Vælger man på trods af ovenstående at lave indlægget, så tænk på at man fremstår endnu mere usaglig når man ikke angiver sit navn og mail.

Du er aldrig 100% anonym! Ligesom med et hvert andet website, så ved webmaster hvem du er.

Jeg vil med dette indlæg absolut ikke forsøge at begrænse den frie debat, som o-snak står for. Men der er grænser, også på o-snak. Sørg nu bare for at overholde dem, og hold en saglig debat.

PS: Som det i korte perioder tidligere har været gjort, så vil jeg hermed gerne opfordre alle til både at angive alias, rigtige navn og email i deres indlæg i den kommende periode.
Emne: Internettet anno 2019
Navn: Ingen etik ?Tid: 18.12.2019 20:59
Der er øjensynligt ingen grænser for, hvad flere i dette forum mener, man kan tillade sig at komme med af negative postulater overfor en navngiven person, der ovenikøbet netop er blevet fyret fra sin stilling. Skulle man tilhøre de, der er begejstrede over sportschefens afgang, burde man holde sin jubel for sig selv i stedet for at trampe på ham i et offentligt forum.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Har spurgt lidt ind til sagenTid: 18.12.2019 16:18
Hej LVJ

Jeg tror problemet er, at denne del:
"Det er vel gået op for HB og eliteudvalget at vi ikke kan fortsætte den vej og de har så ønsket en ændring og den har LL formodentlig ikke villet acceptere og så er samarbejdet stoppet." ikke helt stemmer med den udlægning jeg bl.a. har fået af sagen. Det har været mere personsagsrelateret end uenighed. Derfor bliver der nok spundet på det og gryden herinde bliver holdt i kog.

Resten af dit gode skriv kan vi ikke være uenige om.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: LVJTid: 18.12.2019 10:44
Det er dog helt utroligt hvilke ender der kan spindes på denne sag som ingen af dem der skriver tilsyneladende ved ret meget om.

Som jeg ser det har vi haft en landstræner- senere sportschef som har medvirket til nogle flotte resultater, og som var populær hos dem han arbejdede med og som accepterede hans model - mindre populær hos dem der ikke gjorde det.

Men medaljesuccesen er kommet med en høj pris. Dem af de bedste der ikke ville bo i Århus måtte klare sig selv og den ekstremt smalle satsning har bl.a. gjort at der intet har været for de næstbedste som er stoppet. Dette har igen gjort talentarbejdet i klubberne meget vanskeligt.

Det har som jeg tidligere skrev gjort at DOF (ihvertfald i de 47 år jeg har fulgt eliten) aldrig har stået med en smallere elitetrup hvilket bl.a. kan ses i H/D 21 til DM-stafet og DM-lang.

Det er vel gået op for HB og eliteudvalget at vi ikke kan fortsætte den vej og de har så ønsket en ændring og den har LL formodentlig ikke villet acceptere og så er samarbejdet stoppet.

Det kan man ikke kritisere hverken HB eller eliteudvalget for.

Man kan argumentere for at kommunikationen af dette har været noget mangelfuld, hvilket jo så netop sætter en masse rygter i gang, men ellers har de gjort hvad vi har valgt dem til.

Der ligger selvfølgelig en stor opgave i at sørge for at landsholdsarbejdet fortsat fungerer på den korte bane da vi jo skal have sprintWOC i Dk i år, men lad os nu antage at eliteudvalget og HB nok skal finde en god løsning på længere sigt
Emne: Re: Tyndt.
Navn: tbTid: 17.12.2019 19:50
Sort fremtid: Du lever op til din titel. Kom lige ud af din bobbel, så kan du se tingene fra andre perspektiver også.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Sort fremtidTid: 17.12.2019 16:47
En sportschef der fritstilles uden varsel
En landstræner der rygtes væk
Et landshold der er dybt frustrerede og ikke aner hvad de skal gøre
En formand og eliteudvalgsformand helt uden planer
Farcen er total, ansvaret peger et sted.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: tbTid: 17.12.2019 12:36
Sort fremtid: Ingen af dem?
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Sort fremtidTid: 16.12.2019 23:58
... og heller ikke en landstræner, hvis rygterne taler sandt.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: En lys fremtid Tid: 16.12.2019 22:03
>N.y.t. HB 2020. Sportschefen? Sådan en har vi vist ikke længere i DOF ;)
Emne: Re: Tyndt.
Navn: N.y.t. HB 2020Tid: 16.12.2019 20:02
Spot on, CL

Jeg stemmer på sportchefen her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/7968-hvem-skal-vaere-arets-lober-2019
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Tid: 16.12.2019 13:26
Som der er andre der har påpeget så er kommunikationen af nyheden elendig og mærkeligt formuleret. Sportschefs branchen slider, man foretager nogle prioriteringer som ikke alle kan være enige i, hvad hele denne tråd også har vist. Derfor er det naturligt veje skilles. Så hedder formuleringen "behov for en ny retning" ell. "man ønsker et ændret fokus". Det naturlige havde været at skrive eliteudvalget var kommet frem til ovenstående, ikke mindst når det er EU formanden der har skrevet nyheden.

Når der står det er på baggrund af uenighed med klubber og HB så bliver jeg nervøs!

For så er det småt med den faglige viden, og i HB kan jeg slet ikke få øje på nogen med kendskab eller viden om eliteidræt og elitens mekanismer. At klubberne er utilfredse er heller ikke noget godt argument, det får det til at lugte af det er den gamle sjællandske modvilje mod det nuværende set up i Århus der har spillet ind og endeligt fået medvind (en fornemmelse der forstærkes i denne tråd). Igen det bygger på følelser og ikke på faglighed.

Så som jeg læser det er der ballade i luften og at vi formentlig ikke har set det sidste, og det er det sidste vi har brug for i et VM år.

Jeg forstår heller ikke det skulle være nødvendigt at hælde en stor kapacitet ud i en for DOF meget vigtig sæson. Vi har VM på hjemmebane, vi skal performe af hensyn til det fremtidige TD samarbejde. Alt der er brug for er ro.
Man kunne have valgt at opsige aftalen og lade den løbe tiden, så havde man også fået noget for pengene, nu hælder man et formentlig 6 cifret beløb direkte ud i kloakken. Risikoen havde så selvfølgelig været man kunne have haft en umotiveret medarbejder, men som jeg kender LL tror jeg han havde været helt klar på at slutte med en VM frest på hjemmebane.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: cmsTid: 16.12.2019 10:57
ny løber>
Nej, jeg ved ikke hvorfor, men henviser blot til nedenstående referat.

Om det er det rette valg eller ej forholder jeg mig ikke til, men enhver der har været på arbejdsmarkedet et par år, ved at hvis ansat og arbejdsgiver ikke er enig om fremtiden, så er fritstilling den bedste løsning for alle parter - uanset om den så koster penge eller ej.

En ansættelse er aldrig på livstid, og for "politiske" stillinger, som jobbet som sportschef er, kan man jo overveje om det ikke bør tidsbegrænset, så alle parter ved at de skal forberede sig på, at det kan få en ende!?

Emne: Re: Tyndt.
Navn: ny løberTid: 15.12.2019 21:48
cms: ved du hvorfor er landsholdsstrukturen saa blev vedtaget og sportschefen fritstillet bagefter?, som jeg ser det
Referer sportschefen til bestyrelsen? til direktør eller et elite-udvalg? https://do-f.dk/images/Forbundet/Omraadeoversigt-2019-final.pdf
Skal landsholdet saa laves om igen?
Er en fritstilling ikke typisk meget omkostningsfuld? eller bare business as usual (er ikke saa kendt med "elite-forbund")?
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Fra referatet af HB møde 07 - 2019 - 08.11.2019Tid: 15.12.2019 20:22
4. Orientering fra eliten
Lars Lindstrøm (LL) orienterede om det netop afholdte Styregruppemøde med Team Danmark
herunder bl.a. forslag om det nye landsholdskoncept 2020, samt den igangværende høring om
TC-konceptet og økonomi for næste års samarbejdsaftale.

I den kommende periode bliver der fokuseret på at informere om Landsholdskonceptet, som
skal være bedre i stand til at forberede deltagerne i elitesatsningen på en potentiel fremtid i
den medalje-aspirerende del af eliten. At være en del af denne gruppe stiller nogle helt særlige
krav. LL vurderede, at det er væsentligt at DOF leverer et positivt indspil i forhold til TD om
medaljepotentiale - og at man i eliten arbejder med en strategi, som peger frem mod
fokuseret indsats for at bringe sig i position til medaljer. Den nye Landsholdsstruktur skal være
med til at fokusere på dette. Samtidig skal den forberede nogle bredere grupper på at kunne
blive en del af den absolutte elite senere.

LL gennemgik ligeledes de bemærkninger, som var modtaget efter Eliteklubforum afholdt den
10. oktober. Et særdeles positivt møde, som gav væsentlige og vigtige inputs fra klubberne til
elitearbejdet og i forhold til TC`erne. Efter samtale om emnet blev det besluttet, at:
LL efter implementering af landsholdskonceptet færdiggør TC-konceptet incl. dokument med
samarbejdsaftale mellem DOF og klubber. Materialet fremsendes til godkendelse hos HB.

En væsentlig del af TC-konceptet er de retningslinjer for samarbejdsaftalen som TC-aftalerne
er baseret på. Af samarbejdsaftalen fremgår bl.a. støtte-omfang fra DOF samt krav til trænere
og organisering af TC med skarp adskillelse mellem TC styregruppe og arbejdsgruppe.
LL orienterede desuden om, at 2020 bliver sidste år under den nuværende samarbejdsaftale
hvor DOF er indplaceret som Verdensklasse-forbund i TD-samarbejdet. Det kommende år vil
derfor også indeholde processen frem mod en ny TD-periode, som ligeledes bliver 4-årig - og
hvor indplaceringen ligeledes får betydning for de følgende 4 år. I forhold til en kommende ny
samarbejdsperiode efter 2017-2020 aftalen, er DOF begunstiget af gode sæsoner i 2017 og
2018. 2019 var som forventet ikke i stand til at levere topresultater - og derfor bliver 2020
ikke uvæsentlig for evalueringen af den samlede periode 2017-2020.

Næste års elitearbejde bliver, som de foregående år i samarbejdsaftalen, baseret på et direkte
tilskud fra DOF på 1.4 mill.kr. Hertil kommer egenfinansiering på 860tkr. fra de deltagende
løbere i satsningen. Team Danmarks bistand til et samlet budget lyder på 2.4 mill.kr. og hertil
skal yderligere tilføjes 400tkr. fra Sallingfonden og nogle mindre eksterne beløb til
facilitetsstøtte på Århus Stadion. Det samlede budget er pålydende 5.063 mill.kr. ud af et
forventet samlet DOF-budget på ca. 11 mill.kr.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: cmsTid: 15.12.2019 19:42
LL fremlagde på et HBmøde for et par måneder siden et forslag til fremtidig elite-politik.
Det forslag kunne HB/eliteudvalg vel bare ikke bakke op, og så er den historie ikke længere !

At der fra tid til anden sker udskiftninger i staben af trænere, sportschefer og andre ansatte, er hverken mystik eller fordækt.
Sådan er nu engang at være arbejdsgiver og ansat!
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Tid: 15.12.2019 17:15
Lars Lindstrøm er blevet fyret som elitetræner, det er vist klart for alle nu. Men kan man som medlem ikke fra DOF's side offentligt forklare hvorfor. Er det blot fordi "nogen" er blevet sure på ham eller er der andet som ligger til grund. Uden at kende den egentlige årsag kan man kun spekulere og dermed muligvis drage forkerte konklusioner og rygter.
Derfor, DOF kom med en offentlig forklaring!
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Morionsløber oppe i åreneTid: 14.12.2019 12:16
Vi kan ikke måle forbundets succes ud fra, hvad TD siger. TD har medaljer for øje og ikke andet. DOF er et lille forbund, hvor gns. alderen stiger år for år. Vi har vigtigere udfordringer, end at please TD. Et forbund kan ikke drives at Eliten alene. Vi er mange der ikke gider blive ved med at betale overpris for o-løb, for at eliten kan rejse rundt.
Emne: Re: Tyndt.
Navn: Fremtidens talenterTid: 13.12.2019 22:09
Ak ja>> præcis, og hvem taber på beslutningen?
Emne: Re: Tyndt.
Navn: 2009Tid: 13.12.2019 22:07
2007 >> det var vidst ikke mange fra den flok der blev rost her https://do-f.dk/~pbhogrzp/nyheds-arkiv/32-nyheder-2009/4778-team-danmark-roser-dansk-eliteorientering
 Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)