Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 15 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Hele den trist sag omkring LL' (15 indlæg)
Emne: Fra artikel i JP -ups team Danmark
Navn: JPTid: 01.07.2020 15:58
I referatet fra Team Danmarks bestyrelsesmøde onsdag den 3. juni kan jeg se, at du orienterede om ”afskedigelsessag i Dansk Orienterings-Forbund”. Hvad gik orienteringen ud på? Drøftede I opslaget på intranettet og den omstridte formulering?

»Vi orienterer altid bestyrelsen i forhold til sager i de forbund, som vi samarbejder med. Herunder selvfølgelig også afskedigelsessager. Med hensyn til indholdet kan jeg kun sige, at drøftelser på bestyrelsesmøder er et internt anliggende.«

Dagen efter mailer du Lars Lindstrøm en beklagelse for formuleringen? Er det noget specielt i timingen?

»Overhovedet ikke. Grundet coronakrisen havde bestyrelsen ikke været samlet siden februar. Orienteringen havde ingen indflydelse på min mail dagen efter.«

Hvorfor ændrede I ikke straks formuleringen, da først du over for Lars Lindstrøm havde medgivet, at »formuleringen på vores intranet er uheldig«?

»Vi har taget det hele til efterretning og har ændret hele formuleringen. Vi har fjernet hele den sætning, som kunne misforstås.«

Men hvorfor skete det ikke allerede den 4. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Skete det først, da du havde drøftet sagen med Lars Krarup på et møde torsdag den 25. juni?

»Vi har taget det her til efterretning og har ændret formuleringen.«

Men fra den 4. juni gik der tre uger indtil den 25. juni. Hvorfor tog det så lang tid?

»Jeg kan ikke lige huske tidspunktet, men den er ændret. Humlen er, at vi har taget til efterretning, at den formulering kunne misforstås, og vi har anerkendt, at den var uheldig, og derfor har vi ændret intranetopslaget og taget sætningen ud.«

Har I internt specifikt kommunikeret ud, at Lars Lindstrøm ikke er omfattet af Berufsverbot?

»Vi har efterfølgende orienteret om sagen og har medtaget det udsagn, der også fremgår af Jyllands-Posten lørdag den 27. juni, hvor jeg understreger, at der ikke er taget beslutning om, at Lars Lindstrøm ikke kan arbejde i et andet forbund.«
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Fra Jyllands-Posten Tid: 01.07.2020 13:41
Endnu en artikel fra JP https://jyllands-posten.dk/sport/ECE12257659/team-danmark-beklagede-ulovlig-formulering-om-berufsverbot-men-slettede-den-ikke-straks/
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Bestyrelsesansvar?Tid: 01.07.2020 10:50
Hvornår er der voksne mennesker i DOF der tager konsekvensen af deres åbenbare forkerte handlinger? Det vil kun være på sin plads, for nok viser TJs indlæg at der har været uenigheder, og hvor er der ikke det? Men derfra og til at ødelægge en mands ry og omdømme, og med så vidtrækkende konsekvenser for LL, det må have konsekvenser.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Fra Jyllands-Posten Tid: 30.06.2020 22:37
Ekspert: “Det lyder helt vildt. Det der kan man ikke. Det der må man ikke.”
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: FilosoffenTid: 28.06.2020 11:25
Det kan da godt være at LL har haft nogle uheldige episoder som Ida Bobach forklarer lidt om, og det kan da også godt være at LL skulle skiftes ud som sportschef på den baggrund.

MEN:
Hvorfor skulle han ikke have en chance for at forklare sig, eller i det mindste tage stilling til om han kunne eller ønskede at ændre på de nødvendige dele af sin ledelsesstil?

Hvis ovenstående havde været tilfældet kunne "vinderkulturen" på landsholdet måske godt have levet videre med Torbjørn Gasbjerg som den dygtige træner han er, og de løbere der trods alt må have haft respekt for LL metoder.

NU:
PGA DOF og TEAM DANMARKS tåbelige måde at håndtere sagen, hvor man måske "statuerer" et eksempel.......så er dansk eliteorientering formentligt skudt tilbage til "stenalderen".

Men det er måske også der Dansk Orientering hører til. Med morfar klubber hvor højdepunktet er en bajer efter træningsløbet. Hvor man endelig ikke må kritisere åbenlyse fejl til stævner (da det jo er frivillige der laver dem). Og hvor man endelig ikke bør stille krav, hverken til løbere eller arrangører.........

TANKESPIND:
Tænk lige engang tilbage på hvornår DANNMARK sidst har haft en "guldalder"....før LL rolle på det danske landshold. Der skal vi vist tilbage til GULD i NORGE for stafet-herrerne Carsten, Allan, Chris og Torben......og JA så er der Allans individuelle GULD på den lange distance......
Flotte præstationer BESTEMT men der var trods alt lang til mesterskaber hvor medaljemålsætningen var 2,3 eller 4.....og forventningen var mindst 1 af guld.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Vågn opTid: 28.06.2020 09:36
Så havde Carsten Lausten ret, da han forsøgte at råbe os op forleden.
Og han tog en for holdet, da han sent lod sig stille op som formandskandidat for at få ryddet op, lave ny HB struktur og indgå forlig med Lars Lindstrøm.

Efter avisartiklerne må selv de langsommeda været vågnet.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: DinoTid: 27.06.2020 16:47
Den nye Team Danmark formand på dr.dk.


»Vi skal altid gøre det rigtige, og jeg er tilfreds med, at Lone Hansen (Team Danmark-direktør, red.) beklager den uheldige formulering. Jeg har aftalt med hende, at formuleringen bliver rettet, for det skal naturligvis ske, når vi beklager,« understreger Lars Krarup.

Team Danmarks direktør er således blevet banket på plads - det sker efter Lars som ene mand har kæmpet i et halvt år... så vidt vides har han flere gange prøvet via dialog.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Også tidligere løberTid: 27.06.2020 13:39
Tidligere løber >> det var bestemt også mit indtryk at du referer til tiden før LL, og jeg prøvede også bare at underbygge dit budskab. Mit indtryk udefra har været at LL har haft høje forventninger og presset løberne, også mere end tidligere, men har haft fokus på løberne i processen. Jeg ville ønske det samme var tilfældet i 00’erne da jeg satsede.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Tidligere løberTid: 27.06.2020 13:30
At bruge ‘ikke rene engle’ var egentlig for ikke at starte ny debat. Jeg ku selvfølgelig også have været ærlig og skrevet at jeg og andre nære landsholdsløbere har følt os stærkt krænkede og nedgjort ved at blive udskældt i samrum med andre løbere. Den slags er utilgiveligt. Jeg har følt, at vi blev skældt ud som uartige 5 årige. Det er virkelig krænkende at opleve som ungt menneske og har hos mig sat spor.
Så, her kom min ærlige version. Måske er det godt at få frem, når nu der skal være åbenhed i Lars’ sag
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Tidligere løberTid: 27.06.2020 13:15
Det var jo egentlig også det, jeg prøvede at skrive. Jeg tror på, at Lars har haft løberen i fokus på et helt andet niveau end tidligere trænere. Det bliver meget ensidig kritik af Lars, som jeg gerne ville nuancere.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Også tidligere løberTid: 27.06.2020 13:05
Du skriver ikke, at ikke alle tidligere trænere har været rene engle, det er vidst dagens underdrivelse. Listen af dårlig dømmekraft hos trænere og ledere igennem tiden er lang. LL har været hård ja, men det tåler ikke sammenligning med tidligere tiders krænkelser.
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: FaktaTid: 27.06.2020 12:43
Hvem hentyder du til KK? Det er det eneste tidspunkt hvor en sportschef ikke har forlænget en landstræner...
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Tidligere løberTid: 27.06.2020 12:28
Dino>> skyldes det mon en noget egenrådig sportschef 🤔
Emne: Re: Hele den trist sag omkring LL
Navn: DinoTid: 27.06.2020 12:18
Og jeg husker landstræner (eller to) der ikke blev forlænget fordi de var for bløde og ikke stillede krav...
Emne: Hele den trist sag omkring LL
Navn: Tidligere landsholdslæberTid: 27.06.2020 12:05
Nu læste jeg lige Idas udtalelser på dr.dk. Det er uheldigt, når trænere skælder ud og får løberne til at føle sig dårligt behandlet. Alle ofrer noget for at være med. For at kaste lys over sagen, så har det samme været tilfældet med andre trænere i DOF, hvor der ikke blev gjort noget som helst. Der har været episoder, hvor især en kvindetræner har skældt løbere ud i ‘offentlighed’ efter fejl ved store konkurrencer og lign. Den slags er nedbrydende og gør ondt. Det er svært at tilgive, når man samtidig oplever, at træneren mest af alt agerer for egen vindings skyld. Her vil jeg vove at påstå, at LL altid har haft løberen i fokus og ønsket deres bedste. Forsøgt at skabe de bedste rammer. Og ja, det gør ondt at opleve nederlag og blive fravalgt, men at blive udstillet i offentlighed er utilgiveligt. Jeg kender ikke LLs episoder, men vil gerne understrege, at ikke alle tidligere trænere har været rene engle...

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)