Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! >
 De seneste 20 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder' (21 indlæg)
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Endnu mere faktaTid: 09.07.2020 10:32
"(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne)."

Dette har været til diskussion før og der findes faktisk få eksempler hvor det giver mening af sammenligne km-tider (samme skov/distance/ca. årstid):


DM Klassisk 1991 Gribskov Nord/Harager Hegn vs. DM Lang 2016 Gribskov Nord/Harager Hegn:

Herrer km-tid = 5,0 (Allan Mogensen 1.29.24 på 17,85km/33p) vs. 5,2 (Tue Lassen 1.37.55 på 18,825km/39p)

DM Klassisk 1995 Munkebjerg vs. DM Lang 2014 Munkebjerg:

Herrer km-tid = 7,2 (Carsten Jørgensen 1.38.52 på 13,82km/30p) vs. 6,8 (Søren Bobach 1.33.38 på 13,7km/34p) - samme år som begge tog deres eneste individuelle VM-medalje. Og så vidt vides, med ret forskellige træningsmængder.

EOC Lang 2004 Klinteskoven vs. DM Lang 2013 Klinteskoven:

Herrer km-tid = 5,8 (Kalle Dalin 1.23.40 på 14,5km/29p) vs. 5,8 (Tue Lassen 1.25.52 på 14,9km/32p). (Bedste dansker, René Rokkjær, med km-tid 6,0)


Men banerne var selvfølgelig også meget hårdere og sværere i gamle dage. Og kortet og vejret var dårligere. Og man skulle bruge klippekort...


Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Mere faktaTid: 09.07.2020 07:09
Det er lidt komisk når “Sagens substans“ snakker om mediespin, den eneste der tydeligt forsøger med et spin er da “sagens substans”/“ikke et offer”. “Fakts” klæder det fint af nedenfor, og vi der var med omkring landsholdene i 00’erne og følger sagen fra sidelinjen, undrer os virkelig over dobbeltmoralen.

Forholdene på landsholdene i både 90’erne og 00’erne fremstilles altid rosenrødt, sandheden er dog en anden. Store træneregoer interesserede sig ikke for os løbere, særlig ikke kvinderne. Historierne om dårlig ledelse, vredesudbrud, nedsættende kommentarer til løbere og ledere er uendelig lang.
En træner der i mistænkelig grad minder om “Sagens substans”/“ikke et offer” brugte i fuld offentlighed udtryk som “floffer” om kvindelige deltagere. En anden træner drak sig helt i hegnet til fest med løberne og mistede derfor hurtigt vores respekt.
Vanvidskørsel var normalt siden 90’erne, og kun de bedste fik reel opmærksomhed fra trænerne. Alle os andre blev efterladt med bristede drømme, og problemer med spiseforstyrrelser blev negligeret. Listen kunne være meget længere.
Dengang accepterede vi det, vi turde ikke andet, men jeg ville da ønske at trænerne havde brugt tid på at være gode trænere, og mindre på selviscenesættende at bære jakkesæt til EM.

“Fakta” viser udstiller det i tal, i de perioder hvor elendige trænere har været ansat, kommer der ikke resultater. I sagen mod LL er der kun en ting st sige, dobbeltmoralen længe leve.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: FaktaTid: 09.07.2020 00:08
Spøjst, at LL-modstanderne forsøger at angribe ham på lige netop vundne VM-medaljer, men lad os da endelig tage fakta opgjort i forhold til antal mulige medaljer, sådan som cms foreslår:

90'erne: DK vandt 3 af 90 mulige medaljer = 3,3 %
00'erne: DK vandt 2 af 192 mulige medaljer = 1,0 %
10'erne: DK vandt 21 af 249 mulige medaljer = 8,4 %

Note: VM blev afviklet i ulige år frem til 2003, herefter hvert år. Antal medlajesæt var 3 for hvert køn frem til og med 1999. Fra 2001 var der 4 medlajesæt pr køn med tilføjelse af mix sprint fra 2014. I 2019 var der skov-VM med 2x3 medaljesæt.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Rolf er renTid: 08.07.2020 19:02
Hvad er bedst æbler eller pærer, 1986 eller 1992 holdet i fodbold, 90er eller 10er orientering?
Ligheden mellem de sidstnævnte er ihvertfald, at de har haft de bedste trænere vi til dato har set i dansk orientering, og derfor blev resultaterne derefter.
I mellem de to epoker har vi haft nogle hæderlige svenske håndværkere og et par katastrofer i 00erne, hvor udviklingen gik fuldstændig i stå.

Dygtige trænere giver resultater, skal vi vente 15 år igen før vi rammer en ny guldåre?
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: cmsTid: 08.07.2020 15:48
Nu giver det næppe nogen mening, at diskuterer det konkrete antal medaljer for forskellige tidsperioder, hvor antal af mesterskabsdisipliner er forskellige.

Det der kommer tættest på må være procent af mulige medaljer år for år.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Fakta findes faktiskTid: 08.07.2020 15:30
Nu forholder det sig jo sådan, at orientering ikke bare handler om at løbe stærkt, så lad os holde os til fakta for det overordnede mål for orienteringslandsholdet (også hvis du spørger TD) - nemlig internationale medaljer.

https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/medaljer

90'erne og 00'erne tilsammen: 7 VM- og EM-medaljer (7 herrer)

10'erne: 29 VM- og EM-medaljer (7 damer og 4 herrer).

Men sprint-, mix- og damemedaljer tæller vel ikke lige så meget, eller hvad "sagens substans"?
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: FilosoffenTid: 08.07.2020 14:38
Faktum er også at Søren Bobach har vundet flere VM medaljer end Allan Mogensen.
Faktum er også at Tue Lasse har vundet flere VM medaljer end Carsten Jørgensen.
Faktum er også at Maja, Ida og Emma har vundet flere VM medaljer i 10,erne end der nogensinde er vundet på kvindesiden.
Faktum er vel også at “Sagens Substans” er fra 60’erne og i det nostalgiske hjørne.
Faktum er vist mange ting...
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Sagens SubstansTid: 08.07.2020 14:24
Filosoffen > Med fare for at gentage mig selv bliver jeg nødt til at tage fat i én af dine påstande som igen bliver bragt til torvs.

Resultaterne leveret af de de danske herre-landsholdsløbere er rent faktuelt (og her er det bedre at analysere fremfor at filosofere) bedre i 00'erne og 90'erne, end i 10'erne. Særligt var der større bredde i toppen med flere løbere der holdt verdensklasseniveau.
Så her hjælper det ikke at man gentager, råber eller skriver med versaler, når man påstår at det modsatte er tilfældet.
Det var i kraft af de vedholdende gode herreresultater i 90'er og 00'erne, at DOF kunne bibeholde sin status som Verdensklasseforbund i Team Danmark-støtteregi.
(Det er af gode grunde vanskeligt at foretage direkte sammenligninger af resultatniveau eller præstationsniveauer på tværs af generationer, men én objektiv måde at gøre det på alligevel er at sammenligne tider på atletik-distancer (5km, 10km, halvmarathon etc), laboratorietests eller km-tider i samme terræntype på samme årstid. På alle disse parametre var herrelandsholdet også stærkere i 90'erne og 00'erne end i 10'erne).

Forklaringen på at herrelandsholdsresultaterne var bedre i 00'erne og 90'erne skyldes naturligvis mange bagvedliggende faktorer. Men én af dem er ganske givet at der under de daværende landstrænere blev opdyrket en kultur hvor løberne trænede hårdere end sine udenlandske konkurrenter, - og end man har gjort i 10'erne. Samtidig blev der opdyrket en meget stærk holdånd og vinderkultur hvor man gennem sin adfærd bekræftede hinanden i at det var muligt at slå verdens bedste o-nationer i skoven på deres hjemmebaner.
En anden væsentlig observation i den forbindelse er at resultaterne og holdånden opnåede denne styrke, uden at atleterne skulle tvinges ind i én og samme strukturelle spændetrøje eller lokalitet.

Og det leder tilbage til mit oprindelige ærinde. LL er pt igang med et mediespin hvor han fremstiller det som en forudsætning for de opnåede resultater at han praktiserede en hård og kompromisløs ledelsestilgang, - og at trænings-metoderne eller -moralen i samme forbindelse skulle have været blevet styrket eller professionaliseret.

Disse påstande er ganske enkelt i modstrid med fakta, og drejer fokus væk fra den uforsvarlige eliteledelsesadfærd som udgør fyringsgrundlaget.
Emne: Re: Magt og dårlig ledelse
Navn: HmmTid: 08.07.2020 13:25
Skulle formand og eliteudvalgs for mand ikke bare gå af, give plads til ny energi og erkender de har dummet sig, så vi kan komme videre i DOF. Det er godt nok pinligt af være medlem i sådan en uprofessionel organisation/forbund. Fint LL er er ude og han skal ikke tilbage. Det eneste vi skal have tilbage er ordentlighed, passion og glæde... det er jo til grin hvor vi er lige nu...
Hvor er HB i det her? Hvor er de toneangivende klubber?
Emne: Re: Magt og dårlig ledelse
Navn: JPTid: 07.07.2020 09:48
https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE12263722/er-eliteidraettens-ledere-paa-et-forkert-spor/
Emne: Re: Magt og dårlig ledelse
Navn: Tid: 07.07.2020 09:26
Hele artiklen findes at læse i form af kronikken i dagens Jyllands-Posten.
Meget anbefalelsesværdig læsning !
Emne: Magt og dårlig ledelse
Navn: Journalisten Tid: 07.07.2020 06:55
Citat fra JP. Den burde I læse HB.

“I DOF viste den nye strategi for elitearbejdet fra 2010 sig også at være guld værd. Dansk orientering med Lars Lindstrøm i spidsen har i det seneste tiår vundet et hav af medaljer i både herre-, dame- og i mixdiscipliner. Især har Maja Alm haft enorm succes med hele syv VM-titler. Har medaljerne dækket over en »manipulerende, diktatorisk og ekskluderende« sportschef med behov for »behandling for uhensigtsmæssig adfærd«? Eller blev Lars Lindstrøm fyret på grund af en årelang magtkamp, hvor DOF’s formand til sidst – blandt andet gennem tilsidesættelse af basale personaleretslige principper – og med opbakning fra Team Danmark brugte dønningerne fra svømmesagen som påskud for at slippe af med den succesrige sportschef? Det er uvist.

Det er også endnu uklart i DOF-sagen, hvad der er indholdet af de reelle kritikpunkter fra 12 løbere. Modsat svømmesagen har vi i sagen mod Lars Lindstrøm ikke fået indblik i indholdet af kritikken. Og ej heller hvor langt tilbage kritikken strækker sig. Fra JP’s artikler kan det virke, som om DOF-formanden, Walther Rahbek, mere eller mindre egenhændigt har skrevet en redegørelse, som ligger til grund for fyringen af Lars Lindstrøm. Hvis det er tilfældet, er det et eksempel på, at dansk eliteidræt på ledelsesniveau i den grad har meget at lære endnu. Formænd, bestyrelsesmedlemmer, sportschefer, trænere, konsulenter m.fl. – alle ledelsesansvar i idrætten bør klædes bedre på med kompetencer i ledelse, så de matcher civilsamfundet.”
Emne: Brain Drain
Navn: HR ansvarligTid: 06.07.2020 15:12
https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8056-cheftraener-kenneth-buch-stopper-til-november

Så er det skiftetid.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: FilosoffenTid: 05.07.2020 12:05
> Sagens Substans.

Tak for et meget fyldestgørende indlæg som bringer lys over nogen ting, men hvor jeg dog langt fra erklærer mig enig i konklusionerne.

VM-medaljerne er båret hjem af atleterne - Enig. På trods af LL evner så er der næppe mange af medaljerne hans eget talent ville have rakt til. Men at Atleterne havde været bedre foruden ham er jeg på ingen måde enig i. Han har været ansat i DOF siden 2005 og som juniorlandstræner støttet atleterne til 19 medaljer til Junior-VM og som seniorlandstræner støttet atleterne til 18 medaljer. Jeg er med på at vi havde et godt herrelandshold i 90 erne og 00 erne, men prøv lige at sætte det i perspektiv med ovenstående.....der er KLASSEFORSKEL. Ja det er naturligt nok de samme løbere du nævner , Alm, Bobach*2, Klingenberg, Lassen mfl. der har stået bag hovedparten af medaljerne i disse år....men 15 års ansættelse med den statistik er intet mindre end imponerende.
Om LL træningsmetoder har været nyskabende har jeg ikke nok indblik i, men en vindermentalitet ud over det sædvanlige har han da fået skabt, rundt om det elitecenter i Aarhus som jeg selv har været en af de største kritikere af.....(Men det virkede for dem der ville flytte til Århus)!

I forhold til Team Danark så har de erfaring ja. De skaber ramme for eliteidrætten. De har fx. nomineret LL til Team Danmarks Talentpris i 06, 08 og tildelt ham den i 09.............
Men selvom det er en erfaren organisation så kan man på ingen måde tillade sig, ikke at afholde tjenestelige samtaler, give advarsler osv. Slet ikke overfor en ansat gennem 15 år med så mange meritter. Her er tale om et KÆMPE ledelsessvigt fra såvel DOF som Team Danmark. At de endda tilføjer et ulovligt Berufsverbot og gør LL Persona Non Grata i hele idrætsdanmark er hovedrystende....og ja så mener jeg personligt at man totalt har tabt ledelsessutten og bør skiftes ud! Det er som jeg tidligere har nævnt, lige før den tidligere (og lidt for engagerede) fotograf på landsholdet blev behandlet pænere......på trods af håndfaste beviser der førte til en senere dom!

Sæt tingene i perspektiv, TAK. På trods af din åbenlyse afsky!

Jeg står gerne forrest med både fakler og høtyve, når DOF og TD glemmer at man både har Ledelsesret og Ledelsespligt. I min optik kan det kun blive bedre at få renset luften = skiftet ud i toppen. Nej vi skal nok ikke have LL som formand i DOF men det tror jeg heller ikke han på nogen måde er interesseret i.

Filosoffen


Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: TrætTid: 05.07.2020 09:48
Hvor bliver jeg træt......
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Knap så uvidendeTid: 04.07.2020 20:05
Til ignoranten

Du lever i den grad op til dit alias
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: JDTid: 04.07.2020 19:01
Wow formanden er på osnak.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Verbalt overfaldet på BornholmTid: 04.07.2020 16:32
Ignoranten >> He He, ja. Tænk hvis der havde været fokus på etik og trivsel i 00’erne. Tænk hvis nogen gravede i hvad der egentlig skete omkring seniorlandsholdet i den periode.
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: IgnorantenTid: 04.07.2020 16:19
Ha ha. Selvfølgelig. Har gættet hvem du er, kære træner:-) Det er sku ironisk!
Emne: Re: Skyd budbringeren! - eller Kejserens Nye Klæder
Navn: Ignoranten Tid: 04.07.2020 16:05
Helt enig!
Trænerne er helt ligegyldige- resultaterne kommer hvis bare talentet er der og der er et godt træningsmiljø. Det kommer helt af sig selv hvis bare talentet er der og der er nok af dem. Så vi skal bare fremadrettet drøne afsted uden sportschef og trænere. Er helt sikker på at både Mona, Allan, Carsten, Chris, Claus, Maja, Ida, Signe etc etc. var blevet gode uden deres træner. Tror faktisk de var blevet bedre hvis der ikke havde været en træner. Det samme gør sig for øvrigt gældende i fodbold. Se bare på EM 1992.
Fantastiske pointer du levere. Indsigtsfuldt og vidende.
(Men hold dem bare for dig selv næste gang. Jeg behøver ikke at læse sådant vås).
 Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)