Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! 
 Indlæg 21 til 33, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?' (33 indlæg)
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: RationaliseringTid: 15.09.2020 08:56
Man kan da bare sammenlægge post 202+243 og placere den umiddelbart ved overgangen, som selvfølgelig skal være bemandet. Derved fjerner man også 2 poster på en H21 bane der alligevel har for mange poster.
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: JKITid: 14.09.2020 22:41
Lidt 'sjovt' hvor ofte der kører sådanne diskussioner efter DM'erne...

Uden at kende de fysiske forhold ved vejen mellem post 28 og 29, så skærer det i øjnene at se en tvungen passage, der nærmest fører væk fra den næste post uden at lede løberne uden om et forbudt område.
Havde man placeret en ekstra post for enden af den tvungne passage, kunne man -formentlig- undgået denne diskussion.

Hvor kunne løberne i øvrigt ikke 'slippes fri' umiddelbart efter passagen af vejen? Hvis ikke strækket derfra og til post 29 er godt nok, så kunne man placere en ekstra post i et af de to huller øst for passagen?
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: MSTid: 14.09.2020 22:38
Jeg syntes det var en fin løsning på passagen, der også gjorde at arrangørene havde rigtig godt styr på trafikken, så man som løber hurtigt og sikkert kunne krydse vejen.
Der kan selvfølgelig altid opstå lidt tvivl ved sådanne passager, men jeg syntes hvert fald det gav fint mening derude.

Tak til arrangørene for et fint stævne under de nuværende omstændigheder.
Emne: Re: DM Lang Definitioner
Navn: FEKTid: 14.09.2020 22:07
CMS: jeg havde godt læst afmærkningen i definitionen
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: Jesper Lundsgaard, banekontrolTid: 14.09.2020 21:14
CMS:

Hvilken løsning havde du foretrukket omkring 243? For inden man begynder at undre sig og være klog, bør man kende de lokale forhold.

For mig at se er der ikke ret mange andre løsninger end den valgte. Skovområdet vest for grusvejen og marken er privat område, som vi ikke kunne få adgang til. Og fra marken mod nordøst stort set hen til bygrænsen er der i skoven en flere meter høj og stejl skrænt op mod landevejen, lige som der også er et autoværn på sydsiden af vejen. Autoværnet er i øvrigt udskiftet efter billedet er taget.

https://goo.gl/maps/xNXs6ZyPJe3U8Qox5

Jeg havde nødigt taget ansvaret, hvis en løber først var kravlet op ad skrænten og derefter ikke set den skarpe kant på bagsiden af autoværnet - eller endnu værre, at en løber var snublet over autoværnet og havnet på vejen, mens en uopmærksom bilist kom kørende forbi i samme sekund.

Det har ikke været en panikløsning omkring passagen af vejen - det er noget, der blev grublet med i et par måneder og som har været besigtiget af både banelægger og banekontrol for at sikre den mest sikre måde at krydse vejen.

Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: cmsTid: 14.09.2020 18:32
Lindstrøm>> Tak.
Jeg havde forøvrigt heller ikke set postbeskrivelserne, hvor der tydelig er angivet en tvungen passager.

Personligt ville jeg nok have fundet en anden placering for post 243 eller helt have undladt den.

Jeg gætter på overgangen er bestemt på et sent tidspunkt, for umiddelbart kan det være svært at se hvorfor den ikke lige så godt kunne være ud for post 202 !?
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: LindstrømTid: 14.09.2020 13:41
Reglerne er ret klare og både kort og postdefinitionen er det samme.

Kort og postdefinition viser at der er snitzlet fra post 12 til 13. På kortet vises dette med stiplet linje (ISOM 707) mellem post 12 og 13, ligesom det fremgår af definitionen. Den markerede rute skal følges hele vejen.

Kort og definition viser at der er snitzlet væk fra post 19 og at denne rute er 160m. Af kortet fremgår at denne rute slutter hvor grusvejen går info skoven nordøst for post 19 (stregen skifter fra stillet til fuld).

Løbere der ikke efterlever dette skal efter reglerne diskvalificeres.

Man kan diskutere om kortet er lidt misvisende, da der både er stiplet linje mod nordøst og sydvest væk fra post 19, men da linjen videre til post 20 entydige går fra den nordvestlige ende, så kan dette ikke misforstås.

CMS >> halvcirklerne du referer til (ISOM 710) anvendes når en tvungen passage er et bestemt punkt. ISOM 707 anvendes når der er tale om en længere rute.
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: IagttagerTid: 14.09.2020 13:38
https://www.oksyd.dk/images/DM-Lang-2020.pdf

For mig at se angiver løbskortet meget tydeligt, at der er en afmærket rute væk fra posten, at man skal passere vejen for at løbe på sydsiden af landevejen OG at der er et snitslet stræk hen til det sted, hvor banen genoptages. Det samme fremgår af postdefinitionen.

Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: Set udefraTid: 14.09.2020 12:30
Vel også lidt underligt, man må passerer den ene vej og ikke den anden? Og hvorfor er den stiblede streg væk fra posten på vestsiden af vejen tegnet på østsiden? Var løbernes kort anderledes?
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: cmsTid: 14.09.2020 12:13
En tvyngen passage skal da markeres med to halvcirkler eller de tilstødende område, skal være markeret som forbudt område !?

Desuden er det god banelægning, hvis poster placeres så man som løber ikke er i tvivl om at man er på vej til den tvungne passage.

Med andre ord, er det ikke et mesterskab i at kunne huske en skriftlig instruktion udenad.

Som jeg ser f.eks. H21 banen er det en arrangørfejl, og derfor er ikke "synd" for nogen.
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: ForvirretTid: 14.09.2020 12:00
Men hvem er egentlig danmarksmester i D21? DOF's hjemmeside siger Klysner, o-result siger Kracht..
Emne: Re: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: Set udefraTid: 14.09.2020 11:42
Ja, de burde vel begge diskes, hvis de ikke følger anvisningen. I følge kortet skulle der være en markering man skulle følge, så et burde jo være lige til. Og det ser da også ud til at alle de fleste gjorde som de skulle. Der burde stå kontrollanter på sådan et sted, både ift. sikkerhed men også for at sikre løberne gjorde som de skulle. Svært at komme efter dagen derpå. Øv for Agnes og lidt øv for Ida og Rico.
Emne: DM DSQ til bl.a. Klysner og Øbro?
Navn: Tid: 14.09.2020 11:16
De længste baner skulle passere en vej ved tvungen overgang i den vestlige del af skoven. Det var fra 12 til 13 og 19 til 20 i D21 og 20 til 21 og 28 til 29 i H21. Ved anden passage af vejen, tilbage mod stævnepladsen, er stregen rykket nordligere end hhv. post 19 og 28 - man skal løbe til venstre ved passage af vejen anden gang. Dette gør stort set alle løbere med tracking, dog ikke guldvinder Klysner i D21 og sølvvinder Øbro i H21. I H21 har det ikke direkte indflydelse på fordelingen af medaljer, men i D21 vinder Klysner guldet på at være "vaks" her og løbe til højre. Hun vinder 50-60 sek på det. Er det DSQ? For mig er der ingen tvivl..
https://www.tractrac.com/event-page/event_20200913_DMLang/1942
 Næste 20 indlæg · 

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)