Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:



Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.




Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Hej Pernille

Lad mig som arrangør af og ansvarlig for KUM-festen kort gøre rede for nogle af rammerne om samme.
Festen afvikles i forlængelse af en festbanket med fællesspisning, underholdning og præmieoverrækkelse. Under banketten og den efterfølgende fest (som i år involverede bl.a. diskotek og spillebule) kan løbere i 17-20-klassen (juniorløberne) købe alkohol i baren. I år kunne de købe vin, øl og cider, mens de yngre løbere kunne stille tørsten med sodavand. Alt andet end det, der kunne købes i baren, blev konfiskeret, hvilket skete én gang i løbet af aftenen.
Alle juniorløbere får påsat et armbånd, så lederne i baren tydeligt kan se, hvem der er gamle nok til at købe alkohol.
Festen blev i år afholdt i en sportshal, der ikke var i umiddelbar tilknytning til skolen, hvor løberne sov, og som Casper også skriver, sov juniorløberne i en helt anden del af skolen end de øvrige løbere.
Under hele aftenen (i øvrigt alle døgnets timer under hele stævnet) var der ledere til stede; både til festen og på skolen, og lederne gør et stort og vigtigt stykke arbejde med at holde opsyn med løberne.

I mine øjne er der ikke tale om et arrangement, hvor DOF lærer børn alkoholkultur, men derimod om en aften, hvor løbere, der kan forventes at have drukket alkohol før, har mulighed for at holde fest under kontrollerede forhold og helt uden tvang.
Alkohol er ikke omdrejningspunktet for KUM-festen, men hvad den enkelte juniorløber gør det til er op til vedkommende selv, og der står ledere klar til at sætte foden i og hjælpe, hvis det går over gevind.
I det eksempel, som både du og Casper henviser til, er der tale om, at dine børn har en anden oplevelse af hændelsen, end hvad der rent faktisk var tilfældet. Jeg håber, at dine børn nu er klar over, at ingen løbere var tæt på at blive kvalt, men jeg beklager, hvis de har været chokerede over hændelsen.
Når det er sagt, er det umuligt at helgardere sig mod situationer, der kan være skræmmende for enkelte løbere - uanset om der er alkohol involveret eller ej.

Afslutningsvis håber jeg, at dit indtryk af KUM-arrangementet i weekenden trods alt er positivt, og at alkoholpolitikken er det sorte får i KUM-sammenhæng. Forhåbentlig overskygger de gode løb, den sjove speakning og det gode sammenhold det dårlige indtryk af festen.
Alkohol er blevet og bliver stadig debatteret i forbindelse med KUM, men jeg tvivler på, hvordan en alkoholdebat kan blive decideret saglig; hvilken type saglighed efterspørger du helt konkret?

Mvh.
Oscar Holm Nørgaard, Silkeborg OK
Festansvarlig, KUM 2015

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

Bemærk venligst, at alle indlæg logges, hvilket vil sige at webmaster ved hvem du er, selvom du vælger at optræde anonymt.

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: piuiqagiic

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.