Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 561 til 580, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: DM natSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 21.03.2017 21:59
Jeg synes, det var helt i orden med lidt by/parkorientering til DM-nat. Banerne havde 600-700m uden for skoven, svarende til ca 5 minutter. Det var to stræk, med vejvalgsorientering, og det var helt OK.

I øvrigt, tak til banelæggeren for superfede baner. Det er sjældent man er så o-teknisk udfordret til et natløb på Sjælland.
Emne: Re: DM natSe alle indlæg for dette emne
Navn: FEKTid: 21.03.2017 19:27
Det er bare meget svært at undgå hvis man gerne vil have speakning og opløb ved stævnecentret
Emne: Re: DM natSe alle indlæg for dette emne
Navn: NatbysprintTid: 21.03.2017 15:35
Enig, et mål ved skovkanten havde været mere korrekt i et skovmesterskab - ikke mindst på de korte baner, hvor bysprintdelen fyldte en del. Det var der fx også i Hov sidste år.

Turen gennem skoven var rigtig god - kortet rigtig godt - resultatformidlingen sublim.
Emne: DM natSe alle indlæg for dette emne
Navn: lvjTid: 21.03.2017 09:56
Jeg kunne desværre ikke starte til DM-nat da jeg var snoskforkølet.

Ville dog gerne komme med en bemærkning til den bane jeg skulle have løbet.

Den del af banen der går i skoven ser rigtig interessant ud, men jeg synes at det er særdeles uheldigt med byorienteringsløb de sidste tre stræk.

Man bør afholde sig fra at lave poster i by til skovorienteringsløb - dels fordi at det ikke er det denne gren handler om men også fordi at det kan være mere end almindeligt svært at læse/tolke signaturerne på et bykort i 7.500 og 10.000.

Det synes jeg burde undgås ved en god banelægning.

Et mål ved skovkanten ville have været en langt bedre løsning
Emne: Flere klubberSe alle indlæg for dette emne
Navn: Hvad de unge gør nu om dageTid: 20.03.2017 12:45
Hej

Jeg er nysgerrig på om man til åbne løb, og særligt ranglisteløb, må stille op for organisationer og ikke sin normale klub? Men jeg kender ikke alle de nyere regler.

Til Nordjysk stillede nogle løbere op for "Det militære landshold" og til Danish Spring stiller andre løbere op for "DOF", mens andre løbere stiller op for svenske klubber

Emne: Træner til CPHOR søgesSe alle indlæg for dette emne
Navn: FEKTid: 20.03.2017 09:28
Orienteering runners Copenhagen søger ny træner
Da Mikkel K er stoppet som træner da han rejser i fra d. 24/3
Se mere på Facebook
https://www.facebook.com/groups/616296798407360/?fref=ts

Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 20.03.2017 08:37
"når de gamle enkarnerede oløbere som omtales engang har stilllet O-skoene på hylden......så fordobles startafgifterne vel reelt?"
som en for mig ubekendt bruger skriver i dette forum.
Ja.....for det er disse der trækker det meste af læsset.....desværre.
NU IGEN...
Jævnligt kommer debatten omkring o-sportens afgifter op på disse sider.
Personligt syntes jeg ikke det fortjener de klubber, og især deres medlemmer, der lægger et stort arbejde, vederlagsfrit, i at arr. o-stævner til alle´s tilfredshed (der selvfølgelig ikke er muligt).
Penge skal der til, og her er kun dig som udøver til at betale, for at drive de idrætsgren vi nu engang har valgt.
Hvert år, 2 X, er jeg vejviser ved et lokalt motionsløb, iår var der 154 startende, fordelt på 4 baner, 1,5 - 3,0 - 5,0 og 10,0 km. De to korte baner betalte 75,- medens de 2 andre 125, hertil et efter tilmeldings gebyr på 25,-. klubben fik ca. 16500,- kr ind.
Medaljer til alle på 1,5 banen, præmier til de 3 første på de øvrige, endvidere lodtrækningspræmier. Samt en løbetur på regnvåde veje og stier.
Alt, pånær medaljer sponceret, af lokale firmaer/forretninger.
Er jeres ønsker dette, at få igen for en tilmeldingsafgift ??? Ellers ønsker I nogle gode baner/kort, samt gode oplevelser på og omkring stævnepladsen/stævnet ???
Jeg tror I alle, inderst inde er ligeglade med præmier og istedet nsker at klubberne bruger tid/kræfter/penge på gode stævner til glæde for alle, og så må afgiften være derefter.
Istedet for beklagelse over dit og dat å brug hellere tiden på at kontakte den arr. klub direkte, og positivt, ikke negativt gennem disse sider, og giv dem ideer på hvordan det kan blive bedre efter jeres mening.
Brug også jeres tid, om det så kun er få timer, at hjælpe jeres klub når den kalder på hjælp, det kan være alt, f.eks.rengøring/havearbejde/rep. af materiel o.lign. Der er brug for alle,uanset alder/køn og evner.
Derfor lad os mødes med smil, næste gang vi mødes ved et stævne, og træd hjælpende til istedet for at være negativ.
Undskyld, det blev lidt langt - men jeg fik luft - god tur i skoven til alle (Bjørn)
Emne: NAG Indoor Sprint 2017Se alle indlæg for dette emne
Navn: GaTid: 19.03.2017 18:41
Tak for en fantastisk og anderledes orienteringsoplevelse. Det var rigtig sjovt. Og ide'en med, at man for 20kr kunne løbe en bane mere, var rigtig god.
Emne: Re: DM nat 2017 - helt ærligt søde FritzSe alle indlæg for dette emne
Navn: PoulTid: 19.03.2017 14:30
.... der er jo SÅ mange medlemmer i DOF - vi vil ikke ha' flere fattige ind...

aj altså de fattige brokker sig bare over startgebyret... dem vil vi ikke ha' søde Poul...

nej - ud med de fattige.....

Emne: DM Nat 2017Se alle indlæg for dette emne
Navn: DM Nat 2017Tid: 19.03.2017 00:19
Billeder og videoer på https://m.facebook.com/DMnat2017/
Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: Joakim Von AndTid: 17.03.2017 20:42
Jeg er helt enig i at klubberne skal støtte deres ungdomsløbere, men jo højere startgebyrerne bliver jo mere støtte er der jo behov for.......det er skruen uden ende!

Og når de gamle enkarnerede oløbere som omtales engang har stilllet O-skoene på hylden......så fordobles startafgifterne vel reelt?

Tilskud til ungdomssamlinger ja helt fint, men når elitens flotte resultater nævnes, nævner vi samtidigt nogle store udgiftsposter som jeg personligt IKKE mener bør betales af alle motionistløbernes forhøjede startafgifter..........jeg går bare ikke ind for den slags økonomisk omfordelingspolitik der vel bedst kan sammenlignes med den kommunale udligningsordning.

Serviceniveau til løb.....ja fint men efter min mening kun til de helt store løb. Til de gammeldags B-løb i 90 rene var der jo mange løbere ligegyldigt hvor kedelig en skov der skulle løbes i........og ja behøver ikke nævne startafgifternes niveau dengang.......og for at komme den kritik i forkøbet ved jeg godt at EKT har revolutioneret vores sport......men som sagt kan man i udkants eller vandkantsdanmark godt finde ud af at lave EKT løb stort set hver eneste weekend året rundt til 20 kr. Pr løb..............se det har selv ungdomsløberne råd til uden tilskud.

Så ja håber ikke det bliver nødvendigt, men alternativt vil jeg da forslå at der oprettes et konkurrrerende alternativt forbund......med fokus på billlige løb til de mange motionister.

Så kan vi jo se hvilke løb løberne foretrækker.😀Fri konkurrence.............

Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: BUUTid: 17.03.2017 13:56
BUU-erfaringer:

Hvis vi ikke giver klubstilskud (ofte 50-100%) til vores ungdom kommer der helt sikkert ikke flere unge i skoven

Hvis vi ikke har et forbund der har økonomiske rammer kan vi ikke sende vores ungdomsløbere på samlinger til nuværende priser (tilskud 40-70% fra DOF), og så er det ikke deres sociale relation der holder dem i sporten, og de bliver ikke udviklet teknisk så vi også fremover har en elite der kan vinde hæder og ære

Hvis vi ikke har et nogenlunde serviceniveau er det kun de gamle inkarnerede o-løbere der gider at komme til løb


Emne: Thor Nørskov i FAASe alle indlæg for dette emne
Navn: Danish SpringTid: 17.03.2017 13:03
Frederiksborg Amts Avis:
http://sn.dk/Sport-FAA/Uheldig-loeber-klar-til-comeback/artikel/641737
Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: Joakim Von AndTid: 17.03.2017 12:52
Nu er det bare ikke flotte stævnepladser, en velassorteret kiosk, onlineskærme med resultater, luksus toiletvogne etc. etc. der er årsagen til at JEG løber orienteringsløb.

Jeg løber orienteringsløb for den oplevelse jeg har fra jeg starter og til jeg er i mål........og de udgifter der er forbundet med den del er jo udelukkende: "tilskud til korttegning", banelægning (oftest frivillige), print af kort, postudsætning (oftest frivillige), afholdelse af selve løbet (Start og mål (oftest frivillige)), postindsamling (oftest frivillige).

Jeg er af den holdning at vi bør lave mange flere billige og for arrangørerne lettere arrangementer, men som til gengæld også kommer ned i pris til fx. 50 kr pr. deltager.

Jeg er af den overbevisning at vi fil få flere deltagere på den måde, at sporten så at sige vil vokse, så vi på længere sigt vil have flere o-løbere at fordele arrangørrollerne imellem, til endnu flere billige løb.

Alternativet er jo bare at fortsætte som vi gør nu, med stadigt stigende priser, for at kunne betale afgifter til DOF, klubtilskud til ungdomsløbernes startaftgifter, evt. aflønning af stævnearrangører etc. etc. Hvilket i min optik vil resultere i at gennemsnitsalderen fortsat vil stige indenfor vores dejlige sport.
Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: CasperSTid: 17.03.2017 12:08
Jeg har ikke indsigt nok i DS-økonomien til at kunne/ville diskutere de detaljer. Og hvordan OK ØST tjener og bruger sine penge er et internt anliggende i klubben - ikke noget vi skal diskutere på O-snak.

Men generelt er det ikke mit indtryk at der tjenes store penge på at lave helt alm. c-løb med (i mine øjne) beskedne startafgifter sat op imod output og arrangørernes arbejdsindsats.
Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: Early BirdTid: 17.03.2017 11:18
CasperS>OK Øst må så have penge nok, når man forærer 159 x chili con carne, kaffe & kage væk til Danish Spring Middle:

"Everybody who entered the competition by 20 January will enjoy a free lunch at the Middle distance Saturday. Lunch comprises the popular chili con carne, cake and coffee. Get your Early Bird-ticket in the event information Saturday."
Emne: Re: Ny DOF direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: Hold nu k...Tid: 17.03.2017 10:59
Flot velkomst, alligevel.

(resten er slettet af censuren)
Emne: Re: SM nat - det var godtSe alle indlæg for dette emne
Navn: Meget tilfredsTid: 17.03.2017 10:52
Tilfreds>http://obasen.orientering.se/winsplits/online/dk/default.asp?page=classes&databaseId=47402&ct=true
Emne: Re: ØkonomiSe alle indlæg for dette emne
Navn: CasperSTid: 17.03.2017 10:11
Mit umiddelbare indtryk er at der er ret god balance. Startafgifter modsvarer udgifterne til selve løbet ud fra de krav der er til service m.m. Overskud til arrangør skabes i kiosken. Og så er der naturligvis undtagelser, men i det store hele tror jeg at det passer fint med den fordeling.

Og 140 kr for en halv dags aktivitet som kun kræver at man møder op,, hvor kan man ellers købe det i 2017?
Emne: Re: Ny DOF direktørSe alle indlæg for dette emne
Navn: SkeptikerTid: 17.03.2017 09:18
16 års erfaring med idræt ???

Siden hvornår er motorsport blevet idræt?
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg