Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 10 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Sprintstafet ' (10 indlæg)
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Tid: 04.06.2018 20:27
Der er bare mange flere fejlklip i sprint end i skoven. Det går stærkt, posterne står tæt, og man kommer forbi mange poster, man ikke skal have. Tag et kig på resultaterne fra Fynsk Sprint Cup gennem årene. Et slag på tasken er at mellem 1/3 og halvdelen af løberne enten har fejlklip eller manglende klip i mindst et af de fire løb. Jeg tror, det er et spørgsmål om at træne fokus på at kontrollere postnumre i sprint-stafetter i klubberne. Vi er vant til fra individuelle sprintløb, at det er ok at satse for at spare sekunder. Det er nærmest nødvendigt for at vinde. Der skal en helt andet fokus på sikkerheden i en sprint-stafet. En stafet kan ikke vindes ved at satse. Den kan kun tabes. Det er nok ikke det, der er mest opmærksomhed på i klubberne, når der for de fleste udenfor landsholdene kun er en sprint-stafet om året.
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: talknuserTid: 01.06.2018 12:33
Ja, det har du ret i Henrik, der er god spredning. Alligevel er det måske en slags mønster, for nogle af de mest populære fejlklipsposter, er dem hvor man på sit rette vejvalg kommer forbi en anden post lige i nærheden af den rigtige, fx. 38 og 44. Men der er fx. ingen fejlklip på post nr. 42, hvor der var gaflet således, at man havde forskelligt udløb fra den forrige post og forskellige vejvalg.

Så hvis vi vil mindske antallet af fejlklip i sprintstafet, så skal gaflingerne måske designes, så de kræver forskellige vejvalg? Og måske der skal være større fysisk afstand mellem posterne. Dvs. så straffer man kun dem, der er helt galt på den og som helt åbenlyst ikke har styr på, hvor de er.

Og i øvrigt tak for et fremragende arrangement til FIF.
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Tid: 31.05.2018 22:46
@Alle dem der spørger, så har jeg set på DM Sprint-stafet og poster med fejlklip - det viser ikke meget andet end der er god spredning...

Hvis der er nogen der vil se nærmere på det, så er banerne jo på O-Track og poster med fejlklip kan i finde i denne Excel fil https://goo.gl/Xh1XKL

Alle fejlklip er noteret i filen, så løbere med fejl på flere poster tæller også som flere fejlklip.

//Beregningen
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Spørge JørgenTid: 30.05.2018 15:20
Er der nogle, som har undersøgt, hvilke poster, der gav flest fejlklip?
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Gammel, sur mandTid: 30.05.2018 12:40
Endnu en god grund til at indprente de unge mennesker, at de altid - som i ALTID - skal tjekke postnummeret, før de stempler og løber videre
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Quiet pleaseTid: 29.05.2018 18:57
Enig med DH60 mht. sværhedsgrad for DH12

Og visse forældre skal undlade at stå og råbe og skrige ad børnene ved både passage af målområde, målpassage og udløb fra kortskifte! Lægger stort pres på de dejlige unge mennesker. Ja, det hører til i stafetløb, men man kunne godt lægge en dæmper på sig selv i forhold til de yngste ungdomsklasser!
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: Ikke DH60s skyldTid: 29.05.2018 17:35
Men nu var det jo alle mulige andre end lige DH60, der fejlklippede?
De voksne er selv ude om det, men det er synd, at der er så mange fejlklip i ungdomsrækkerne. Var det ikke det samme sidste år, hvor ingen gennemførte i DH12? Måske skal banerne til de små være lettere og/eller der bør være fysisk længere afstand mellem gaflingsposterne?
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: FlueknepperenTid: 29.05.2018 17:19
Det forklarer vel kun, hvorfor behandlingen af de mange fejlklip tog så lang tid. Ikke hvorfor så mange lavede fejlklip.
Emne: Re: Sprintstafet
Navn: ObservatørenTid: 29.05.2018 12:23
Det var der - ifølge arrangørerne selv - en god forklaring på. Fisket fra DM Sprints Facebook-side:

Tak for en dejlig sprint weekend, resultater, O-Track og stræktider i Winsplits er nu opdateret på http://www.fiforientering.dk/dm2018

Tak for jeres tålmodighed ifb. med håndteringen af de forholdsvist mange fejlklip, noget der ikke blev bedre af at vi havde fået fordelt gaflinger og holdnumer "som vinden blæser" i DH60.

//Beregningen

Emne: Sprintstafet
Navn: FEKTid: 29.05.2018 07:48
Der var godt nok mange hold der havde fejlklip
Til sprintstafetten i søndags over halvdelen af alle hold

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)