Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 11 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Mixsprint-stafet' (11 indlæg)
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: DHHD selvfølgeligTid: 29.05.2019 10:29
Helt enig. Det var så befriende, at de kvindelige løbere for en gangs skyld fik reel indflydelse og fik lov at slutte stafetten af. Lad os endelig blive ved med det.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Tid: 29.05.2019 09:55
Jeg er enig i at mixstafet bør være DHHD i alle klasser. Det formig væsentligste argument er at vi i sporten bør afvikle vore konkurrencer i overensstemmelse med de internationalt vedtagne regelsæt. Kun hvis der er overordentligt stærke argumenter for noget andet, kan vi nationalt afvige. Mendet er der ikke i denne sag.
Jeg ved ikke hvad der ligger bag at ændre på mixstafet efter kun to år; men det er efter min opfattelse en forkert beslutning. Det er en nedgradering af vore kvindelige løbere, og det giver hverken flere hold eller en mere spændende konkurrence.
Lad os få DHHD hold i alle klasser igen til DM 2020.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Ladies first and lastTid: 28.05.2019 16:36
plus det er da også bare sejere at det er damerne, der får lov at afgøre stafetten.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Lav det omTid: 28.05.2019 16:33
Lige nu er det sådan, at det er kvaliteten af holdenes herreløbere, der vejer tungest, og som afgør placeringerne, og det er godt nok old school. Selvfølgelig skal der være lige mange af hvert køn på et hold. Der er jo også lige mange damer og herrer i mixdouble i alle andre sportsgrene.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Tid: 28.05.2019 15:59
Hmm - kunne man ikke på en måde også anvende nedenstående som argumenter for, at reglerne rammer perfekt?
- Der er jo den detalje, at man gerne må have flere damer end krævet, aldrig færre. Jeg er helt med på, at herrerne i de fleste årgange løber hurtigere end damerne (ud fra en passende gennemsnits/median/decentil/noget-betragtning), så hvis sidstnævnte skal være med til at løbe konkurrence-orientering skal der selvfølgelig være krav om repræsentation fra begge køn. Men selv hvis der var lige mange herrer og damer (som var medlemmer, ville med, satsede på DM, whatever) er det ikke helt indlysende for mig, at et krav om "mindst 50 % kvinder" er det mest optimale?
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: forkertTid: 28.05.2019 10:51
Måske det er fordi dem der laver reglerne kommer fra de gamle klasser, hvir der ikke er så mange damer? Men det skal vel ikke gå ud over de unge?
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Ligestilling ja takTid: 28.05.2019 09:37
Der er da også sjovere for alle at løbe efter samme system som eliten, dvs. D-H-H-D. I stedet for at løbe på amputerede hold: H-D-H.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: helt vækTid: 27.05.2019 23:57
Fordelingen i HD12 var 11 piger og 13 drenge og i HD16 29 piger og 29 drenge og det på trods af, at DOF har besluttet at favorisere drengene. Kom nu ind i det nye årtusinde og lav 2 piger og 2 drenge på hvert hold.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: LigestillingTid: 27.05.2019 23:26
Hvad er dog meningen med at der kun skal være een dame? Drop den regel, det hedder mix-sprint og selvfølgelig skal der være 50/50-fordeling i mixet.
Emne: Re: Mixsprint-stafet
Navn: Q-løber uden holdTid: 27.05.2019 20:51
Synes det var (for) hurtigt overstået med kun tre løbere på et hold. Det gjorde så til gengæld, at man fulgte eliten alene ude på banerne, men det var lidt dyrekøbt for os andre, der gerne ville have løbet, men ikke kunne komme på et hold. Åben bane er ikke det samme.
Emne: Mixsprint-stafet
Navn: JBTid: 27.05.2019 15:47
Så fik vi løbet den første DM i Mixsprint-stafet efter de nye regler, hvor der kun skal være 3 løbere med mindst en dame/pige på holdet - undtagen i D/H21.
Af de hold der deltog havde 4 ud af 8 hold i D/H12 2 eller flere piger på holdet.
I D/H16 var der tilsvarende 8 ud af 20 hold med flest piger på holdet, mens der i D/H45 var 5 ud af 24 hold med dame flertal.
Det viser tydeligt at det var en rigtig dårlig beslutning, at der kun skulle være 3 på holdet og kun en dame/pige.
Kun i D/H 60 havde alle hold 2 herrer på holdet, men det er måske den aldersgruppe, der har lavet beslutningen?
Lad os hurtigst muligt få de gamle regler tilbage, så der skal være 4 på holdet i alle klasser. Det bliver sjovere og mere fair for pigerne.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)