Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 

 Skriv et indlæg


 Felter mærket med * skal angives.

Emne: * 
Besked: * 

  vis indlæg formatteret   |  (brug [] i stedet for <> til at formattere med HTML)

Du svarer på:
Der har været megen snak om problematikken gennem mange år. Ved VM i Strömstad 2016 krogede et par løbere sig også til medaljer på trods af at der var lavet en butterfly undervejs.

Løsningen med butterfly fungerede ikke dengang, og denne gang var det heller ikke den rette løsning med en fysisk krævende bane med mange vejvalgsmuligheder.

Jeg ved ikke om det internationale reglement stadig påbyder selvstændig orientering og forbyder samløb. Gør det det, burde det være muligt at tjekke trackingen for at konstatere om de to medaljetagere har hængt på vinderen på halvdelen af banen. Omvendt vil det ikke se godt ud, hvis man efterfølgende måtte diskvalificere to af tre medaljetagere for samløb.

En løsning på hængning kunne som tidligere beskrevet være, at man skulle lade sig falde tilbage med eksempelvis 30 sekunder, når man konstaterer, at man er blevet hentet. Det fungerer ved enkeltstarter i cykling, og ved vigtige mesterskabsløb vil det via GPS kunne tjekkes om det bliver overholdt.

Uanset hængning var det dog den rette, der blev verdensmester. Men det bliver spændende at se, om og hvordan man kan løse problematikken om hængning ved WOC23 i Schweiz.

Dit navn/alias: * 
Din e-mailadresse:  

Bemærk venligst, at alle indlæg logges, hvilket vil sige at webmaster ved hvem du er, selvom du vælger at optræde anonymt.

For at beskytte mod misbrug af denne side til f.eks SPAM er det nødvendigt at indtaste følgende kodeord præcist nedenfor: nopibakete

Brug o-snakken med omtanke! Du opfordres selvfølgelig til at stå ved din mening ved at bruge dit rigtige navn når du skriver indlæg, men det er også tilladt at ytre sig uden at andre ved hvem man er. Her gælder de nomale regler for pli, for eksempel ingen ubegrundede personangreb. Indlæg skrevet i reklameøjemed toleres heller ikke. Læs i øvrigt vore Policy.