Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 1 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'OpenOrienteeringMap - Nu med live-opdatering fra OpenStreetMap' (1 indlæg)
Emne: OpenOrienteeringMap - Nu med live-opdatering fra OpenStreetMap
Navn: Tid: 02.10.2023 14:25
Hvis man gerne vil arrangere løb i et nyt byområde - som klubben ikke har tegnet kort over, er der et par muligheder.

1) OpenStreetMap (OSM)
https://www.openstreetmap.org/

Kortet har den fordel, at alle kan redigere det (på samme måde som Wikipedia) - og der er faktisk flere orienteringsløbere, som hjælper med at opdatere kortet.

OpenStreetMap er selvfølgelig ikke så præcist som et o-kort, og kontrasten er lidt vag, så man skal huske at afstemme løbernes forventninger.


2) OpenOrienteeringMap
https://oomap.co.uk/

OpenOrienteeringMap konverterer OSM-kortet til noget, der ligner O-signaturer. Det gør kontrasten bedre især hvis man benytter Pseudo-udgaven. Men igen skal man forventningsafstemme med løberne og forklare forskellene.

Den olivengrønne farve bliver fx brugt for alle bebyggede områder, men i et område med store boligblokke er der normalt ingen der har noget imod at man løber på tværs af græs-arealerne.

Det nye er, at OpenOrienteeringMap henter sin data "live" fra OpenStreetMap. Hvis man finder et par nye stier, hegn og bygninger, kan man altså tilføje dem i OpenStreetMap - og de vil så med det samme dukke op på OpenOrienteeringMap.

Et lille pro-tip er, at OpenOrienteeringMap ikke henter "indkørsler" med over. Men den henter "Adgangsveje" og "Vej mellem parkeringspladser" med. Derfor skal man huske at skelne mellem de typer, når man opdaterer OpenStreetMap. Man må selvfølgelig aldrig må tegne OSM-kortet forkert for at få flere detaljer med på et Pseudo-kort.

Både Svendborg OK og AMOK har brugt OpenOrienteeringMap med mellemrum og forleden fik vi i AMOK testet området "Sundholm" midt på Amager og mon ikke det ender med, at vi også tegner et rigtigt o-kort her, for der var en masse lækre stier, gyder, hække og hegn man kunne fare vild i blandt.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)