Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 12 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til '2. divisionsmatch Sukkertoppen' (12 indlæg)
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: jTm-fanTid: 19.04.2024 08:56
.....tja, er vi ikke alle blevet forvænte med de billige corona-baner o.lgn., og har vi ikke bare ikke opdaget, at alting andet er blevet meget dyrere .... Nå, god weekend til jer alle. Kom ud og løb nogle løb. I har godt af det og det er en god personlig investering !
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Tid: 18.04.2024 17:13
Der er også en anden glidebane, den hedder færre deltagere til åbne løb -> ingen gider at arrangere -> vi løber træningsløb i stedet -> dårligere kvalitet til orienteringsløb.

Træningsløb er som regel rigtig gode orienteringsløb i gode terræner, men de åbne løb holder højere kvalitet. Hvis vi kun løber træningsløb risikerer vi at give køb på kvaliteten.
Eksempelvis opdateres vores kort som regel til de åbne løb, det gør de sjældent til træningsløb, så uden åbne løb mistes en del af incitamentet til at opdatere orienteringskortet.
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Fattig pensionistTid: 18.04.2024 14:05
Altvarikkebedreigamledage - Men på sin vis er det jo også tæt på underordnet, hvilke udgifter der skal dækkes ift. hvad jeg og nogle af mine klubkammerater er villig til at betale, når vi, som ikke løber for konkurrencens skyld, har et rigtig fint billigt alternativ med træningsløb. Er det den vej vi ønsker at gå og kan sporten overleve med den løsning? For det tror jeg er den glidebane vi har gang i. Dyrere løb -> færre deltagere -> endnu dyrere løb -> endnu færre deltagere etc. Jeg spår, at mange vil prioritere færre løb ud over de træningsløb der udbydes af glimrende kvalitet. Nordjysk - Påskeløb og de DM'erne der ligger tættest på. Det vil jeg tro kan stille min sult.
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: AltvarikkebedreigamledageTid: 18.04.2024 12:19
Jeg har på ingen måde brystet mig af at levere nogen form for rådgivning, i dette forum er der blot udbasunering af holdninger. Og personligt synes jeg det er naivt at forvente en hel masse uden at ville betale for det. Som Mads er inde på, så er der ofte en hel del ting som deltagerne har nul insigt i og dermed er helt ude af stand til at vurdere på fornuftig vis. Resultatet er at det bare ender med et hylekor som sidder og råber at det er for dyrt uden nogen form for substans. Og at ikke erkende at ting og sager er blevet dyrere hen ad vejen er da kun for mærkeligt. Man kan jo f.eks. snart heller ikke lave et stævne uden at skulle stille træk og slip til rådighed for alle, hvem er der lige til at betale for det? Nå, over og ud herfra.
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Tid: 18.04.2024 08:17
Startafgiften på Sukkertoppen er beregnet ud fra ekstra omkostninger til at være på på den mark hvor der skal være stævneplads. Det er omkostninger til leje af marken og krav om køreplader. Dertil kommer betaling på 10 kr. pr. løber til skovejeren.
Normalt tager vi 100 kr. i startafgift for voksne. Dvs. at der er 20. kr. pr. løber og med 250 løbere har vi 5.000 kr. til at dække ekstra omkostninger til stævnepladsen. Vi er nødt til at få dækket disse udgifter for at få vores stævne til at være rentabelt.
Vi håber at der vil komme mange til løb selvom det koster lidt mere end det plejer.
Vi vil i hvert fald gerne give jer en god oplevelse i forårsskoven,

Med venlig hilsen
Mads Mikkelsen
Horsens OK
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: cmsTid: 17.04.2024 13:49
Altvarikkebedreigamledage>
Jeg håber ikke, at du lever af økonomisk rådgivning til andre mennesker ;-)

De gennemsnitlige priser for startafgifter følger den almindelige prisindex ude i samfundet, og der næppe belæg for at påstå, at omkostningerne til alle de ting, du nævner er blevet relativt dyrere med tiden.

Og at egen klub at skulle støtte ved helt eller delvist at betale startafgifterne til divisionsmatcher, flytter blot problemet til prisen på klubkontingentet, hvilket så igen vil medfører endnu flere udmeldelser fra klubberne.

Som alle de andre "fattige", kan jeg kun støtte, at både forbund og arrangørklubber, tænker over konsekvenserne af opskruede priser.

I supermarkedet vil de færreste accepterer overpriser på mælken bare fordi rugbrødet også er dyrt - snarere tværtimod!
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Fattig pensionistTid: 17.04.2024 10:54
Jeg ved skam godt hvilke udgifter der er til løb. Vi laver jo løb af og til i min klub og det giver et fint lille overskud hver gang med en lavere startafgift. Og om det er kiosken eller løbet der giver overskuddet er vel underordnet. Og vores SI udstyr er sikkert som i de fleste andre klubber, delvist/helt finansieret af fonde.
Klubben kunne sikkert godt give tilskud til startafgiften, men for at få økonomi til det, skal vi så nok selv øge startafgifterne til vores løb. Det er måske derfor startafgiften til løbet Horsens løbet er noget højere end når Herning laver løb? Fordi de skal have råd til at give tilskud til sine medlemmer?

Uanset om prisen er fair ud fra alle mulige synspunkter, er vi bare flere der synes den er for høj og derfor ikke kommer til løb i den prisklasse. Så kan man vælge at tage det synspunkt, at hvis man ikke vil betale, skal man bare blive væk. Men har vores sport råd til det? Så øges løbsafgiften til DOF, fordi der er færre deltagere til løb. Og man skal øge startafgifterne yderligere for at dække de faste omkostninger.

Min holdning er, at vi for alt i verden skal have så mange i skoven som muligt. Vores løb skal stort set bare balancere og så kan man styrke klubbens økonomi ved de "lette" arrangementer som motionsløb og trailløb, hvor der er væsentlig flere folk at få ud ved væsentlig mindre arbejde. Penge fra fornde og andre puljer. Men jeg ved ikke om min vej er den rigtige. Jeg ved bare, at jeg og flere af mine klubkammerater kommer til færre løb, hvis jeg skal betale 130 kr. for at deltage. Og måske går det også fint sådan.
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: AltvarikkebedreigamledageTid: 17.04.2024 09:50
Ja, alt ting koster noget, og ja, priserne er steget hen over de seneste 20-30 år. Og set i det store billede er en enkelt gennemsnitlig startafgift til et o-løb i Danmark altså ikke dyrt i forhold til sammenlignelige aktiviteter. Tror at mange som er i brokke-hjørnet over startafgifter ikke helt ved hvad det reelt koster at lave et løb. Der er ting som klubberne ‘bare har’ men som løberne er nødt til at hjælpe med at betale for, ellers er der ganske enkelt slet ingen løb. Man kommer langt med frivillighed, men der er diverse forbrugsmateriel, tidtagerudstyr, postenheder, licenser til banelægnings- og korttegningsprogrammer, omkostninger for kort-tryk, DOF afgifter og en hel masse andet som indebærer udgifter som kun kan fordeles på deltagerne. Flere af de større stævner ender med at give overskud udelukkende på baggrund af omsætningen i kiosken (!).

Tilbage til sagen: Man kunne jo også gå i dialog med sin egen klub om at det måske var en god ide at den støttede op om medlemmernes deltagelse i divisionsturneringen…
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Fattig pensionistTid: 17.04.2024 08:59
frøken fattig - Jeg kan godt se din pointe. Men jeg skal ofte kører omkring 200-300 km. for at komme til løb om søndagen. Det koster ganske mange penge selv om vi fylder bilen, hvis vi kan. Derudover har de løb du referere til, lønnede folk til at styre arrangementerne og derfor også større udgifter. Vores sport er primært drevet af frivilliges indsats.
Og så bliver de motionsløb udsolgt, fordi der er så ufattelig mange motionister der er vilde med den slags. Det kan vi ikke prale af i orienteringssporten.

I orienteringsløb kæmper vi med at få nok deltagere til vores åbne løb. Og uanset hvor meget det koster at deltage i forskellige motionsløb, så er vores startafgift en betydelig udgift som kan få mig (og andre) til at vælge disse åbne løb fra og nøjes med glæden ved træningsløb. Jeg kunne heller aldrig finde på at betale 300 kr. for at løbe de løb du nævner, så en lidt ligegyldig sammenligning. Det hjælper ikke på deltagerantallet til vores åbne løb, at man kan finde løb i andre sportsgrene der er dyrere.

Jeg har altid bakket op om min klubs divisionsløb. Det er hyggeligt og kan samle klubben. Men vi er efterhånden flere, der ikke bliver ved med at bakke op. Og det er ikke sundt for de små klubber.
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: frøken fattigTid: 16.04.2024 21:41
Ja, helt klart speget. Og nu vi er ved det, så boykotter jeg altså også Alt for Damerne kvindeløbene som nu står i 229,- BT Halvmarathon til 375,- Royal Run (330,- ok, det er også for den helt lange 10 km distance) samt Eremitageløbet nu vi alligevel er ved det (349,-) og en hel masse andet. Ved nærmere eftertanke… Måske skulle jeg tage og løbe nogle flere o-løb, jeg sparer jo i omegnen af 100-200 kroner hver eneste gang! Hmmm….
Emne: Re: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Også fattig pensionistTid: 15.04.2024 12:24
Enig, fravælger også Sukkertoppen. Ligeledes fravælger jeg Gudenådysten, hvor man skal af med 110 kr. Priserne på åbne løb stikker virkelig af nu.
Emne: 2. divisionsmatch Sukkertoppen
Navn: Fattig pensionistTid: 15.04.2024 09:58
Det stikker efterhånden af med startafgifterne og Horsens OK sætter en ny negativ rekord ved at opkræve 130 kr. for at løbe divisionsmatch på Sukkertoppen. 1. divisionsløberne slap med 90 kr. i Hoverdal i går. Ærgerlig udvikling for sporten.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)