Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 141 til 160, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Sprintstafet 8. majSe alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 27.04.2021 22:18
Da vi ikke har nået vores loft på 25 hold, har vurderet, at aktuelle landsholdsløbere har haft muligheden for at tilmelde sig, kombineret med samfundets løbende genåbning, har vi i samarbejde med Sportschefen valgt at lempe lidt på de skrappe deltagerbegrænsninger, så flere klubber får mulighed for fulde hold, og vi måske kan få et lidt større felt.
Se den opdaterede indbydelse her http://www.sollerod-ok.dk/arrangementer/2021-soelleroed-elitesprintstafet-85/
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: Nyhedsværten Tid: 27.04.2021 07:06
Savnede bare resultater. Ikke udtagelser. Savnede måske også en nyhed/reportage om løbet. Der sker ikke en dyt, så lidt service ville være fint og der er fortsat ansatte nok i forbundet til at løfte.
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: RFNTid: 26.04.2021 17:19
TJ> Jeg tror mere mit behov for at forklare processen gik ud til "*" og "nyhedsværten", for resultaterne var svære at finde.

Apropos den afventende position ved telefonen kan det da ikke være mange halve årtier siden :).
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 26.04.2021 16:15
Rasmus> Lyseslukker ;-) Eller fakkelslukker :-)

Tak for det fine indblik i udtagelsesprocessen. Jeg har selv for ganske få årtier siden siddet håbefuldt og ventet ved telefonen, så jeg kan kun bakke op om, at løberne skal informeres først og på en ordentlig måde.

Det var bestemt ikke min hensigt at starte en fakkeltænding - det var bare et uskyldig spørgsmål om, hvor resultaterne lå. Havde jeg tænkt mig om, havde jeg nok kunne gætte det - men jeg fulgte bare linket fra indbydelsen, og fandt det ikke der.

Men nu jeg er ved tasterne, så vil jeg gerne rose alle omkring landsholdet for at få stablet disse udtagelsesløb på benene i nogle meget vanskelige tider. Det bliver spændende at følge holdet både til EOC og WOC.
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: RFNTid: 26.04.2021 14:54
Og der glemte jeg at skrive at EOC nok også har en tilmeldefrist med specifikke navne, pasnumre og IOF-ID, som formentligt ikke lader sig vente på sig, flybilletter med specifikke navne skal bestilles, biler (hvor der nogen gange også er løbere der skal køre, for at få puslespillet til at gå op) skal bestilles osv.
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.04.2021 14:49
Med fare for at komme til at slukke ilden på faklerne, så synes jeg, man en gang i mellem gerne lige må læse det materiale der nu en gang er produceret og ligger frit tilgængeligt på DOF's hjemmeside:
https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/2021_Udtagelseskriterier_Mesterskaber_pr_9_marts_2021.pdf

I dette materiale, står der højt og tydeligt at udtagelserne til EOC bliver offentliggjort senest d 29/4, så hav lidt tålmodighed.

Nu har jeg selv siddet med rundt om bordet der udtog for mit vedkommende juniorløbere i ca 3,5 år. Og jeg vil nedenfor kort prøve at opsummere processen efter sidste udtagelsesløb i lørdags, for der bliver nemlig løbet rigtig hurtigt i eliteafdelingen i disse dage.

Først og fremmest brugte trænerne hele lørdag på at klargøre, afvikle og rydde op efter et løb, hvor der ikke må være en finger at sætte rent sportsligt.

Derefter, vil jeg formode at enten lørdag aften/søndag formiddag er gået med lige at danne sig et overblik over de gældende resultater. Jeg vil derfra formode at Tue, Jeppe og Anders har sat sig sammen og kommet med deres umiddelbare bud på en konkret udtagelse. Den har de så sovet på ind til i dag, hvor den formentligt er blevet godkendt, som den så ud i går aftes.

Så af respekt for løberne, er man gået i gang med at ringe rundt, så de hører direkte fra trænerne først og ikke skal læse om det på DOF's hjemmeside. Der er nogle løbere der er meget nemme at ringe til, qua de med deres resultater er selskrevne, men der vil altid være 2-4 løbere fra hvert køn der ligger lige på grænsen, og hvor der kan argumenteres for alle, men der er altså kun én plads. Og jeg kan ikke forestille mig andet end det også gør sig gældende i denne udtagelse. Og herfra, af respekt for løberne, både dem der modtager en plads, og dem der ikke gør, som samtidig kunne have bare den mindste forhåbning om at kunne blive udtaget, har fortjent at få at vide hvorfor udfaldet er blevet som det er. Og med mange håbefulde løbere, så er det altså en tidskrævende proces, og også en af de absolut hårdeste dage at være træner, hvor man må skuffe en række løbere.

Nu er det seniorløbere, og de er derfor meget nemmere at komme i kontakt med, men jeg har selv i flere omgange ringet rundt til H/D 15-16 løbere i forbindelse med EYOC, og jeg kan fortælle, at det at ringe rundt til 20 mennesker på papiret lyder noget nemmere end det er ;).

Så fat tålmodighed - det er på vej.
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: SirNTid: 26.04.2021 14:05
Top-2 plus to bedste næstbedstetider https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=18962&lang=sv
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: *Tid: 26.04.2021 14:03
Helt enig. Man kan ikke engang få at vide hvem, som er udtaget til EOC.
Synes ellers der bliver "doneret" rigeligt med penge til DOF, til at vi "almindelige" kan få en udtagelsesliste at se på. Eller det kræver måske for meget computerkraft?
Emne: Re: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.04.2021 08:12
Sløj nyhedsformidling. Men måske der ikke er noget nyt. Eller foregår alt på et socialt medie?
Emne: Facebook-gruppe for korttegnereSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 24.04.2021 19:39
Der viste sig en pæn interesse for at have et forum for korttegnere, så jeg har oprettet en facebook-side, hvor man kan stille spørgsmål og dele viden.

https://www.facebook.com/groups/Orienteringskort/

På klassisk vis kan man følge/like siden, hvis man vil høre, når der er nyt. Men det er en åben side, så man kan også bare kigge forbi.

I første omgang skal siden lige have lidt tid, så folk kan nå at følge den.

Ernst

Beklagere den forkerte URL i forrige indlæg
Emne: Facebookside for korttegnereSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 24.04.2021 18:41
Der viste sig en pæn interesse for at have et forum for korttegnere, så jeg har oprettet en facebook-side, hvor man kan stille spørgsmål og dele viden.

https://www.facebook.com/Orienteringskort/

På klassisk vis kan man følge/like siden, hvis man vil høre, når der er nyt. Men det er en åben side, så man kan også bare kigge forbi.

I første omgang skal siden lige have lidt tid, så folk kan nå at følge den.

Ernst

Emne: Resultater fra EOC-testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 24.04.2021 18:31
Jeg fandt dem her: https://liveresultat.orientering.se/
Der ligger både fra kval og fra finaler.
Emne: EOC testløbSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 24.04.2021 18:11
Hej derude - er der nogen der har fundet live resultater (eller endelige resultater) fra dagens testløb? Jeg har prøvet her: https://center.sportident.com/results/organisations/dansk-orienterings-forbund, men uden held.
Emne: Korttegning for begyndere: Er der behov for kurser og netværk?Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 23.04.2021 21:33
Er der mon behov for kurser i korttegning (OCAD/OOM) for begyndere? Måske et netværk på Facebook?

Jeg har skrevet et indlæg ovre på Facebook for at lodde stemningen. (godt nok i DOF's facebook-gruppe for Sociale medier - da det lige var den kanal der var tilgængelig).
https://www.facebook.com/groups/DOF.SoMe/permalink/3741158169328724/

Ernst Poulsen
Emne: Tre konkurrencer i Pinsen i NordsjællandSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 22.04.2021 17:05
Med fokus på ungdommen arrangerer Farum/Tisvilde, Allerød OK og FIF Hillerød tre konkurrencer i Pinsen, hvor der udbydes alle ungdomsklasser og en gennemgående konkurrence. Derudover bliver dog også for alle andre muligheder for en tur i bøgeskoven på de syv åbne baner. I søndagens løb vil der tillige være muligt at konkurrere på kort uden stier (Ultimate) Der er dog deltagerbegrænsning på 350 deltagere og en række begrænsninger for at overholde de til enhver tid gældende Corona-regler - specificeres i instruktionen.

Der løbes helt nye kort med konkurrence lørdag i Stenholtvang, søndag i Store Dyrehave Sydvest og endelig mandag i Tokkekøb Hegn.

Konkurrencerne er på vej i O-service - følg med. Der vil også meget snart kunne ses fælles indbydelse til de tre konkurrencer på FIF Hillerøds hjemmeside under navnet Pinse Undgomscup 2021. Der bliver for "børne-klasserne" lagt vægt på, at banerne bliver gode til introduktion for nye løbere. Vi ses i Pinsen.
Emne: Re: Sprintstafet 8. majSe alle indlæg for dette emne
Navn: SirNTid: 21.04.2021 14:48
Ham der 'Cirka' vil i mine øjne altid være den debuterende tissetrængende 21-årige dreng, der var med på bagsædet i bussen til WC-løbene i HUN, AUT og ITA i august 1992, og som i det første løb fik et WC-point, i det næste to point osv..., som svenskerne, nordmændene og englænderne lærte at kende ...... og siden gik det endnu bedre.
Emne: Re: Sprintstafet 8. majSe alle indlæg for dette emne
Navn: sidjæTid: 21.04.2021 10:25
cirka er også okay?
Emne: Re: Sprintstafet 8. majSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 20.04.2021 13:42
Ham der på billedet er da ikke mellem 17 og 44 år ;-)
Emne: Sprintstafet 8. majSe alle indlæg for dette emne
Navn: TCTid: 19.04.2021 14:44
Hjælp os gerne med at få fyldt de 100 pladser til Elite Sprintstafet d. 8.maj. Saml dine hurtige klubkammerarter (17-44 år) og skynd jer at tilmelde hold. Bemærk, at man kan tilmelde sig selvom man ikke lige præcis er 2 damer og 2 herre. Vi sender et evt. stævneoverskud til DOF.
Se indbydelse http://sollerod-ok.dk/arrangementer/2021-soelleroed-elitesprintstafet-85/

Vi håber på et rigtig stærkt felt, så landsholdet får mest mulig konkurrencetræning på stafet inden EOC i Schweiz.
---
-I Søllerød OK er vi forresten vilde med stafet, derfor laver vi 3 stafetkonkurrencer i 2021 (ovenstående sprintstafet, DM sprintstafet på DTU og SM stafet i Tisvilde Hegn) og i 2022 DM stafet i Slotslyngen på Bornholm. Tilmeld dig og kom med.
Emne: Ultra langSe alle indlæg for dette emne
Navn: Mr. OTid: 12.04.2021 08:03
Stort tak til OK Sorø for et godt gennemført DM.
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg