Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
Verden rundt

Alle klubber i DK
DOF
O-service
Biathlon Orientering
MTB-O
Find Vej I...
WinSplits Online
Orienterare.nu
SOFT
OPN
NOF
World Of O
IOF
Alle verdens forbundOrienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
 
 
Ida Bob 5'er til NORT
Skrevet 08/09 2012 af Thomas Jensen kl. 14:10 - Læst 1962 gange

Der var meget at glæde sig over ved årets Worldcup afslutning, hvis man tager de danske briller på. Emma, Ida, Maja og Tue har alle vist, at de kan være med helt fremme i kampen om de sjove placeringer.

Man kan sige meget om NORT, der i år afsluttede Worldcuppen – men det er lykkes at få lavet noget rigtig god live-TV fra konkurrencerne. Årets program bød på tre sprinter – og to mellemdistancer. Den ene sprint var en knock-out sprint – den afsluttende mellemdistance var jagtstart. Så det var kort og intensivt. Der var stor fokus på fart – og for jagtstartens vedkommende – stor fokus på fysisk råstyrke.

Ida var bedst
Ida Bobach var bedste dansker i den samlede konkurrence. Efter flotte løb på de fire indledende konkurrencer, hvor hun var blevet nr. 4 på første sprint, nr. 6 på første mellemdistance, nr. 4 i kvalifikationen til knockout sprinten og nr. 1 i kvalifikationen til sprinten i Finland, kunne hun starte ud som nr. 4 i finalen.

Når jeg nævner kvalifikationsresultaterne er det fordi, det var sprintkvalifikationerne, der talte til den samlede tid i Nort. Man kunne så tjene bonussekunder ud fra placeringen i finalen. Ida var den løber der tjente 8. flest bonussekunder i finalerne.

Tilbage til finalen. Ida blev med det samme hentet af Anne Margrethe Hausken og Minna Kauppi. Minna Kauppi holdt et rigtig højt tempo, hvor Ida ikke helt kunne være med. Men Ida løb et rigtig flot løb. Til sidste blev de samlet i en gruppe med Tove Alexandersson, Hausken, Judith Wyder (der var gået ud som 3’er), Ryabkina og Ida, der skulle kæmpe om 4. pladsen. Her var det kun Alexandersson, der var stærkere end Ida. Med en meget imponerende spurt op ad det stejle opløb gik Ida forbi Hausken.

Ida havde dagens femte bedste tid – og hun var f.eks. 40 sekunder hurtigere end vinderen Simone Niggli. Niggli tog dermed sin 58. Worldcup sejr!! – og hun vandt Worldcuppen samlet for 8. gang. En monster præstation af Niggli, der lige nu går i overvejelser om, hvorvidt hun vil satse et år til.

Fantastiske Emma
Emma Klingenberg gennemførte ikke finalen. Men det er også fuldstændig lige meget. Hun viste, at hun er sprintdroningen i feltet. Hun blev 2’er på den første sprint – på knock-out sprinten vandt hun – og på den sidste sprint i Finland blev hun nr. 3. Da Niggli missede finalen i knock-out sprinten, blev Emma desuden den løber, der tog flest bonussekunder i kvindeklassen. Konkurrencerne har virkelig været et fantastisk senior-gennembrud for sidsteårsjunioren Emma. At hun oveni scorede 1.750 Euro i prispenge (godt 13.000 DKK) er jo heller ikke at foragte.

Maja lidt fra toppen
Maja Alm løb ikke op til sit allerbedste på de afsluttende konkurrencer. Uden at vide noget om det, virker det som om, hun ikke er helt i topform. Men det er jo alt andet lige meget mere vigtigt, at hun var det til VM. Det blev dog alligevel til en række pæne placeringer – med 6. pladsen på sprinten i Finland som den bedste. På dagens finale startede hun ud som nr. 11 – men røg ned på en 19. plads.

Flotte takter fra Tue
Tue imponerede stor i de to første konkurrencer i Norge. På sprinten blev han nr. 8 – og på mellemdistance fik han en imponerende 4. plads. På kvalifikationen til sprinten i Finland var der en post, han ikke fik klippet ordentligt. Han vidste godt, at brikken ikke var helt korrekt i – men han var så sikker på, at der var kvittering i Emit-brikken, at han løb videre. Men det var der ikke – og da der heller ikke var hul i backup-kortet, blev han disket. Det betød, at han røg ud af NORT-konkurrencen og ikke fik lov til at løbe finalen. Rigtig ærgerligt – dels fordi han har været ved posten – og dels fordi den manglende finale har kostet en masse Worldcup point…

Signe også lidt fra topformen
Signe Klinting ramte ligesom Maja heller ikke lige topformen. Hun løb fornuftigt på mellemdistancen i Norge, hvor hun blev nr. 32. Men sprinterne var nok for hurtige og for simple til at hun kunne løbe op til den flotte VM-sprint. På dagens afsluttende finale gik hun ud som nr. 41. Hun løb sig ret hurtigt godt op i feltet – men smed det hele igen og sluttede som nr. 40.

Pæne mellemdistancer af Inge
Inge Skovgaard Knudsen fik sin sag for på de korte intensive sprinter. Hun havde ikke tempoet til at kunne løbe sig i finalen. Til gengæld løb hun fornuftigt på begge mellemdistancerne. Især mellemdistancen på Holmekollen var fin. Her blev hun nr. 45.

Lærerig debut til Stine
Stine Bagger Hagener fik en fin debut på seniorlandsholdet. Hun har nok fået et fint billede af, at det skal gå utrolig hurtigt, hvis man vil være med fremme. Hun kvalificerede sig ikke til sprintfinalerne, men hun løb en pæn mellemdistance i Norge – hvor hun sluttede 3 sekunder og én placering foran Inge. På kvalifikationen til knock-out sprinten blev hun desværre knock-outet – altså disket. Det betød, at hun ikke fik et samlet resultat i NORT – og at hun derfor ikke kunne være med på jagtstarten.

Lysglimt fra Søren
Søren Bobach løb flere ganske fornuftige løb. Men han var ikke helt oppe at ringe. Han fik en 22. plads på første sprint og en 18. plads på mellemdistancen. På Knock-out sprinten var han meget tæt på kvalifikation. På sprinten i Finland løb han en fin kvalifikation – men måtte nøjes med en placering som nr. 27 i 30-mands finalen. På finalen gik han ud som nr. 20. Han fik hentet Matthias Müller fra Schweiz og løb med ham til knap halvvejs på banen – men så gik han kold. På den sidste halvdel har han tabt over 10 minutter – og til sidst måtte han se sig overhalet af Rasmus Thrane. Han sluttede som nr. 40.

God finale af Thrane
Rasmus Thrane løb ikke super godt på de fire første konkurrencer. Han fik ikke nogen finaleplads på sprinterne, der ellers plejer at være hans stærkeste distance. Han var dog meget tæt på til knock-out sprinten. Hans bedste resultat var dagens finale. Han gik ud som nr. 40 og løb sig op på en placering som nr. 38. Det lykkedes ham sågar at hente Søren Bobach på de sidste meter af banen. Han var blot 6:49 min efter bedste tid på finalen – og ca. 3 min efter vinderen Matthias Kyburz.

Jævne konkurrencer af Andreas
Andreas Boesen plejer ligesom Thrane, at være rigtig god på sprinter. Men det lykkedes ham ikke rigtig at ramme den perfekte sprint – så han kvalificerede sig ikke til nogen finale. På den afsluttende mellemdistance måtte han se sig passeret af Rune Olsen. Han gik ud som nr. 44 – og var i mål som nr. 46.

To gode løb af Rune
Rune Olsen løb ikke så godt på de tre første konkurrencer. Men på sprinten i Finland lykkedes det ham at løbe sig i 30-mands finalen. Her blev han nr. 29 og sidst at de gennemførende. Det skyldtes til dels, at han havde valgt at løbe i helt flade sko. Da der var en del mudrede passager, måtte han ned at bide i græsset (eller rettere mudderet) flere gange. På finalen løb han også et fint løb. Han gik ud som nr. 46 og løb sig op på en 42. plads. Han gik blandt andre forbi Andreas, som han slog med 6½ minut i dag.

Ingen succes for Christian
Christian Bobach ramte ikke rigtig dagen nogen af dagene. Især på finalen gik det skidt. Her lagde han ud med at bomme 12 minutter på de to første poster. Så var det sjove gået af den konkurrence. På resten af banen løb han faktisk lige op med lillebror Søren, så det positive var, at det var flot kommet igen.

Du kan se alle resultater - genopleve tracking og TV-udsendelser med mere her: http://www.nordictour.org/

Tilbage til forsidenNyheder

20/10: 2014-udgaven af træningsdabogen er klar
05/01: WorldCup afd. 1-3 på New Zealand
19/11: Sprint-mix-stafet på VM programmet fra 2014
17/11: Orientering.dk har skiftet server - du har fået nye funktioner
01/04: Ny udgave af Excel-træningsdagbogen klar
28/09: Mailen fungerer igen på orientering.dk
22/09: Mailen stadig nede på orientering.dk
08/09: Ida Bob 5'er til NORT
20/08: VM biathlon stafet aflyst
19/08: Guld til Anne på sprint i D20
Gamle nyheder

Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb