Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! >
 Indlæg 181 til 200, i omvendt kronologisk rækkefølge:
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: LandmålerTid: 26.10.2020 12:50
cms: Hvordan defineres samme sted? Hvor langt imellem grupper af 10 personer? 5, 10, 100 meter?
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 26.10.2020 12:42
BT - jeg tror, at mfg forsøgte at være sjov.... Det virkede på mig ;-)
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 26.10.2020 11:28
Jamen, det er hjælper blot ikke, når der ikke må være samlet mere 10 personer på samme sted.

Prøv at læse SRUs retningslinier en gang til!
Emne: Re: Nye restriktioner - der er håb for DM'erneSe alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 26.10.2020 11:22
Gode folk har haft luppen fremme og orienteringsløb er positivt beskrevet som en sport, der kan gennemføres med flere end 50 deltagere pga. den geografisk spredning:

Citat fra Coronasmitte.dk: "Det vil herudover også være muligt at afholde arrangementer med flere end 50 deltagere, hvis arrangementet afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, der i praksis betyder, at deltagerne ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil f.eks. kunne omfatte kapsejladser og lignende større arrangementer på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med i almindelighed betydelig afstand mellem bådene. Det vil endvidere som ud-gangspunkt omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem de enkelte mindre grupper af deltagere. Der må under alle omstændigheder maksimalt deltage 500 personer samtidig i det samlede arrangement."
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: ØvTid: 26.10.2020 10:37
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12111403/karateudoevere-fik-boede-for-udendoers-traening/
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 26.10.2020 10:31
Nogen kan måske huske, hvordan en karateklub på Amager, fik en bøder fordi de var samlet 20 personer fordelt på 2 grupper på en fodboldbane, også selvom de allesammen holdt forsvarlig indbyrdes afstand.

Myndighederne kan eller vil ikke skelne mellem kortvarigt eller langvarigt ophold, og heller ikke om det foregår i et lille lukket rum eller udendørs med 10 meter mellem personer.

Så jo vi kan måske udtænke alle mulige undskyldning og tænkte procedurer, men det er simpelthen ikke realistisk at undgå at 10 personer opholder sig i et område, der af myndighederne vil blive omfattet som samme område.

Budskabet fra vores degenerede statsminister er der FORBUDT at voksne at dyrke sport sammen.

At vi så godt må sidder 500 personer i en biograf og gnaske fastfood, gør det bare endnu mere absurt.

Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: BTTid: 26.10.2020 09:31
500 løbere startet enkeltvis, med 1 minuts startinterval giver 8 timers start. Det svarer stort set til antallet af lyse timer vi har i døgnet pt. Så skal man have flere starter, men jeg tror udfordringen bliver, at folk ikke træder ud af sin bil med 1 minuts startinterval. Mon ikke det giver forsamlinger før man går i startboksen? Eller misforstår jeg forslaget?
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 26.10.2020 07:00
Interessant nytænkning - men noget kontroversielt, må man sige ....
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 25.10.2020 23:11
... Måske burde man så tilføje en eller anden regel om, at løbere der alligevel mødes i skoven ikke må løbe efter hinanden. Men det er selvfølgelig vanskeligt at administrere i praksis ...
Emne: Re: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: mfgTid: 25.10.2020 22:59
Nu prøver jeg bare at tænke ud af boksen:

Kunne man gøre et eller andet med at starte folk ud enkeltvis med nogle minutters afstand (i hvert fald mellem dem, der løber samme bane)??

(Der er selvfølgelig en massiv logistisk udfordring med at adskille tilskuerne i sektioner med mindre end 500 i hver - men jeg har hørt sige, at ovenstående format i betydelig grad løser også det problem.)
Emne: Nye restriktioner Se alle indlæg for dette emne
Navn: Ikke igenTid: 23.10.2020 20:18
Max 10 personer samlet - nogen der har en fornemmelse af hvad det kommer til at betyde for o-løbs træninger og konkurrencer de næste fire uger? Hvad med næste uges DM weekend?
Kan det lade sig gøre?
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 23.10.2020 16:30
DM Stafet/DM Lang weekenden 2021 er blevet rykket en uge, da der ikke kunne opnås skovtilladelse til Blåbjerg 11. september. Når stævnekalenderen på DOF's hjemmeside og på orientering.dk kun opdateres med data fra O-Service én gang i ugen, kan der selvfølgelig være nogle dage, hvor stævnekalenderen på DOF's hjemmeside ikke stemmer med O-Service. Så det er O-Service kalenderen, der skal regnes med, hvis der er uoverensstemmelser.
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: cmsTid: 23.10.2020 10:47
Stævnekalender både her på orientering.dk og DOFs hjemmeside er kopi af kalenderen i O-service og overføres 1-2 gange om uge.

Derimod er der ingen kobling mellem spærrede områder på DOFs hjemmeside og i O-service, idet førstnævnte vedligeholdes af SRU, og sidstnævnte skal udfyldes af arrangør.
Emne: Re: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: TJTid: 23.10.2020 09:16
Jeg har ingen insider viden - men lige nu står det til Stafet i Blåbjerg den 18. og Lang i Stråsø den 19. både i stævnekalenderen og o-service.
Emne: DM weekend 2021Se alle indlæg for dette emne
Navn: Tid: 22.10.2020 07:52
Hejsa - er der nogen der ved noget om DM-weekenden i 2021?
I Stævnekalenderen står den som 18. og 19. september 2021 - i O-service er står der 11. og 12. september.
Stafet i Blåbjerg, men DM-lang hvor? i Stråsø?
Emne: Re: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: Medlem af DOFTid: 19.10.2020 10:51
Håbløs dit og dat: Så må I oralker jo komme ind i kampen og tage pladserne i HB, hvis de er så håbløse som i siger. Men så kræver det selvfølgelig i tager ansvar i stedet for bare at sidde i sofaen og finde ting i mener burde gøres bedre eller anderledes, hvilket jeg tvivler på i gider.
Emne: Re: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: Håbløs fremtidTid: 17.10.2020 15:56
Så er det jo godt at HB mødet var før direktøren fratrådte. Forrige indlæg skriver at vi skal have nyt af det hele, det er svært at forestille sig at den nuværende HB er i stand til at skabe noget nyt.
Emne: Re: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: Håbløs ledelseTid: 17.10.2020 12:44
Du kan vente længe, ham der skriver referaterne fratrådte pr. 30/9, så hvis du vil have et referat kræver det en indsats fra HB medlemmerne, og deres præstationer det seneste år har jo ikke imponeret nogen
Emne: Indbydelse til NightChamp på nettetSe alle indlæg for dette emne
Navn: HDTid: 15.10.2020 16:29
Til dig der elsker natløb - og til dig, der kunne tænke dig at prøve at løbe i mørket

Igen i år har du nu - og på trods af Corona-situationen - mulighed for at komme ud at løbe i mørket i det midtjyske område mellem Horsens, Silkeborg og Aarhus. 4 torsdagsaftener i november ’20 og 3 i februar ’21 afvikles - sædvanen tro og for 17. sæson i træk - natløbsserien NightChamp, på et tidspunkt af året, hvor der er langt mellem konkurrenceløbene.
Og da starten er allerede mellem klokken 18.15 og 19.15, kan man være hjemme igen i varmen efter løbet, inden det bliver alt for sent!

Du vil i november kunne komme ud at løbe i så forskellige terræner som Marselisborg Storskov, Tranbjerg Skov, Skjoldhøj Skov samt Moesgaard Skov ved Giber Å, og i februar fortsættes i Linå Vesterskov og Rathlousdal Skov ved Odder, inden det hele rundes på Sletten.
Ved flere af etaperne har du mulighed for at komme ud at løbe i skove, der aldrig eller sjældent har været anvendt til orienteringsløb. Det drejer sig om Tranbjerg Skov (kun tidligere anvendt til et Corona-træningsløb), Skjoldhøj Skov (kun tidligere anvendt til PAN-træningsløb), Linå Vesterskov (aldrig anvendt til NightChamp) samt Rathlousdal (kun tidligere anvendt til PAN-træningsløb).
Ved prologen i Marselisborg plejer der at være mulighed for omklædning og bad inden døre i Silistria, men takket være situationen med Covid-19 droppes dette i år. I skrivende stund arbejdes der på noget ”Take-away”-mad efter løbet.

Du vil virkelig kunne give den gas i skoven og give dine konkurrenter baghjul, hvis du er til skarp konkurrence, eller du kan tage det mere afslappet, eventuelt i samløb med andre eller med skygge, hvis du ikke er så sikker i mørket. Natløb giver dig god orienteringserfaring, som du også kan bruge i dagslys, og du kan ved NightChamp vælge mellem 8 baner af forskellig længde og sværhedsgrad. Så der er helt sikkert noget til dig, og noget der passer til dit niveau.

Ved deltagelse i årets NightChamp-serie er du også med i konkurrencen om de mange præmier!
Hvis du vinder din klasse, venter der dig en fin præmie, der er sponseret af Løberen i Aarhus i samarbejde med Fusion.
Endvidere deltager du i lodtrækningen af 2 gavekort á 1500 kr. til et ophold på Landal GreenParks. Du får således et lod i lodtrækningen i hver etape, hvor du starter.

Efter sidste afdeling af NightChamp i februar byder vi på en afslutning på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole med kaffe og brød, og her uddeles også de 19 klassepræmier.

Og så er det ellers bare at komme ind på O-service og få tilmeldt dig, så du kan være en del af årets NightChamp!

Se mere her: www.nightchamp.dk

Indbydelsen finder du her: http://nightchamp.dk/NC2021/Indbydelse.pdf

Emne: HB-referatSe alle indlæg for dette emne
Navn: VenterTid: 15.10.2020 13:32
3 uger siden seneste hovedbestyrelsesmøde og endnu intet referat. Det kunne ellers være rart for omverdenen at høre, hvordan det går med at finde ny formand, ny direktør, ny sportschef, ny strategi, ny økonomi - nyt af det hele
 Næste 20 indlæg · Forrige 20 indlæg

 Skriv et indlæg