Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 19 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'Bedre tider?' (19 indlæg)
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Tid: 11.05.2023 14:47
Det er nu godt 4 år siden at jeg havde ansvaret for landsholdene og der er nye folk der har overtaget ansvaret. Det er ikke mit lod at vurdere om det nuværende landshold gør det godt nok, og jeg syntes ikke at det er fair at de skal sammenlignes med dansk orienterings mest succesfulde periode 2011-2018. Landstrænerne og sportschefen træffer deres valg og prioriterer som de finder det rigtigt. Mine holdninger og synspunkter, dem holder jeg for mig selv og deler ikke i dette forum, men jeg syntes at det er legitime spørgsmål som MT rejser. Svarene, dem må dansk orientering selv nå frem til.

Når jeg alligevel vælger at komme med et indlæg, så skyldes det oplevelsen af gentagen manglende respekt for de mange løberes dedikation og indsats i min periode som landstræner og sportschef. Folk er velkomne til at have holdninger til mit virke eller person, men jeg syntes at det respektløst over for løberne at reducere årsagen til deres flotte resultater til "et særligt talent", "særlig opmærksomhed fra en landstræner", eller andet. Virkeligheden er en anden, de lagde grundlaget for deres flotte resultater gennem hård og målrettet arbejde i hverdagen. Og de gjorde det i et fællesskab der løftede dem længere end noget landshold før dem havde opnået.
Jeg har den dybeste respekt for alle de løbere der var med til at skabe et unikt miljø, og det gælder både de løbere der lykkedes med at vinde medaljer, og for de løbere der i samme periode lagde en tilsvarende seriøs indsats, men desværre ikke lykkedes.

Jeg er bevidst om at der er mange og stærke holdninger til min person, og at nogen har et behov for at nedgøre det arbejde jeg stod i spidsen for. Og tilsyneladende er følelserne så stærke at de skygger for fakta. I november 2018 fremlagde jeg på opstartssamlingen tal for perioden 2011-18, i alt 15+12 løbere var udtaget til VM og af dem har 6+4 (D/H) vundet en VM medalje. Om det er godt eller skidt, det må den enkelte vurdere, men til sammenligning har 5+5 (D/H) løbere vundet VM-medaljer til de øvrige VM'er siden 1966. Og tager vi stafetterne og Maja ud af ligningen, så blev der i perioden 2011-18 vundet lige så mange VM-medaljer individuelt som til de øvrige VM'er siden 1966.

Huller i osten, det kan der altid findes. Det er korrekt at der findes stærkere perioder, hvis man alene kigger på herrernes skovdistancer. Vejene til Rom er mange, og for nogle kan ophold i nordiske klubber være det rigtige for dem. For andre var det setup DOF tilbød i Aarhus det rigtige. Det var dengang, som nu, et valg der var op til den enkelte at træffe. Og ja, der er vundet flere VM medaljer i skoven af løbere der ikke har boet i Norden, end omvendt. Men sådan er der jo så meget.

Tak for rejsen Amanda, Cecilie, Emma, Ida, Maja, Signe, Andreas, Jakob, Søren og Tue, og alle de mange andre løbere der gjorde 2011-2018 uforglemmeligt.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Onsdagmanager Tid: 10.05.2023 20:26
Tilskuer: du er intet andet end en mandagstræner. Punktum.
Agnes: enig.


Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Tid: 10.05.2023 18:01
Hvordan kan man forvente andet?
Man ligger som man har redt når man I så mange år havde en landstræner, der kun gik op i Sprint (og Maja) og som insisterede på at man skulle bo i Århus for at være på landsholdet.
Man bliver altså IKKE dygtig til at mestre tung nordisk terræn af at bo og træne i Århus' gader og i Marselisborg.
Dem der gør det bedst i øjeblikket, er sjovt nok dem der på trods insisterede på IKKE at flytte til Århus og dermed måtte være uden for landsholdet.
Det er det lange seje træk den nye landsholdstræner er i gang med, og det kommer nok til at tage lidt tid inden det for alvor bliver sjovt igen (ud over de få sjerneskud som der der trods alt er lidt af).
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Tid: 09.05.2023 18:55
Jeg sniger mig lige ind, og undrer mig over at der let og elegant bliver gledet over resultaterne fra sommerens VM2022 - her bemærker jeg da Ida Agervig på en flot 11. plads på sprint (som 23-årig), Caroline Gjøtterup som 13., Jakob Edsen som nr 10 på den individuelle og Malin Agervig i en semifinale som 21-årig på knock out.

Og ikke at glemme sprintstafet holdet som bliver 5. og var med i kampen om medalje til det sidste - deres gennemsnitsalder var 26 år (Sverige 31 år, Stor Britannien 29 år, Norge 24 år, Schweiz 28 år) Holdet er altså stadig ungt, og har MANGE år igen.

Jeg ved at det er noget man ikke ligger mærke til når man står udenfor og kun ser resultaterne - men generelt kæmper vi os højere og højere op, og løfter i flok - vi har blandt andet fået 8 pladser til damerne på world cuppen - hvilken betyder at vi reelt er i top 6 over de nationer med bedste damer - og her er herrerne også igang med at komme op.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: old timerTid: 09.05.2023 10:22
Alting var bedre før!
Chris, Allan, Carsten og Mona tilbage på landsholdet!
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: ThjTid: 07.05.2023 22:28
Swedish League idag !!!
Ret fedt eller ... ?

https://www.instagram.com/p/Cr8_6I1sx3U/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Var med i 00’erneTid: 07.05.2023 22:26
JØ >> hvorfor skriver du usandheder? Den rapport var egenhændigt udarbejdet af DOFs formand, og viste sig sidenhen ikke at holde vand.

Og i øvrigt er det spøjst at du nævner mandskabsbehandling, det er vist ikke noget der var specielt udbredt i 00’erne.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Jakob Ødum (JØ)Tid: 07.05.2023 20:56
Nn > Igen noget vås. TD kan hverken hyre eller fyre. Det gør specialidrætsforbundene. I DOFs tilfælde er det mig bekendt kun sket én gang og da var det med sikkerhed hverken pga resultaterne eller træningsmetoderne. Hvis det er dén hændelse du hentyder til var det pga mandskabshåndteringen (med baggrund i rapport udarbejdet af TD).
Hvad er dit egentlige ærinde? Hvis der er noget i landsholdsarbejdet du gerne vil gøre anderledes har jeg hørt at man altid har brug for stærke kræfter i Eliteudvalget.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: NnTid: 07.05.2023 20:42
Men TD fyrer trænere...
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Jakob Ødum (JØ)Tid: 07.05.2023 18:04
Mærkelig debat. Hvis man ønsker at sammenligne landsholdsløbernes resultater og særligt hvis man gerne vil måle på om de er 'gode nok', så har vi faktisk en kritisk instans som gør det hele tiden, ud fra objektive kriterier. Den hedder Team Danmark.
Team Danmark har støttet forbundet massivt siden begyndelsen af 90'erne, fordi de vurderer at vi har en stærk elitekultur og eliteorganisation, og løbende leverer internationale topresultater.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: ResultatarkæologenTid: 07.05.2023 17:54
DDR > Det tror jeg ikke. I så fald henviser MT til midt-nullerne. Jeg har gravet lidt:

Anne Konring Olesen (VM sprint nr 9, VM long nr 11, WC sprint total nr 3)
Carsten Jørgensen (EM-sølv Relay, EM middle nr 4)
Christian Nielsen (World Games middle nr 5)
Chris Terkelsen (VM-sølv middle, EM-sølv relay, EM middle nr 5)
Claus Bloch (VM-bronze sprint)
Helene Hausner (VM middle nr 15)
Mikkel Lund (EM sprint nr 4, EM sprint nr 5)
Rene Rokkjær (EM-sølv relay, EM long nr 9)
Signe Søes (VM long nr 13, VM middle nr 15)
Troels Nielsen (VM long nr 11)
Og så synes jeg at kunne huske at Chris Terlesen havde yderligere topplaceringer til WC på forskellige distancer
Beklager hvis jeg har overset nogen.

Så det må være Ulrik Thrane og firserne hun mener selv om det er en særpræget/aparte måde at sige det på.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: DDRTid: 07.05.2023 16:33
Jeg tror at MT mener den anden onkel
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: PNMTid: 07.05.2023 16:06
MT > Ulrik Trane? Skal du virkelig helt tilbage til midt-80'erne for at finde nogle resultater der gør dig tilsvarende sur?
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: cmsTid: 05.05.2023 20:33
Fakta på bordet:
Jeg kender ikke de bagvedliggende tal, men når landstræneren gang på gang nævner, at deltagerne er med for at få erfaringer, så er det vel næppe, fordi deltagere allerede har rigeligt med erfaringer.

Hvis ambitionsniveauet f.eks. er at løberne skal have mere erfaring og så slå igennem om nogle år, så er det vel ikke et udtryk for at det sænket, men blot at være realistiske med de løbere, der er til rådighed?


Emne: Re: Bedre tider?
Navn: Fakta på bordetTid: 05.05.2023 18:42
CMS >> Kan du hjælpe med gennemsnitsalder og anciennitet for danske hold til VM, EM og World Cup de sidste 20 år? Fornemmelsen er at du får svært ved at dokumentere en signifikant forskel fra omkring 2010 og frem, mens holdene før det formentlig var ældre. By- og skovorientering er løbet siden 2003, så det kan næppe være forklaringen.

MT stiller et par relevante spørgsmål. Kan vi forvente bedre resultater til VM, også justeret jf. JtM, eller er ambitionsniveauet bare sænket?
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: cmsTid: 05.05.2023 13:50
Nu er det let, at botanisere i (dårlige) resultater, når man undlader at forholde sig til at sammensætningen af landsholdet mht alder og anciennitet, eller det forhold at nutidens eliteløbere skal mestre både skov- og byorientering.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: MTTid: 05.05.2023 09:08
Det husker vi skam, og fine præstationer er Miri. Men ved det seneste rigtige VM i 2021, var de bedste danske individuelle placeringer på mellem og langdistance, Miris flotte 11. plads på langdistance og Line Cederbergs lige så fine 13. plads på mellemdistancen.
Er det vores ambitionsniveau? Vi skal helt tilbage til Miris Onkels tid for at finde tilsvarende svage individuelle resultater på mellem- og langdistance.
Emne: Re: Bedre tider?
Navn: JtMTid: 03.05.2023 19:23
Vi skal lige huske, at placeringerne automatisk bliver bedre til VM, hvor hver nation må stille med færre deltagere. 8-9 deltagere pr. nation ved World Cup reduceres til 4 til VM (korrekt?), så fx Miris placering på langdistancen i weekenden svarer til en VM top 20. Hvilket er fornemt. Meget fornemt.
Emne: Bedre tider?
Navn: MTTid: 01.05.2023 18:30
Hmm, hvor er begejstringen over de gode danske resultater til World Cup i Norge? Eller tør ingen sige det, som mange tænker? Niveauet på landsholdet er ikke højt, og tør vi tro, håbe eller drømme om bedre resultater til VM?

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)