Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 9 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'WM lang' (9 indlæg)
Emne: Re: WM lang
Navn: thjTid: 16.07.2021 16:58
... mega dokument hehe !!! Fedt !
Emne: Re: WM lang
Navn: Tid: 15.07.2021 12:29
LAM>

Så vidt jeg husker var WM i "gamle dage" faktisk det internationale navn for verdensmesterskabet i orienteringsløb, angiveligt fordi tysk var det internationale orienteringssprog (Welt Meisterschaft). I vedlagte link kan du se flere eksempler på logoet fra WM 74 i Danmark (i øvrigt også en interessant gennemgang af hedengangne Vejen OK's historie). https://okgorm.dk/wp-content/uploads/2017/04/Vejen-OK-original-version.pdf)
Emne: Re: VM lang
Navn: BanelæggerenTid: 10.07.2021 23:13
Der har været megen snak om problematikken gennem mange år. Ved VM i Strömstad 2016 krogede et par løbere sig også til medaljer på trods af at der var lavet en butterfly undervejs.

Løsningen med butterfly fungerede ikke dengang, og denne gang var det heller ikke den rette løsning med en fysisk krævende bane med mange vejvalgsmuligheder.

Jeg ved ikke om det internationale reglement stadig påbyder selvstændig orientering og forbyder samløb. Gør det det, burde det være muligt at tjekke trackingen for at konstatere om de to medaljetagere har hængt på vinderen på halvdelen af banen. Omvendt vil det ikke se godt ud, hvis man efterfølgende måtte diskvalificere to af tre medaljetagere for samløb.

En løsning på hængning kunne som tidligere beskrevet være, at man skulle lade sig falde tilbage med eksempelvis 30 sekunder, når man konstaterer, at man er blevet hentet. Det fungerer ved enkeltstarter i cykling, og ved vigtige mesterskabsløb vil det via GPS kunne tjekkes om det bliver overholdt.

Uanset hængning var det dog den rette, der blev verdensmester. Men det bliver spændende at se, om og hvordan man kan løse problematikken om hængning ved WOC23 i Schweiz.
Emne: Re: VM lang
Navn: cmsTid: 10.07.2021 13:59
Magne Dæhlie var hverken stolt eller prangende, da han blev interviewet af SVT.
Kybryz kunne sikkert godt have taget en medaille selv hvis han ikke havde fulgtes med Fosser.

Fosser var i en klasse for sig, og spørgsmålet er mere hvilken sejrsmarginal, han havde fået hvis han havde løbet alene hele vejen.


Emne: Re: VM lang
Navn: Selvstændig orienteringTid: 10.07.2021 11:23
Rigtig ærgerligt at to løbere har kroget sig til en VM medalje, jeg vil gerne se de bedste orienteringsløbere vinde, dem som selv kan finde vej - selvstændig orientering i ukendt terræn. Gad vide om løberne egentlig er stolte af den medalje.
Emne: Re: WM lang
Navn: banelæggerTid: 10.07.2021 09:43
Et gæt - på en bane, der “kun” er 13,5 kilometer vil en butterfly tage forholdsvis meget af banelængden.

Samtidig gætter jeg på, at vurdering fra banelæggerens og IOF’s side har været, at terrænet var så hårdt og udfordrende samtidig med at der var mange vejvalgsmuligheder, at det ikke var nødvendigt.

Man kan så argumentere for endnu længere startinterval for eksempelvis de sidste 20 løbere eller lave en regel om, at man skal lade sig falde tilbage, hvis man er blevet hentet. Samme regel findes ved enkeltstarter i cykling.

Der er fordele og ulemper ved alle modeller.


Emne: Re: WM lang
Navn: BTTid: 10.07.2021 07:27
Ved du ikke at WM står for World Mesterskaberne :-)
Emne: Re: WM lang
Navn: LAMTid: 09.07.2021 19:35
WM = World Masters? Eller noget andet? Har lige brug for at forstå hvorfor der er så mange der bliver ved med at skrive WM.
Emne: WM lang
Navn: BTTid: 09.07.2021 19:31
Hvad er årsagen til at der ikke er butterfly på WM lang? Nr 1, 2 og 3 løb sammen meget af vejen.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)