Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 ! 
 De seneste 16 indlæg, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DM i tilmelding' (16 indlæg)
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: Tid: 04.10.2021 23:18
Point fordeling og aldersklasser...

Da vi lavede det nye regelsæt, og dermed point beregning, for divisionsturneringen var vi meget opmærksomme på at få lavet en fordeling af point der tilgodeser ungdom frem for 'ældre ungdom'...

@Mads dit eksempel - er når man ser isoleret på det selvfølgelig hverken forståeligt eller til at forklare.

Det vi gjorde var at anskue mængden af point i 5-10 års intervaller og ikke klasse mod klasse, og i den nye pointberegning er der altså noget flere point for løbere <= HD20 end der er for løber >= HD35.

Henrik Poulsen
FIF Hillerød Orientering
Emne: Re: DM i tilmelding = DM for klubhold
Navn: Tid: 04.10.2021 14:29
1) Skal det vitterligt være et officielt "DM"?Det giver i hvert fald sammenhængskraft i de klubber jeg støder på, og bruges som årsag til at flere deltager, så hvorfor underkende en holdindsats ved at fratage det officiel status som DM? Der er stor variation i deltagerantallet til DM i sprint, mellemdistance, langdistance osv. skal de så også gradbøjes som et bedre eller værre DM?2) Er pointene fordelt rimeligt?Hvis vi gerne vil lokke flere unge til, så kunne DOF (hvem det nu er i praksis) da overveje, om de enkelte klasser har en rimelig betydning. At H80 (som nævnes) giver flere point end H16 kan da skyldes at man favoriserer de ældre frem for de yngre, hvilket de færreste nok vil finde mening i. Det virker ikke på mig som om, at man har skelet til deltagerantallet, for så vil DH50 - DH70 da skulle have væsentligt flere pointgivende løbere. I Søllerød stillede vi med 10 H50-løbere - så kom bare med flere point til den klasse :-). Her vil jeg tro flere ville værdsætte, at de yngre gav lidt flere point, og de ældre lidt færre.3) Løber folk ”forkerte” klasser?Ja da - så f.eks. et par H50 løbere flytter til H40, og endda til H21. Ditto for D21 hvor tre ud af Søllerøds fire løbere her på Møn rettelig er D50-løbere. Det kunne man (med al respekt for dem der løb) også se på de tider de kom igennem på. Der er også mere eller mindre kyndige, der flyttes til en B-bane. Denne giver så færre point, men korrekt – det tilgodeser den store klub.MvhMichael, Søllerød
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: JtMTid: 04.10.2021 09:08
Det har aldrig været min hensigt at være anonym. Føler mig heller ikke sådan. Men tak, Thomas, for at hjælpe de unge og nytilkomne lidt på vej herinde ;-)
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: TJTid: 03.10.2021 21:57
Meget velargumenteret, Mads :-)

Lige lidt oversættelser:

Lindstrøm = Lars Lindstrøm
JtM = Jan the Man = Jan Eg Pedersen
TL = Tore Linde
cms = Carsten Stenberg
FEK = Frederik Erskov Krogh

Mvh
TJ = Thomas Greve Jensen
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: Tid: 03.10.2021 21:22
Godt skrevet, Mads. På alle områder; og jeg er 100% enig med dig!
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: Tid: 03.10.2021 20:30
Klart at formatet til DM hold favoriserer de klubber med mange løbere og herunder et bredt spektre af forskelige løbere i forskelige aldre og med forskelige kompetencer. Det er et DM i hold og her gælder det om at have den mest brede og komplette sammensætning. Man kan ikke være god uden at have en stærk eliteafdeling. Man skal have ungdomsløbere repræsenteret i alle klasser. Man skal have begyndere, forældre, de ældste og alt midt i mellem med - det giver da god mening.

Der bliver skrevet lidt længere nede at de klubber, der har en stor ungdomsafdeling klarer sig bedst og det synes jeg lugter lidt af en, der ikke har sat sig ind i pointsystemet. Eksempelvis får man for at vinde H20 klassen 4 point i hver match, i H21 8 point og H80 hele 6 point. Altså kan man i en klasse som H80 maksimalt få 15 point som klub mod de 9 point man maksimalt kan opnå i H20.

For lige at understrege hvor tosset det er kan jeg genbruge eksemplet ovenfor: Pan taber matchen om 3. Pladsen, med 3,5 point, til Horsens OK. Min bror Søren bliver 2’er i H20, dette giver ham 4 point i matchen mod Horsens OK. Min mormor på 81 løb i dagens anledning H80, hvor hun med et gennemført løb kunne have taget ligeså mange point som Søren uagtet om hun bliver sidst 1:30 t efter vinderen. Det er selvfølgelig en præstation i sig selv at gennemføre det er jeg klar over, men al ære og respekt overfor min mormor, så tror jeg da at hun er enig i at en frisk ung dreng, der giver sig røven ud af bukserne bør tage flere point end hende, der tudser rundt. Den hurtige kan regne ud at havde hun gennemført, så havde Pan slået Horsens og det synes jeg ærlig talt også havde været på et lidt tyndt grundlag.

Og så brug da lige jeres rigtige navne eller noget der er tæt på. Det er så nemt at gemme sig bag et alias
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: LindstrømTid: 03.10.2021 10:59
Handler Divisionsturnering ikke først og fremmest om at skabe aktivitet i klubberne?
Set i det lys så giver det rigtig god mening at give point til mange, såvel i A som i B klasserne. Problemet er nærmere at turneringen har DM status, og det er nærliggende at tillægge den status motiverne for spekulationer i aldersgrupper. Personligt mener jeg at turneringen ikke bør have DM status, men jeg anerkender omvendt at det kan være en motiverende faktor for nogle løbere og klubbers deltagelse.
Med det in mente, så fint nok at det kan føre til uhensigtsmæssigheder, det lever jeg fint med. Det væsentligste er trods alt at mange kommer i skoven, og det mål lever turneringen op til. Hvem der vinder, det bekymrer jeg mig mindre om.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: JtMTid: 03.10.2021 09:01
TL> Enig. Hun og andre skal selvfølgelig have lov til at løbe B-klasse, hvis hun er utryg ved A-klasse. Men der er jo ingen grund til at tildele point, når det nu ikke er for at spekulere i den retning. Og det er et DM. Det er fin og bedre løsning. Nyd turen i den skønne Klinteskov :-)
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: Tid: 03.10.2021 07:12
@Jtm. Ud over det ekstremt besværlige arbejde det ville være at sikre sig at folk overholder en sådan regel. Hvad så med dem der bruger klasserne uden at spekulere i point? Min kone skal løbe D21B i dag. Hun løber klassen fordi hun er lige på kanten teknisk og fysisk til at løbe D35A, og da det er på Møn (sværere terræn) foretrækker hun så den klasse. Men til daglig på Nordsjælland passer D35A ok til hende. Jeg vil tro det findes rigtig mange eksempler af den art.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: JtMTid: 02.10.2021 23:38
cms og mads> Med de begrundelser så kan I vel ikke være imod mit forslag om begrænsende regler for deltagelse i B-klasserne. Ingen bliver tilsyneladende ramt af dem. Så bare for en sikkerheds skyld?
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: cmsTid: 02.10.2021 20:23
Jtm>>
Man kunne jo vender problemstilling om så alle fik et point for at gennemfører uanset klasse, men det kun var i A-klasserne, at der kunne hentes placeringspoint, og evt justerede sidstnævnte så de blev vægtet højere.
På den måde ville det aldrig kunne betale sig at sætte en "overkvalificeret" løber på en b-klasse, og det for den enkelte løber, vil det aldrig være spild af tid at deltage, som det kan være tilfældet idag.

Og jo, dette ville give en stor klub en fordel fremfor en lille klub, men sådan det i forvejen.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: Mads Tid: 02.10.2021 17:12
21B og 45B klasserne løbes hovedsageligt af forældre til nye ungdomsløbere. Dermed er der også brug for de nye forældre I klubben, hvilket understøtter at der er brug for alle i en klub både dem der løbet I mange år og dem som lige er begyndt.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: JtMTid: 02.10.2021 16:48
Og god ældrepleje skal der også til. Det er de klubber, der har størst bredde i alle aldersklasser, som klarer sig bedst. Så kan man diskutere, om man skal have en DM-titel for det eller ej. Det der generer mig (mest) ved divisionsturneringen er B-klasserne. Her kan man sætte hvem som helst til at deltage og skrabe lidt ekstra point ind. Og visse klubber gør dette ganske skamløst. Fjern B-klasserne eller stil krav om, at man ikke kan deltage i en B-klasse, hvis man har løbet mesterskab (JFM/SM/DM) de seneste 5 år, ligesom man er udelukket fra at løbe mesterskab i samme + næste sæson.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: kom ind i kampenTid: 02.10.2021 13:57
til jer der brokker sig over at DM hold favoriserer dem, der har flest medlemmer: de klubber, der virkelig rykker frem ved DM Hold er dem, der bruger tid på ungdomsarbejde. Så brug lidt mere tid på jeres ungdomstræning, hvis I er utilfredse.
Emne: Re: DM i tilmelding
Navn: cmsTid: 01.10.2021 16:17
Antal af tilmeldinger til DM hold er proportionale med antallet af aktive medlemmer i de pågældende klubber.

For år tilbage var der heftige diskussioner i hvor stort omfang eliten skulle tælle i divisionsturneringen, men ellers har det alle dage var antal af deltagere, som har været det vigtigste, så hvis din klub har svært ved at klarer sig, så må du jo hjælpe med at rekrutterer nogle flere medlemmer.
Emne: DM i tilmelding
Navn: GratulantTid: 01.10.2021 15:50
På forhånd tillykke til Søllerød, FIF og Pan med henholdsvis guld, sølv og bronze til DM i tilmelding.

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)