NOF
World Of O
IOF
Alle verdens forbund

Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb

Sprint-mix-stafet på VM programmet fra 2014
Skrevet 19/11 2012 af Claus Bloch kl. 22:23 - Læst 1993 gange

I dag blev det offentliggjort på det internationale orienteringsforbunds hjemmeside, at der fra og med VM i Italien i 2014 vil være sprint-mix-stafet på programmet. Disciplinen vil blive afholdt med 4 ture á ca. 15 min, startende med 1 dametur, så 2 herreture og til sidst en dametur. Der er gafling på alle turerne. Med den rækkefølge forventer IOF, at der vil blive mest mulig spænding om resultatet. Disciplinen er flere gange blevet løbet til WorldGames, og vil i 2013-udgave i Columbia blive løbet efter samme opsætning som til VM.

Dermed fortsætte IOF med at "sprinte-ficere" de internationale løb, hvor WorldCuppen allerede er blevet en konkurrence i at være verdens bedste og mest stabile sprinter, i stedet for verden mest komplette o-løber.

Så måske skal vi i DK allerede til april på Fanø til at teste den nye disciplin? Danmark vil sikkert være med i kampen om medaljerne, men hvor mange år vil der gå før Schweiz ikke vinder den nye disciplin? Og er det derfor at Simone Niggli har valgt at fortsætte sin satsning t.o.m. 2014? Hvad synes du om det nye tiltag? Giv din mening til kende i Forumet eller på O-snakken.

Læs IOFs pressemeddelelse her og se reglerne for disciplinen her.