Indhold

Forsiden
Forumet
O-snak
Software
Træningsdagbog

Om Orientering.dk
Kontakt os
O-snakmenu

Velkommen til O-snak !

På denne side skrives der om alt muligt, altså ikke kun orientering.
Er dit indlæg af mere saglig karakter opfordres du til at skrive dit indlæg på Forumet.

Skriv et indlæg

Søg i O-snak:Mener du, at der er et indlæg som burde fjernes? Send en mail til
- skriv hvilket indlæg det drejer sig om (dato og tid for indlægget) samt en grund til hvorfor du mener at indlægget skal fjernes.
Orienteering, map, compass, running, outdoor, fitness, cross-country skiing, mountainbike, mtb, orientering, kort, kompas, løb
O-snakken
 
 < ! 
 Indlæg 21 til 29, i omvendt kronologisk rækkefølge:

 Filtreret til 'DM-ultralang?' (29 indlæg)
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: cmsTid: 28.03.2024 10:50
Edge:
Det er bestemt fint at arrangørerne er kreative, men jeg savner at man fra forbundets side gør en aktiv indsats og faktisk spørger medlemmerne/deltagere hvad de foretrækker.

Arrangørsiden har altid siddet tungt på beslutningerne ift stævner, hvilket ofte betyder at reglerne udformes efter hvad der lettest for arrangørerne og ikke nødvendigvis, hvad deltagerne foretrækker.

Når antallet af deltagere falder til stævner, så kunne det jo godt være et udtryk for medlemmerne "stemmer med fødderne", når man nu ikke spørger dem direkte!?

Orienteringsløb bør fortsat tilbydes under rigtige konkurrencebetingelser for dem som foretrækker det.
At andre vil nøjes en tur med et kort i hånden, er jo fint nok, men så må arrangørerne jo tilbyde begge dele i stedet for at udvande konkurrencedelen.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 27.03.2024 22:44
Hehe.. vi må lave mere larm. Pointe taken.
Havde nu i øvrigt ikke set dit indlæg før jeg lavede fb opslaget.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: mfgTid: 27.03.2024 22:20
P.S. @edge> Fair point: kø-løb bliver der (desværre??) næppe tale om - i en nordsjællandsk forårsskov. Termen kolonne-løb, som anvendes i svaret, er mere dækkende. (Og til gengæld i mine øjne helt spot on, hvad der kommer ud af samlet start uden spredning - uagtet de supervåsede argumenter om at "ultradistancen skaber spredningen", som vi tidligere har set anvendt helt op til øverste internationale niveau. Med total farce til følge.)
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: mfgTid: 27.03.2024 22:12
Hej TC - og lidt flere :-)
Al respekt for dit og klubbens drive for at gøre noget ekstra og godt - det har jeg jo før set jer gøre med glimrende held.
Om jeg personligt ville stemme for eller imod samlet start har jeg ikke helt gjort op - men jeg er vist dog ret afklaret om, at der skal lægges en robust indsats i spredningen, for at en samlet start giver nogen som helst (orienterings)sportslig mening. Det havde jeg, som antydet herunder, en mistanke om, at I nok var nogen, der havde gjort. Men jeg syntes ikke rigtigt, det fremgik nogen steder. (Og for mit hurtige blik, undskyld hvis det er for sjusket, synes jeg vel egentlig også, at dit indlæg herunder henviser til en ikke-eksisterende instruktion samt en ikke vildt dybdegående note i et opslag dateret efter mit indlæg herunder ... i øvrigt gjort på et socialt medie, som der vist ikke henvises til i de officielle kanaler. Eller tager jeg fejl?)
Altså i resume: fedt, hvis I er nogen, der har lagt noget hjerteblod i arrangementet - det synes jeg måske ikke behøvede være en hemmelighed (hvad jeg lidt synes det var - og til dels stadig er).
Bedste hilsner, mfg
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TCTid: 27.03.2024 19:38
Hej Morten og genovervejeren
Jeg har det sidste halve år forsøgt at lufte format og hvordan vi gør os umage på DM Ultras facebook side, der har ca 500 følgere.
Vi opdaterede indbydelsen d 12. marts med mere info og vi beskriver også format i instruktionen.
http://sollerod-ok.dk/arrangementer/dm-ultralang-2024/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063985276982

Vi har set et nedadgående deltagerantal til Ultralang de sidste mange år, derfor prøver vi noget nyt/andet. Vi fastholder ultralange stræk (som det nu kan lade sig gøre på Nordsjælland), vejvalgsorientering. I Søllerød har alle de DM’er vi har lavet mens jeg har været i klubben (20 år+) søgt at løfte dansk orientering og niveauet for stævner. Samtidig har vi haft nogle af de højeste deltagerantal. Måske var nogen i Klinteskoven i 2013 eller på Bornholm i 2022 :-)
Nu prøver vi at løfte ultralang.

Folk som ham/hende, der vil genoverveje er der altid, eller dem, der skriver herinde, hvis de ikke helt tror noget bliver fedt. Jeg går også selv efter de bedste løb, terræner, banelæggere. Men det skader jo ikke at kigge forbi og se om vi har ramt noget, der virker. Hvis ikke er vi jo så kloge.
Måske kan samlet start-AK-baner, åbne baner eller MTB-O lokke endnu flere i skoven. Det håber vi.

Hvad er jeres konstruktive forslag? At lade DM ultralang dø? Og løbe flere sprint, mellem, lang weekender?

Vi ses :-)

Hilsen Troels
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Tid: 27.03.2024 18:47
Kø-løb - kolonne-løb… Tror I ikke at I overdriver bredden i dansk orientering? Skal vi nu ikke prøve at give det en chance og fokusere på fordele og muligheder. SRU har givet dispensation til denne løbsform ved DM Ultralang i år og næste år, hvilket giver et grundlag at vurdere det fremtidige koncept ud fra. Jeg er sikker på at Søllerød gør alt hvad de kan, for at skabe et godt og spændende løb, og det bør bakkes op. Det gør jeg i hvert fald.
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: Nej tak til kolonne løbTid: 27.03.2024 11:59
Argh,
Jeg foretrækker helt sikkert individuelle starttider frem for fællesstart.
Der er rigeligt af fællesstart muligheder på andre langdistance løb.
Jeg har egentlig tilmeldt mig, men vil da lige genoverveje.
Tak for at gøre opmærksom på ændringen
Emne: Re: DM-ultralang?
Navn: TJTid: 26.03.2024 22:24
Du skal da helt klart med mfg - det bliver så hyggeligt at battle - og det vil ikke være det samme uden dig :-)
Emne: DM-ultralang?
Navn: mfgTid: 26.03.2024 15:10
Hvaa - mon der kunne tænkes at være nogen derude, som her godt 14 dage før tilmeldingsfristen ved mere om formatet på det kommende DM-ultralang, end at der bliver "baner i henhold til reglementet" og "samlet start" (som jo ikke er i henhold til reglementet, men en dispensation, som jeg ikke lige hitter ordlyden af)?
Personligt er jeg måske ikke helt sikker på, jeg vil prioritere en tur til den anden ende af landet for halvanden times kø-løb ... men banelægger-team m.m. kunne jo også give mistanker om, at der var planer om noget mere avanceret end det(?).
 Næste 20 indlæg · 

 Skriv et indlæg

 Vis alle (uden filter)